ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Γλυκά Νερά: Τι αναφέρει η δικογραφία. Το χρονικό της δολοφονίας και της οργάνωσης

Πως έφτασαν στη σύλληψη του πιλότου, πως ξεκίνησαν όλα, τι συνέβη, τι ερεύνησαν, οι αντιφάσεις, τα λάθη και τα σημεία κλειδιά που πρόδωσαν τον 32χρονο για τη δολοφονία της συζύγου του Καρολάιν.

Όσα περιλαμβάνονται στο 26 σελίδων διαβιβαστικό των  αστυνομικών του Τμήματος Ανθρωποκτονιών στην δικογραφία

Οι αστυνομικοί ξεκινούν την καταγραφή των ερευνών από την ώρα που έγινε το τηλεφώνημα από τον 33χρονο πιλότο στην Άμεση Δράση για να ζητήσει βοήθεια ως θύμα κλοπής.

 Όπως αναφέρει η δικογραφία

«Στις 6: 15 στις 11.5.21 ο πιλότος επικοινώνησε με το τηλεφωνικό κέντρο της άμεσης δράσης και κάλεσε σε βοήθεια. Από το ηχητικό απόσπασμα της κλήσης προέκυψε ότι δεν μπορούσε να μιλήσει καθαρά, ωστόσο κατάφερε να αναφέρει τη διεύθυνση που βρίσκονταν. Οι αστυνομικοί πήγαν στη μεζονέτα στα Γλυκά Νερά και μπήκαν στο σπίτι από το παράθυρο που βρίσκεται στο πίσω μέρος του υπογείου το οποίο βγαλμένο. Μετά από έρευνα βρήκαν την Καρολάιν νεκρή στο δεύτερο όροφο.

Στο λαιμό του θύματος υπήρχε τυλιγμένο ένα ύφασμα, τα χέρια του ήταν δεμένα πισθάγκωνα, ενώ πάνω στη πλάτη του ήταν ακουμπισμένο το μωρό. Στο πάτωμα της σοφίτας δίπλα στο κρεβάτι βρίσκονταν ο πιλότος σε εμβρυακή στάση, τα χέρια του ήταν δεμένα μπροστά από το σώμα του και δεμένα με τα πόδια. Για δέσιμο είχε χρησιμοποιηθεί σπάγκος. Στο στόμα του υπήρχε τυλιγμένη καφέ κολλητική ταινία. Οι αστυνομικοί – σύμφωνα με το διαβιβαστικό – στη κουπαστή (μεταξύ του ισογείου και του πρώτου ορόφου) βρήκαν κρεμασμένο ένα σκυλί με το λουρί του. Ο πιλότος είπε στους αστυνομικούς ότι τρεις άνδρες μπήκαν να τους ληστέψουν, κ.λπ.


Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση ο θάνατος της Καρολάιν επήλθε μεταξύ της 4 και 5 τα ξημερώματα, ενώ συμπεραίνεται ότι δεν επήλθε ακαριαίως αλλά ήταν αγωνιώδης.»

Η εξέταση των μαρτύρων που είχαν σχέση με την οικογένεια της Καρολάιν και του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου.

 Σύμφωνα με τη δικογραφία

«εξεταζόμενη η μητέρα του θύματος κατέθεσε πως δεν είχαν πέσει στην αντίληψή της ιδιαίτερα προβλήματα στη σχέση της κόρης της με το σύζυγό της. Το Νοέμβριο του 20 το ζευγάρι απευθύνθηκε σε ειδικό για να διαχειριστεί την αποβολή και τις επιπλοκές της δεύτερης εγκυμοσύνης. Σταμάτησαν να επισκέπτονται την ειδικό το Φεβρουάριο του 21.»

 «γειτόνισσα με το ζευγάρι κατάθεσε ότι στις 4 και 20 τα ξημερώματα άκουσε από την οικεία του ζευγαριού κλάματα του σκύλου και βήματα από τη σκάλα της μεζονέτας. Ωστόσο όπως ανέφερε δεν της έκανε εντύπωση αυτό, δεν άκουσε ούτε φωνές, ουρλιαχτά ή γάβγισμα του σκύλου».

Οι κάμερες του σπιτιού

¨όπως αναφέρουν «από την έρευνα του οπτικού υλικού των καμερών γύρω από την περιοχή δεν προέκυψε κάποια ύποπτη κίνηση ή στάση αυτοκινήτου ή πεζού.

