ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ξεκινά η έρευνα για την τραγωδία στην Χαριά της Ηλείας -

Σήμερα αναμένεται να φθάσει στην Ηλεία και στην περιοχή Χαριά , όπου έπεσε χθες το μονοκινητήριο αεροπλάνο, κλιμάκιο της Πολιτικής Αεροπορίας, προκειμένου να διερευνήσει τα αίτια του δυστυχήματος που στοίχησε την ζωή στον Δημήτρη Βασιλείου που ήταν ο χειριστής και στον Κωνσταντίνο Καλογερογιάννη που ήταν συγκυβερνήτης.

Το τραγικό περιστατικό με την πτώση του αεροσκάφους στον οικισμό Χαριάς του Δήμου Πύργου στην Ηλεία και τον θάνατο των δυο ανδρών που επέβαιναν σε αυτό έρχεται να συμπληρώσει ακόμη ένα μοιραίο γεγονός.

Το συγκλονιστικό δυστύχημα με την πτώση του αεροσκάφους που οδήγησε στο θάνατο τους δυο άνδρες, κυβερνήτη και συγκυβερνήτη, συνέβη μόλις 100 μέτρα από το πατρικό σπίτι του πιλότου.

Το αεροσκάφος απογειώθηκε από την Αερολέσχη Μεσολογγίου στις 11:30 το πρωί και κατέθεσε σχέδιο πτήση στο Άκτιο με μέγιστη διάρκεια τις 2,5 ώρες. Το σχέδιο πτήσης περιελάμβανε την διαδρομή Μεσολόγγι – Ανδραβίδα – Άραξος και επιστροφή στο Μεσολόγγι. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν υπήρξε ενημέρωση από πιλότο για έκτακτη κατάσταση στο αεροσκάφος.

Νεότερα: Συγκλονίζει η περιγραφή αυτόπτη μάρτυρα ο οποίος είδε και άκουσε τη συντριβή του αεροσκάφους που σημειώθηκε στη Χαριά Πύργου, τη Δευτέρα το μεσημέρι όπου βρήκαν τραγικό θάνατο ο πιλότος Δημήτρης Βασιλείου και ο συνεπιβάτης του Κώστας Καλογερογιάννης. Όπως ο ίδιος λέει προσπάθησε να φανεί ψύχραιμος αντικρίζοντας τους άτυχους άνδρες να καίγονται ζωντανοί προσπαθώντας να σβήσει τη φωτιά με νερό από λάστιχο των σπιτιών του χωριού που βρίσκονταν πολύ κοντά από το σημείο της συντριβής του αεροσκάφους.

«Βλέπαμε το αεροσκάφος να πέφτει και ξαφνικά ακούσαμε κρότο. Τρέξαμε όλοι στο σημείο για να δούμε πόσα άτομα υπήρχαν μέσα στο αεροσκάφος, αν κατάφερε να βγει κάποιος αλλά και να περιορίσουμε τη φωτιά. Μόλις έφτασα, είδα και τους δυο να καίγονται ζωντανοί. Προσπάθησα να φανώ ψύχραιμος, όπως και οι υπόλοιποι. Πήραμε αμέσως τα λάστιχα στα χέρια από τα διπλανά σπίτια και προσπαθούσαμε με λύσσα να σβήσουμε τη φωτιά αλλά μάταια. Ήταν πολύ σοκαριστική η εικόνα. Το αεροσκάφος είχε καρφωθεί με τη μούρη μέσα στο έδαφος και η ουρά του ήταν στο αέρα. Τα θύματα ήταν αδύνατο να βγουν, καιγόντουσαν ζωντανοί», λέει στο protothema.gr μάρτυρας του περιστατικού, ο οποίος βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο σημείο για να βοηθήσει τους άτυχους άνδρες.

Mε λάστιχα και κουβάδες οι κάτοικοι του χωριού προσπάθησαν να περιορίσουν την πυρκαγιά μέχρι να φτάσει στο σημείο η πυροσβεστική υπηρεσία προκειμένου να μην επεκταθεί στα γύρω σπίτια. Τα δύο θύματα είναι ο κυβερνήτης, ο οποίος είχε καταγωγή από τη Χαριά Πύργου, όπου και σημειώθηκε το δυστύχημα και ο συνεπιβάτης του που είχε καταγωγή από τα Ιωάννινα.

Ο ιδιοκτήτης του αεροσκάφους και πιλότος ήταν ο Δημήτρης Βασιλείου, δάσκαλος στην Αμαλιάδα παντρεμένος με δύο παιδιά. Ο συνεπιβάτης του ήταν ο 58χρονος Κώστας Καλογερογιάννης από το Μεσολόγγι και είχε μεγάλη αγάπη για τα αεροπλάνα. Μάλιστα είχε σκοπό το επόμενο χρονικό διάστημα να αγοράσει δικό του. Επίσης ήταν Εθελοντής - διασώστης και μέλος της εθελοντικής ομάδας έρευνας και διάσωσης Μεσολογγίου.

Ενας άλλος κάτοικος περιέγραψε πως είδαν πως το αεροπλάνο παρουσίασε κάποιου είδους βλάβη: «Απ’ το διπλανό χωριό ακούσαμε ότι δεν πήγαινε καλά το αεροπλάνο ότι πήγαινε μία δεξιά μία αριστερά αυτό άκουσα», σημείωσε.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, οι κάτοικοι της Χαριάς άκουσαν ένα δυνατό κρότο και αμέσως είδαν φλόγες να ξεπηδούν από την αυλή ενός σπιτιού. Αμέσως πήραν πυροσβεστήρες στα χέρια νομίζοντας ότι πρόκειται για φωτιά. Οταν όμως έφτασαν στο σημείο είδαν το μικρό κόκκινο αεροσκάφος να φλέγεται.

