ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Κοροναϊός: «Έσπασε» και το φράγμα των 18.000 νεκρών

Ο κοροναϊός συνεχίζει να «πολιορκεί» την Ελλάδα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ να προκαλούν νέα ψυχρολουσία.
Άλλοι 104 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές της Covid-19 με αποτέλεσμα να καταγραφεί άλλο ένα «μαύρο» ρεκόρ. Οι θάνατοι από τον κοροναϊό στη χώρα έφτασαν τους 18.067 από την αρχή της πανδημίας, «σπάζοντας» άλλο ένα φράγμα.
Ιδιαίτερα άσχημη είναι η εικόνα και από το «μέτωπο» των διασωληνωμένων που σήμερα είναι 657, με τα νοσοκομεία να είναι κάτω από μεγάλη πίεση, με τις ΜΕΘ να γεμίζουν και το υγειονομικό προσωπικό να είναι στα όριά του και τη μάχη απέναντι στον φονικό ιό να είναι σε πλήρη εξέλιξη.
Όπως είναι φυσικό, η εμφάνιση της νέας παραλλαγής Όμικρον έχει τρομοκρατήσει όλο τον πλανήτη με τους ειδικούς να χρειάζονται χρόνο για να καταλήξουν αν είναι πιο μεταδοτική, πιο παθογόνα και αν την καλύπτουν τα υπάρχοντα εμβόλια για τον κοροναϊό.
Αν και η «Όμικρον» δεν έχει δείξει ακόμα.. τα δόντια της, ειδικοί κάνουν δυσοίωνες εκτιμήσεις για τον αριθμό των ανθρώπων που μπορεί να χάσουν τη ζωή τους «χτυπημένοι» από την Covid-19 το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Την ανησυχία πάντως από τα στοιχεία επιτείνει το γεγονός ότι οι 6.677 μολύνσεις έχουν εντοπιστεί μετά από αρκετά χαμηλό αριθμό τεστ.
Ειδικότερα, το τελευταίο 24ωρο διενεργήθηκαν μόλις 96.315 έλεγχοι για Covid-19. Αυτό σημαίνει πως το ποσοστό θετικότητας εκτοξεύτηκε στα ύψη, καθώς ανέρχεται στο 6.93%.
Συγκριτικά με το προηγούμενο 24ωρο, τα τεστ που είχαν διενεργηθεί ήταν 247.350 και η θετικότητα ανερχόταν στο 1,54%. Άρα, σε σχέση με χθες το ποσοστό θετικότητας σχεδόν πενταπλασιάστηκε.
Για ακόμα μια μέρα, η Αττική κατακτά την αρνητική πρωτιά των κρουσμάτων, με τη Θεσσαλονίκη να ακολουθεί… από κοντά, τη στιγμή που και η Αχαΐα αλλά και αρκετές ακόμα περιοχές προκαλούν έντονη ανησυχία.
Για πολλοστή συνεχόμενη μέρα, τόσο η Αττική όσο και η Θεσσαλονίκη καταγράφουν τετραψήφιους αριθμούς μολύνσεων. Συγκεκριμένα, το Λεκανοπέδιο «δίνει» 1.679 μολύνσεις, ενώ η συμπρωτεύουσα 1.135.
Όσον αφορά στην κατανομή των κρουσμάτων στην Αττική, από τα 1.679 κρούσματα του Λεκανοπεδίου, τα 469 καταγράφονται στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών.
Την ίδια στιγμή, 13 ακόμα περιοχές καταγράφουν τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων. Αυτές είναι οι εξής:
    Αιτωλοακαρνανία με 153
    Αχαΐα με 219
    Έβρος με 176
    Ημαθία με 110
    Ηράκλειο με 189
    Κοζάνη με 148
    Κορινθία με 117
    Λάρισα με 183
    Μαγνησία με 161
    Πέλλα με 105
    Πιερία με 109
    Σέρρες με 169
    Φθιώτιδα με 120

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο χορός, η μουσική, το τραγούδι, οι φορεσιές, οι εικόνες, οι μνήμες, οι παρουσίες και το χορευτικό αντάμωμα συγκροτημάτων συνθέτουν φέτος το παζλ των εκδηλώσεων που διοργανώνει την . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Το γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες η αναβάθμιση του ποδηλατόδρομου της Πάτρας σε αυτοκινητόδρομο, αλλά χαμηλών ταχυτήτων. Κανονικά θα έπρεπε σε παραβάσεις αυτού του . . .
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Ημέρας Υπηρεσίες Βραχείας Φιλοξενίας του ΟΚΑΝΑ στην Πάτρα πραγματοποίησε την Μ. Τρίτη, 30 Απριλίου 2024, ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Περιφέ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Φραν Ναβάρο θα γίνει πατέρας και πλέει σε πελάγη ευτυχίας. Η σύντροφός του, Ναταλί Αλφάρο, είναι έγκυος στο πρώτο τους παιδάκι. Το ζευγάρι, από ό,τι βλέπουμε από τις κοινές τους . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο χορός, η μουσική, το τραγούδι, οι φορεσιές, οι εικόνες, οι μνήμες, οι παρουσίες και το χορευτικό αντάμωμα συγκροτημάτων συνθέτουν φέτος το παζλ των εκδηλώσεων που διοργανώνει την Τετάρτη 8 Μαΐου ο δ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η Δημοτική Αρχή θα συμμετάσχει αύριο Μ. Παρασκευή, στην Περιφορά Επιταφίων του Δήμου Πατρέων: -Στο Β’  Δημοτικό Κοιμητήριο στις 4.30 μ.μ., θα παραστεί ο Αντιδήμαρχος Έργων, Παναγιώτης Μελάς.   -Στο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΕΊ Η ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΑΤΡΩΝ κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ Πρός τό Χριστεπώνυμον Πλήρωμα τῆς Ἱερᾶς καί Ἀποστολικῆς Μητροπόλεως Πατρῶν Παιδιά μου εὐλογημέν
Image
Image

Search