Για κάμερα ασφαλείας στο σπίτι στα Γλυκά Νερά:

Η τελευταία εγγραφή ήταν στις 12 και 26 τα ξημερώματα. Από το κινητό του θύματος βρέθηκαν τρεις αναζητήσεις στη πλατφόρμα booking όπου φέρεται ότι η Καρολάιν αναζητούσε ξενοδοχεία. Οι αναζητήσεις αυτές είναι μεταξύ 00:37 και 00:38. Επίσης εντοπίστηκαν 31 σημειώσεις το χρονικό από 15.11. 19 έως 2.11.20 από τις οποίες προκύπτουν προβλήματα και εντάσεις και σκέψεις του θύματος να εγκαταλείψει τον άνδρας της παίρνοντας μαζί και το παιδί τους. Στο μικροσκόπιο είναι το βιομετρικό ρολόι του θύματος, όπως και το κινητό τηλέφωνο του κατηγορούμενου όπου καταγράφονται βήματα στο διάστημα που φέρεται να ήταν δεμένος.»

Τα  κινητά του ζευγαριού και τα social media

«Μηνύματα: Στις 23:18 εμφανίζεται μήνυμα στο κινητό του πιλότου προέρχονται από το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του θύματος που έγραφε «you stupid».

Στις 23 και 42 εμφανίζεται εισερχόμενο μήνυμα από το Facebook του θύματος στο Facebook του πιλότου με περιεχόμενο: «Το πρωί μην την αφήσεις μαζί μου».

Σύμφωνα με την αστυνομία από το σύνολο προανακριτικού υλικού δεν έχουν προκύψει ενδείξεις παρουσίας άλλων προσώπων στον τόπο του εγκλήματος. Επίσης αναφέρεται ότι η περιγραφόμενη ληστεία παρουσιάζει χαρακτηριστικές ομοιότητες με τη ληστεία άλλου συναδέλφου του που είχε γίνει το 2018 στο Αλεποχώρι.

Σκέφτηκα να εξαφανίσω το πτώμα - Μια μεγάλη συγνώμη. Η προανακριτική απολογία του πιλότου

Θέλω να καταλάβουν όλοι πως ότι έκανα μετά το έκανα για να μη χάσει η Λυδία και τον πατέρα της.

Ο 32χρονος πιλότος, στην προκαταρτική του απολογία, προσπάθησε να εξηγήσει τους λόγους που τον οδήγησαν στο να σκοτώσει την 20 σύζυγό του Καρολάιν αλλά και τα όσα έκανε μετά, τον σκύλο, που σκηνοθέτησε τη ληστεία, το δέσιμό του αλλά και τα όσα είπε και έκανε  μέχρι και την ημέρα που συνελήφθη και ομολόγησε

«Μια μεγάλη συγνώμη από τους ανθρώπους που πλήγωσα. Ξέρω πως έχει πολύ μικρή αξία σε αυτούς που στερήθηκαν. Αυτό που έκανα δεν δικαιολογείται. Άλλαξε η συμπεριφορά της με τη γέννηση του παιδιού. Έγινε επιθετική. "Όχι μη φέρεις τη μικρή, δεν σας θέλω". Και ξεκίνησε να τινάζει το σώμα της για να φύγει από την αγκαλιά μου. Της έλεγα ότι πρέπει η μικρή να ανέβει πάνω και να κοιμηθεί. Η Καρολάιν συνέχισε να τινάζεται, εγώ την κρατούσα όλο και πιο σφιχτά γιατί ήθελα να την κάνω να με ακούσει.
Τιναζόταν. Το πρόσωπο της ήταν στο μαξιλάρι. Εγώ συνέχιζα να την κρατάω σφιχτά στην αγκαλιά μου μέχρι που κατάλαβα ότι η Καρολάιν σταμάτησε να κουνιέται. Τα έχασα. Προσπάθησα να την ξυπνήσω την κούναγα. Μάταια. Τι θα γινόταν το παιδί μου; Σκέφτηκα να εξαφανίσω το πτώμα της. Για να φανεί αληθοφανές έπρεπε να κάνω κακό στο σκύλο. Κανείς δε θα πίστευε ότι θα μπορούσα να κάνω κακό στο σκυλί.

