ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Θεμιστοκλέους: Εντός των ημερών το πρόγραμμα εμβολιασμού κατ’ οίκον


«Έως τα τέλη Μαΐου θα έχουν διενεργηθεί περίπου 5,6 εκατ. εμβολιασμοί, ενώ το 35% του πληθυσμού θα έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση και περίπου 2 εκατ. συμπολίτες μας θα έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, ποσοστό της τάξης του 20%. Αυτό είναι μια εκτίμηση που δίνουμε για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό δύο με τρεις εβδομάδες πριν» ανέφερε Μάριος Θεμιστοκλέους, γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και την Ευαγγελία Μπαλτατζή. Παράλληλα εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα ποσοστά εμβολιασμών στις ηλικίες άνω των 60 ετών, που θα είναι περίπου 70%.

«Σίγουρα θα θέλαμε ένα καλύτερο ποσοστό, δεν θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε ως χαμηλά τα ποσοστά, υπάρχουν ηλικιακές ομάδες που είναι καλύτερες και ηλικιακές ομάδες που είναι χειρότερες, θέλαμε να δοθεί μια έμφαση κυρίως στα άτομα άνω των 80 τα οποία είναι και τα πιο ευάλωτα και τα πιο ευπαθή και εκεί δεν υπάρχει όριο και στόχος, είναι όσα περισσότερα άτομα μπορούμε θα πρέπει να τα εμβολιάσουμε. Αυτό είναι και ο βασικός στόχος του επιχειρησιακού σχεδιασμού. Την Παρασκευή θα ανοίξει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 40-44 και για τα υπόλοιπα εμβόλια εκτός της AstraZeneca».

Ο κ. Θεμιστοκλέους ρωτήθηκε σχετικά με το ενδεχόμενο τα άτομα που έχουν νοσήσει από Covid 19, να εμβολιάζονται με μία δόση εμβολίου, και δήλωσε ότι η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών συνεδριάζει αυτή τη στιγμή για να αποφασίσει σχετικά με το θέμα και θα υπάρξουν ανακοινώσεις. Επίσης τόνισε ότι «δεν υπάρχουν δεδομένα για να αποδειχτεί ότι είναι καλό να γίνουν οι δύο δόσεις με διαφορετικά εμβόλια και υπάρχει ισχυρή σύσταση να γίνεται ο εμβολιασμός των πολιτών με το ίδιο εμβόλιο και για τις δύο δόσεις».

Σχετικά με τους εμβολιασμούς κατ’ οίκον, είπε ότι είναι δύσκολη η επιχείρηση στην οργάνωσή της, τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί πως θα μπορούν να εμβολιαστούν οι έχοντες αδυναμία μετακίνησης. Ελάχιστες χώρες έχουν ξεκινήσει τον εμβολιασμό με αυτόν τον τρόπο όπως η Κύπρος που είναι μικρή χώρα.

Ο κ. Θεμιστοκλέους ρωτήθηκε σχετικά με το ενδεχόμενο να είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για κατηγορίες όπως οι γιατροί, το νοσηλευτικό προσωπικό, οι εργαζόμενοι σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων ή και εκπαιδευτικοί. Δήλωσε ότι «δεν είναι κάτι που θα εφαρμοστεί άμεσα, η συζήτηση αυτή θα τεθεί από το Σεπτέμβριο και θα εξεταστούν και τα νομικά ζητήματα που προκύπτουν».

Ρωτήθηκε και για τα Self Test στα σχολεία, που από δύο την εβδομάδα, όπως ήταν η σύσταση της επιτροπής, έγιναν ένα και ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε ότι «ακολουθήθηκαν οι οδηγίες της επιτροπής για το δεύτερο self test. ‘Οπως και να έχει θα μπούμε σε μια περίοδο που θα είναι ευρεία η χρήση των self test όχι μόνο στα σχολεία, ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου ο πολίτης θα μπορεί να τα βρίσκει παντού και να τα αγοράζει εφόσον επιθυμεί».

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στο Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου, τραυματισμένος, κατέληξε ένας 19χρονος μετά από άγρια συμπλοκή που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στα Χαλικιάτικα. Σύμφωνα με τις πληροφορ . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Το κλίμα νευρικότητας και ανησυχίας που πυροδοτήθηκε από τις τελευταίες εξελίξεις στη Μ. Ανατολή και ειδικότερα με την επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ εξακολουθεί να αποτυπώνεται . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με την εξέταση της Δήμητρας Πισπιρίγκου η οποία ξέσπασε σε λυγμούς όταν η εισαγγελέας της έδειξε φωτογραφία της μόλις έξι μηνών νεκρής ανιψιάς της, συνεχίστηκε η δίκη της Ρούλας Πι . . .
LIFE STYLE

Το ενδεχόμενο του γάμου με τη σύντροφό του, Ιωάννα Τούνη, ρώτησε ένας δημοσιογράφος τον Δημήτρη Αλεξάνδρου, κατά τη διάρκεια δημόσιας εξόδου το βράδυ της Πέμπτης 18 Απριλίου. Την . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στο Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου, τραυματισμένος, κατέληξε ένας 19χρονος μετά από άγρια συμπλοκή που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στα Χαλικιάτικα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του patrisnews.c
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με την εξέταση της Δήμητρας Πισπιρίγκου η οποία ξέσπασε σε λυγμούς όταν η εισαγγελέας της έδειξε φωτογραφία της μόλις έξι μηνών νεκρής ανιψιάς της, συνεχίστηκε η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τους θ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σημαντική ανταπόκριση πολιτών, ανθρώπων της αυτοδιοίκησης, καθώς επίσηςεκπροσώπων φορέων και συλλόγων πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 17 Απριλίου ηημερίδα με θέμα «Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-
Image
Image

Search