Προηγούμενη Ανάρτηση: Δύο άνδρες είναι ο τραγικός απολογισμός της πτώσης του μονοκινητήριου αεροσκάφους στην Χαριά του Πύργου.

Πρόκειται για τον εκπαιδευτικό Δημήτρη Βασιλείου από την Αμαλιάδα που ήταν ο πιλότος του αεροσκάφους.

Συνεπιβάτης ήταν ο Κώστας Καλογερογιάννης, κάτοικος της πόλης του Μεσολογγίου ο οποίος είχε μεγάλη αγάπη για τα αεροπλάνα και μάλιστα είχε σκοπό το επόμενο χρονικό διάστημα να αγοράσει δικό του.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι το αεροσκάφος κατέπεσε 50 μέτρα από το σπίτι του χειριστή.

Στοιχεία για το σχέδιο πτήσης του αεροσκάφους που συνετρίβη το πρωί της Δευτέρας (21/6) στην Ηλεία, έδωσε στο newsit.gr o Γεώργιος Πρεβεζάνος, υπεύθυνος της αερολέσχης Μεσολογγίου, από όπου και ξεκίνησε το μονοκινητήριο.

 Και οι δύο άνδρες που επέβαιναν στο αεροσκάφος – κυβερνήτης και συγκυβερνήτης – είναι νεκροί και  βρέθηκαν απανθρακωμένοι στον οικισμό Χαριάς.

«Το μονοκινητήριο αεροσκάφος ήταν ιδιόκτητο και χρησιμοποιούσε την αερολέσχη για πάρκινγκ» λέει o υπεύθυνος της αερολέσχης Μεσολογγίου.

«Ο κυβερνήτης ήταν δάσκαλος, παντρεμένος και έμενε στην Αμαλιάδα, ενώ ο συγκυβερνήτης ήταν γνωστός μας και κάτοικος Μεσολογγίου», λέει ο Γεώργιος Πρεβεζάνος.

Και προσθέτει: «Είχαν καταθέσει σχέδιο πτήσης, στο οποίο ανέφεραν ώρα απογείωσης 11.15 με διάρκεια πτήσης 2,5 ωρών. Θα έφευγαν από το Μεσολόγγι και θα πήγαιναν στο φράγμα Πηνειού Ηλείας και στο Κατάκολο».

Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από την αερολέσχη Μεσολογγίου και συνετρίβη λίγο μετά τις έντεκα το πρωί. Το μονοκινητήριο μετά την πτώση του ανεφλέγη και στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και οχήματα της Πυροσβεστικής. Οι δύο επιβαίνοντες – κυβερνήτης και συγκυβερνήτης – είναι νεκροί και βρέθηκαν απανθρακωμένοι, ενώ όπως μετέδωσαν τοπικά ΜΜΕ το αεροσκάφος συνετρίβη δίπλα σε σπίτι.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Οι χειρότεροι φόβοι επιβεβαιώθηκαν και από το μονοκινητήριο αεροσκάφος ανασύρθηκαν νεκροί ο πιλότος και ο συνεπιβάτης του. Το μονοκινητήριο αεροσκάφος συνετρίβη δίπλα σε σπίτι και αμέσως τυλίχθηκε στις φλόγες.



ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ:

Νεότερη Ενημέρωση: Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr είναι νεκρoί ο πιλότος και ο συνεπιβάτης.


12. 13 Μονοκινητήριο αεροσκάφος έπεσε στην Καρυά του δήμου Πύργου. Το συμβάν σημειώθηκε λίγο μετά τις έντεκα το πρωί της Δευτέρας.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια της πτώσης, ούτε η κατάσταση υγείας του χειριστή του αεροσκάφους.

Στο σημείο σπεύδουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της αστυνομίας καθώς και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με προγραμματισμένες αλλά και έκτακτες, ειδικές, πτήσεις θα ταξιδέψει για ακόμη μια χρονιά το Άγιο Φως από την Αθήνα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, το απόγευμα του Μεγάλου Σαβ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βέβαιος ότι οι συγγενείς του δολοφονήθηκαν από κάποιον που μπήκε στο σπίτι τους για να τους ληστέψει εμφανίζεται μιλώντας στο newsit.gr ο ξάδελφος του 84χρονου Έλληνα που μαζί με τ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στο μήνυμά του για τις Άγιες Ημέρες της Ανάστασης και του Πάσχα, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, αναφέρει τα εξής: «Μεγάλη Εβδομάδα. Άγιο Πάθος. Επιτάφιος. . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκίνησε από την Μ. Τετάρτη, 1η Μαΐου 2024 η αντιπυρική περίοδος στην Ελλάδα και με την ευκαιρία αυτή, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας γνωστοποιεί τις περιοχές απαγόρευσης της κυκλοφο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στο μήνυμά του για τις Άγιες Ημέρες της Ανάστασης και του Πάσχα, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, αναφέρει τα εξής: «Μεγάλη Εβδομάδα. Άγιο Πάθος. Επιτάφιος. Ανάσταση. Λέξεις,
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκίνησε από την Μ. Τετάρτη, 1η Μαΐου 2024 η αντιπυρική περίοδος στην Ελλάδα και με την ευκαιρία αυτή, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας γνωστοποιεί τις περιοχές απαγόρευσης της κυκλοφορίας και διαμονής εκ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Χαράλαμπος Μπονάνος, αύριο Μ. Παρασκευή, 3 Μαΐου 2024: θα παρευρεθεί στην Λειτουργία και την περιφορά του Επιταφίου, στον Ιερό Ναό των Αγγέλων του Α’ Ν
Image
Image

Search