Θέλω να καταλάβουν όλοι πως ότι έκανα μετά το έκανα για να μη χάσει η Λυδία και τον πατέρα της.»

Μετανιωμένος ο πιλότος

Μετανιωμένος και πως θέλει να τιμωρηθεί  για την αποτρόπαια πράξη του ο 32χρονος πιλότος, σύζυγος της 20χρονης Καρολάιν που έχασε τόσο άδικα την ζωή της μπροστά στα ματάκια του μόλις 11 μηνών μωρού της

Ο πιλότος φαίνεται  να υποστήριξε στην κατάθεσή του ότι πάνω στον τσακωμό θόλωσε και σκότωσε την Καρολάιν, όμως, τα αποτελέσματα από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ" έδωσαν" τον πιλότο

«Όταν κατάλαβα ότι είναι νεκρή σκέφτηκα το παιδί και τι θα γίνει αν πάω κι εγώ φυλακή και αποφάσισα να σκηνοθετήσω τη ληστεία. Το σκυλί, για να γίνω πιο πειστικός το κρέμασα από το λουρί του. Την κάρτα από την κάμερα την έβγαλα και την πέταξα στην τουαλέτα. Πήρα τηλέφωνο την αστυνομία και μετά δέθηκα πρόχειρα μόνος μου. Είχα κάνει πρόβα πως θα δεθώ», φέρεται να είπε στους αστυνομικούς.

Το στοιχείο  που έκαψε τον πιλότο

Ενα στοιχείο «φωτιά» που αποκάλυψε στις Αρχές ότι ο πιλότος ψεύδεται για την υποτιθέμενη ληστεία, παρουσιάζει το MEGA.
Μετά από ηλεκτρονική ανάλυση στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ του κινητού της άτυχης μητέρας, ήρθε στην επιφάνεια ένα φωτογραφικό καρέ το οποίο παρουσιάζει τον 32χρονο αγκαλιά με το βρέφος στο σαλόνι, την ώρα που σύμφωνα με την κατάθεσή του, είχαν ήδη εισβάλλει στο σπίτι οι υποτιθέμενοι ληστές.

Το κινητό τηλέφωνο της Καρολάιν ήταν συνδεδεμένο με την κάμερα που διατηρούσε το ζευγάρι στο σαλόνι προκειμένου να μπορεί να παρακολουθεί το παιδί, μια λεπτομέρεια που ο 32χρονος φαίνεται να παρέλειψε και η οποία τελικά τον «έκαψε».

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σε απεργειακό κλοιό θα βρίσκεται σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη, η χώρα λόγω της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Απεργία έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ ενώ η υποχρεωτική αργία της Πρωτομαγιάς μ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Κάρλο Αντσελότι μίλησε στο Movistar και επεσήμανε για την ισοπαλία 2-2 της Ρεάλ με την Μπάγερν και το πώς οι Μαδριλένοι γλίτωσαν την ήττα έπειτα από την ανατροπή των Βαυαρών. "Η . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Το ευρωπαϊκό clasico βρήκε Μπάγερν και Ρεάλ ισόπαλες 2-2 στο Μόναχο για τον πρώτο ημιτελικό του Champions League, χάρη στις προσπάθειες του Τζάε-Μιν Κιμ και του Βινίσιους. Ο πρώτο . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Μετά από δύο εκπληκτικά δυναμικές μάχες στο Παλάου Μπλαουγκράνα, Ολυμπιακός και Μπαρτσελόνα έδωσαν ακόμα μία το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης (30/4) στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Με το . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πατρών, σημειώθηκε για μεγάλη φωτιά που ξέσπασε σε εγκαταλελειμμένο οίκημα όπου δίπλα υπήρχαν αρκετά σπίτια. Χάρη στην άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Αναλυτικά η ανακοίνωση: Η φετινή Πρωτομαγιά, έξι χρόνια μετά την έξοδο από τα μνημόνια, βρίσκει όλους τους εργαζόμενους αντιμέτωπους με έναν «ακήρυχτο» οικονομικό πόλεμο εκ μέρους της εργοδοσίας, με
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ Τις βραδινές ώρες χθες, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από την Ομάδα Κ-9, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) και του Γραφείου Ασφάλειας του
Image
Image

Search