ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σφοδρή σύγκρουση για το εργασιακό – Φαρμακερές ατάκες στη Βουλή: Ο διαχειριστής και ο Χατζηθάφτης

Από όλα είχε η τελευταία ημέρα συζήτησης του εργασιακού νομοσχεδίου: Χιούμορ, ειρωνία, μπηχτές μέχρι και… αστρολογικές προβλέψεις! Αυτό που ξεχώρισε, όμως, ήταν οι φαρμακερές ατάκες των πολιτικών αρχηγών, τις οποίες, φυσικά, εκτόξευαν ο ένας προς τον άλλον. Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας «έκλεψαν» την παράσταση, με τη στιχομυθία περί διαχειριστή πολυκατοικίας, η οποία προέκυψε τις προηγούμενες ημέρες, καθώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι δεν θα εμπιστευόταν τον πρωθυπουργό ούτε για διαχειριστή της πολυκατοικίας όπου μένει. 

 

Ο διαχειριστής πολυκατοικίας και ο μηχανικός

Άναψαν τα «αίματα» στη Βουλή, με αφορμή τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα στην τηλεόραση του Star, ότι δεν θα εμπιστευόταν τον Κυριάκο Μητσοτάκη ούτε για διαχειριστή πολυκατοικίας. Στη συζήτηση για το εργασιακό νομοσχέδιο, ο πρωθυπουργός μίλησε για «απρέπεια» και επιτέθηκε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, αυτή τη φορά για το επάγγελμα του Αλέξη Τσίπρα ως πολιτικού μηχανικού. Θέλω να απαντήσω και σε μια μεγάλη απρέπεια, γιατί κάνετε χιουμοράκι ότι δεν κάνω δήθεν ούτε για διαχειριστής σε πολυκατοικία», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καταλήγοντας: «Σίγουρα, δεν θα αναλάμβανα διαχειριστής σε πολυκατοικία που έχετε χτίσει εσείς, ως πολιτικός μηχανικός». Ο Αλέξης Τσίπρας «σήκωσε το γάντι» και απάντησε: «Δεν ξέρω έναν έντιμο εργολάβο που θα σας έδινε σε σας διαμέρισμα. Έναν τέτοιο μπαταχτσή, με τέτοια χρέη! Πώς θα έπαιρνε τα λεφτά του πίσω; Αντί να ρυθμίσετε τα χρέη της Νέας Δημοκρατίας, συσσωρεύετε τα χρέη», είπε χαρακτηριστικά, θέτοντας εκ νέου το ζήτημα των χρεών της ΝΔ. 

 

Τι λένε τα… άστρα

«Τα άστρα για την καλή πορεία της οικονομίας είναι ευθυγραμμισμένα», ανέφερε στη δευτερολογία του ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος εκ νέου στον Αλέξη Τσίπρα. Και προσέθεσε: «Όσο κι αν εσείς επιμένετε, κ. Τσίπρα, να παρουσιάζετε μία εικόνα μιας χώρας η οποία δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα, τόσο θα διαψεύδεστε». Να σημειωθεί ότι δεν μπήκαν τυχαία… τα άστρα στην κουβέντα, αφού πολλοί βουλευτές της αντιπολίτευσης έκαναν λογοπαίγνια με το όνομα του εμβολίου της AstraZeneca, λόγω των γνωστών παλινωδιών γύρω από τη χρήση και τις παρενέργειες του συγκεκριμένου εμβολίου στην Ελλάδα και διεθνώς.

 

Το «αντίγραφο» και το πρωτότυπο

Πριν καν ξεκινήσει καλά-καλά να απευθύνεται στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο πρωθυπουργός σχολίασε την ομιλία της Φώφης Γεννηματά για το εργασιακό νομοσχέδιο, σημειώνοντας: «Είχα την εντύπωση πως δεν άκουγα εσάς, αλλά τον κ. Τσίπρα. Και πρέπει να σας δώσω μια φιλική συμβουλή: Μεταξύ του πρωτότυπου και του αντιγράφου, πάντα το πρωτότυπο θα διαλέγουν οι πολίτες. Αλλά αυτό είναι ζήτημα το οποίο αφορά εσάς, να τα λύσετε μεταξύ σας». Η κυρία Γεννηματά απάντησε στον Κ. Μητσοτάκη τονίζοντας: «Θα συμφωνήσω μαζί σας, γιατί ο εκφραστής της προοδευτικής παράταξης στη χώρα, το πρωτότυπο, είναι το ΚΙΝΑΛ και είναι θέμα χρόνου να ξεπεράσουμε τις συκοφαντίες». 

 

Μητσοτάκης σε Τσίπρα «Δεν είστε ο Αντρέας Παπανδρέου» – Γεννηματά: Δεν τον φτάνετε στο δαχτυλάκι

Στη δευτερολογία του, ο πρωθυπουργός σχολίασε τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα πως ο ΣΥΡΙΖΑ «έβαλε πλάτη» στον αγώνα κατά της πανδημίας, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Βρήκα πολύ ενδιαφέρουσα την ιστορική σας αποστροφή και τι θα γίνει στις επόμενες εκλογές, Να σας πω ένα μυστικό; Δεν είστε Ανδρέας Παπανδρέου. Ας αφήσουμε στην άκρη αυτό το ψέμα, ότι βάλατε πλάτη στην κυβέρνηση». Όπως ήταν φυσικό, η Φώφη Γεννηματά δεν άφησε ασχολίαστη την αναφορά στον ιστορικό ηγέτη του ΠΑΣΟΚ, κάνοντας λόγο για «αστειάκια σε βάρος του ΚΙΝΑΛ» και αναφέροντας χαρακτηριστικά πως τον Ανδρέα Παπανδρέου «δεν μπορεί να τον ακουμπήσει κανένας σας, στο μικρό του δαχτυλάκι».

