ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Αχαΐα: Από το πορτοκαλί στο κίτρινο ο νομός μετά από τέσσερις μήνες

Αισιόδοξα νέα για την Αχαΐα είχε η ενημέρωση για τον κορονοϊό με τον Νίκο Χαρδαλιά να ανακοινώνει τη "μεταπήδηση" της περιοχής από το πορτοκαλί επίπεδο στο κίτρινο. Ήταν 13 Φεβρουαρίου όταν η Αχαΐα ολόκληρη ακολούθησε τον δρόμο της Πάτρας και μπήκε στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου.

Η πολύπαθη Αχαΐα που δοκιμάστηκε από το τρίτο κύμα της πανδημίας όσο λίγοι νομοί, παίρνει μετά από αρκετούς μήνες μια ανάσα αισιοδοξίας, αφού η επιδημιολογική εικόνα της περιοχής δείχνει επιτέλους σημάδια βελτίωσης.

Την ίδια ώρα ικανοποιητικό είναι το ποσοστό εμβολιασμού, ειδικά σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρας.

Οι «κίτρινες» περιοχές

Ειδικότερα, 16 Π.Ε. πέφτουν στο επίπεδο 2 από πορτοκαλί δηλαδή σε κίτρινο, κάτι που αφορά:Βορείου Τομέα Αθηνών, Βοιωτίας, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Γρεβενών, Αχαΐας, Ρεθύμνου, Ευβοίας, Αιτωλοακαρνανίας, Τήνου, Λέσβου, Κιλκίς, Ηρακλείου, Σύρου, Άνδρου, Καλύμνου

Οι «πράσινες» περιοχές

Παράλληλα, άλλες οκτώ Π.Ε. περνάνε από το κίτρινο στο πράσινο, δηλαδή στο επίπεδο 1.Πρέβεζας, Σάμου, Λευκάδας, Κεφαληνίας, Ευρυτανίας, Θάσου, Λήμνου, Μύλου

Τα μέτρα στο πορτοκαλί επίπεδο

Σε αυτό το επίπεδο ετοιμότητας προβλέπονται τα πιο κάτω μέτρα:

Επικοινωνία και αναλυτική ενημέρωση των τοπικών αρχών για τα ιδιαίτερα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά της περιοχής. Ενεργοποίηση ειδικού κλιμακίου ΕΟΔΥ/Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να: 1.αυξηθούν oι δειγματοληπτικοί έλεγχοι για SARS-CoV-22, πραγματοποιηθεί εντατική και επιτόπια ιχνηλάτιση,3. πραγματοποιηθεί κατά προτεραιότητα αυξημένος αριθμός εμβολιασμών.

Χαρδαλιάς: Η παρούσα φάση επιτρέπει να γίνουν βήματα προς την ελευθερία

Η παρούσα φάση επιτρέπει να γίνουν νέα βήματα για την ανάκτηση της ελευθερίας μας τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την τακτική ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα, παρουσία της καθηγήτριας Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνας Παπαευαγγέλου και του επίκουρου καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη, ενώ πρόσθεσε ότι η πανδημία δεν έχει τελειώσει.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Έδωσε μάχη αλλά δεν τα κατάφερε ο 25χρονος Γιάννης Μητρόπουλος, που είχε τραυματιστεί σοβαρά, σε τροχαίο στην οδό Δημοκρατίας, στην Οβρυά. Ο εκλιπών, νοσηλεύονταν, σε κρίσιμη κα . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Για “επαγγελματικό χτύπημα” κάνουν λόγο στελέχη της τοπικής ΕΛΑΣ αναφορικά με την ανατίναξη ΑΤΜ χθες το βράδυ στην περιοχή Οβρυά της Πάτρας. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες ήταν . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε σταθερή κατάσταση νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, ο 14χρονος που το βράδυ της Ανάστασης τραυματίστηκε σοβαρά στο χέρι από κροτίδα που έσκασε πάνω του, σε περιοχής της  . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε άνδρα γιατί απείλησε την οικογένειά του με μαχαίρι, στο Αγρίνιο. Σύμφωνα με πληροφορίες ο άνδρας ενώ βρισκόταν μέσα στο σπίτι άρχισε να διαπλη . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Για “επαγγελματικό χτύπημα” κάνουν λόγο στελέχη της τοπικής ΕΛΑΣ αναφορικά με την ανατίναξη ΑΤΜ χθες το βράδυ στην περιοχή Οβρυά της Πάτρας. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες ήταν δύο και κινήθηκαν τ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε άνδρα γιατί απείλησε την οικογένειά του με μαχαίρι, στο Αγρίνιο. Σύμφωνα με πληροφορίες ο άνδρας ενώ βρισκόταν μέσα στο σπίτι άρχισε να διαπληκτίζεται έντονα με τ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τις μεσημβρινές ώρες χθες ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας, για τον τραυματισμό 25χρονου ημεδαπού μέλους πληρώματος (ειδικότητας επίκουρου) Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου. Συγκεκριμένα, τις βραδινές ώρες χθε
Image
Image

Search