 

Ο Κουτσούμπας και ο… «Χατζηθάφτης»

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, πριν τη Βουλή, βρέθηκε στην πορεία του ΠΑΜΕ για το εργασιακό νομοσχέδιο και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον υπουργό Εργασίας, τον κ.  Κωστή … «Χατζηθάφτη»! Έτσι αποκάλεσε τον υπουργό ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Παρά τις απειλές, τα ψέματα, τις συκοφαντίες, την καταστολή, οι εργαζόμενοι, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα βγαίνουν πιο δυνατοί από αυτή τη μάχη. Η πλειοψηφία του λαού μας σήμερα, πολύ περισσότεροι εργαζόμενοι αύριο, θα αφήσουν στα χαρτιά αυτό το νομοσχέδιο – έκτρωμα του ‘Χατζηθάφτη’. Θα το πετάξουν στα σκουπίδια». Μία φαρμακερή ατάκα, πάντως, εκτόξευεσε και στη Βουλή, η οποία αφορούσε τόσο την κυβέρνηση, όσο και την αξιωματική αντιπολίτευση: Η κυβέρνηση, τόνισε ο κ. Κουτσούμπας, «δεν θα μπορούσε να νομοθετήσει τις ανατροπές του αιώνα, χωρίς να πάρει μέτρα για να περιορίσει τη συνδικαλιστική δράση, να δώσει ένα ακόμα χτύπημα στο δικαίωμα της απεργίας». Και κατέληξε: «Ας είναι καλά ο ΣΥΡΙΖΑ, που έκανε τη μισή δουλειά, για να έρθετε εσείς τώρα να ολοκληρώσετε». 

 

Ο Βαρουφάκης και ο… Μάρλον Μπράντο

Την ταινία «Νονός» του Κόπολα και τον Μάρλον Μπράντο επιστράτευσε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, στην ομιλία του στη Βουλή.

Για παράδειγμα:

«Περνάτε σ’ άλλες καταστάσεις σκοτεινές, όπως το αριστούργημα του Κόπολα ‘Ο Νονός Νο. 1’ – και συγκεκριμένα, η σκηνή που ο Μάρλον Μπράντο ανακοινώνει πως θα κάμψει τις αντιστάσεις ενός αντιπάλου: ‘Θα του κάνω μια πρόταση, που δεν θα μπορέσει να μου αρνηθεί’», ανέφερε χαρακτηριστικά για το σκεπτικό της κυβέρνησης. Η ομιλία Βαρουφάκη, όμως, είχε και ρωμαϊκή αρένα, με λιοντάρια και χριστιανούς!  «Γίνεστε σαν κάποιον, που θεωρεί ότι στην Ρωμαϊκή Αρένα, επειδή το έδαφος ήταν οριζόντιο τόσο για τα λιοντάρια όσο και για τους Χριστιανούς, λιοντάρια και Χριστιανοί έχουν τις ίδιες ευκαιρίες στη μεταξύ τους ‘διαπραγμάτευση’ ενώπιον του αλαλάζοντος πλήθους», τόνισε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, απευθυνόμενος στον Κωστή Χατζηδάκη. Μίλησε, επίσης, για την «Μητσοτάκης ΑΕ», σχολιάζοντας τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες στα συνδικάτα, που προωθεί το νομοσχέδιο, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Αν εσείς επιλέγετε να γίνεται ψηφιακός Γκοτζαμάνης, εμείς επιλέγουμε να σας κυνηγήσουμε στην άκρη της Γης».

 

Και κατέληξε: «Σήμερα, κηρύσσετε έναν πόλεμο. Σήμερα σηκώνουμε το γάντι. Θα σας πολεμήσουμε σε κάθε γωνιά τη χώρας, θα σας σταματήσουμε σε κάθε σπιθαμή ελληνικού εδάφους».

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣΣύλληψη ημεδαπού για καταδικαστική απόφασηΣυνελήφθη, χθες το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ΥποδιεύθυνσηςΑσφάλειας Πατρών, ένας ημεδαπός άνδρας, . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Το τραγικό συμβάν έγινε στο 73,2 χλμ της παλαιός εθνικής οδού Κορίνθου-.Πατρών.   Αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 23χρονος, συγκρούστηκε με μοτοσυκλέτα που οδηγούσε ένας 22χρονος. . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η πολιτιστική μας παράδοση και η μουσική κληρονομιά είναι μοναδικές και αναντικατάστατες. Εμπλουτίζουν την προσωπική ζωή των πολιτών και αποτελούν τους πυλώνες για το μέλλον. Μια . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Η Ελλάδα είναι η 2η ακριβότερη χώρα, στην τιμή αμόλυβδης βενζίνης, στην Ευρωζώνη και η  επίθεση του Ιράν το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Ισραήλ ήρθε να προστεθεί σε μία σειρά γεγον . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣΣύλληψη ημεδαπού για καταδικαστική απόφασηΣυνελήφθη, χθες το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ΥποδιεύθυνσηςΑσφάλειας Πατρών, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι σε βάρος του ε
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η πολιτιστική μας παράδοση και η μουσική κληρονομιά είναι μοναδικές και αναντικατάστατες. Εμπλουτίζουν την προσωπική ζωή των πολιτών και αποτελούν τους πυλώνες για το μέλλον. Μια ξεχωριστή βραδιά κατ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Απόπειρα αυτοκτονίας έκανε μια 36χρονη γυναίκα στο Αίγιο μετά από επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας.Όλα συνέβησαν το μεσημέρι της Τετάρτης (17/4) όταν, για άγνωστο λόγο, ξέσπασε καβγάς ανάμεσα στην γυν
Image
Image

Search