ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Εξελίξεις στην πολιτική σκηνη μετα την ψηφοφορία - Διαγραφη Νικολόπουλου - Παναγουλη

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: Πριν λίγο ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος διέγραψε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος τον Αχαιό βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο. Με αντίστοιχη επιστολή του και ο Αλέξης Τσίπρας διέγραψε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στάθη Παναγούλη.Θυμίζουμε ότι ο κ. Νικολόπουλος καταψήφισε τα μέτρα που έφερε προς ψήφιση η κυβέρνηση, ενώ ο κ. Παναγούλης επέλεξε να απουσιάζει.

Στην επιστολή του με την οποία δικαιολογεί την συνειδητή του απουσία από την ψηφοφορία των προαπαιτούμενων στη Βουλή ο κ. Παναγούλης αναφέρει τα εξής:"Εκανα πολύ υπομονή ψηφίζοντας με μοναδικό λόγο να αποτραπεί η έξοδος από το ευρώ. Έκανα πέτρα την καρδιά μου ψηφίζοντας υπο την απειλή επικείμενου πολιτικού χάους, περικοπές εναντίον μεσαίων και φτωχών οι οποίοι μας στήριξαν για να μην τους πετσοκόψουμε άλλο την ζωή. Ήρθα αντιμέτωπος με την συνείδησή μου και τις αντιστασιακές μου αρχές.

Υπακούοντας όμως στην θύελλα αντιδράσεων των πολιτών αρνούμαι να οδηγήσω στον δρόμο βιοπαλαιστές δανειολήπτες αφήνοντάς τους στο έλεος των τραπεζών που θησαύρισαν στα χρόνια της διαπλοκής.Για τους παραπάνω λόγους κρίνοντας ότι δεν διακυβέυεται η συνοχή και η σταθερότητα της κυβέρνησης απέχω από την σημερινή ψηφοφορία για τους πλειστηριασμούς, ενώ θα συνεχίσω να στηρίζω τον Αλέξη Τσίπρα σε κάθε προσπάθειά του να ανακτήσει ο λαός την αξιοπρέπειά του και τα χαμένα του δικαιώματα."

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ : Φοβούνται νέες διαφοροποιήσεις από Παναγούλη και άλλους βουλευτές.Σε γραμμή αμφισβήτησης του νομοσχεδίου και ισχυρών επιφυλάξεων είναι και άλλοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ήδη ο Νίκος Νικολόπουλος που ανήκε στην κυβερνητική πλειοψηφία, ως συνεργαζόμενος με τους ΑΝΕΛ, ξεκαθάρισε ότι δεν ψηφίζει το νομοσχέδιο, όπως και τις αλλαγές στο ασφαλιστικό, όπερ σημαίνει ότι η ρήξη είναι οριστική.Η ανησυχία είναι τώρα για βουλευτές όπως ο Στάθης Παναγούλης ή και άλλοι, που έχουν διαμηνύσει με τον τρόπο τους ότι δυσκολεύονται να αποδεχθούν τα νέα φορολογικά μέτρα και την τακτική της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.Υπό αυτό το πρίσμα πάντως, οι πιο ψύχραιμοι στην κυβέρνηση, εκφράζουν φόβους ότι η κυβέρνηση εισέρχεται σε μία πολύ επώδυνη, αν όχι και μοιραία, φάση, καθώς το αργότερο σε ένα μήνα θα πρέπει να περάσει από τη βουλή ο… Αρμαγεδδών που λέγεται ασφαλιστική μεταρρύθμιση με ένα βαρύ πακέτο μέτρων, με περικοπές και μειώσεις στις συντάξεις. Υπάρχει η εκτίμηση ότι εάν τα… όργανα άρχισαν από τώρα με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα, τότε με το ασφαλιστικό μπορεί να προκληθούν ραγδαίες εξελίξεις.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Το Δ.Σ  του Σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο "Αγιος Ανδρέας" (ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ), σε ανακοίνωσή του αναφέρει: H 28η Απριλίου έχει καθιερωθεί από την Διεθνή Οργάνωση Εργασίας ως «Παγκ . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελεύθερος με περιοριστικό όρο αφέθηκε μετά την απολογία του ο Κωνσταντίνος Φλώρος ο οποίος χθες το μεσημέρι γρονθοκόπησε τον βουλευτή Βασίλη Γραμμένο της Ελληνικής Λύσης εντός της . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Η Πάτρα υποδέχεται σήμερα στο Δηµαρχείο της, την Ολυµπιακή Φλόγα των 33ων Θερινών Ολυµπιακών Αγώνων «PARIS 2024». Η Φλόγα αναµένεται να φθάσει στην Πάτρα µέσω της Γέφυρας Ρίου- Αν . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Τοπικές βροχές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας σημειώνονται  σήμερα Πέμπτη, ωστόσο, τις επόμενες ημέρες, ωστόσο, περιμένουμε γενικά καλές καιρικές συνθήκες, αρκετ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ενα επεισόδιο μεταξύ δύο γιατρών, το οποίο φέρεται να έλαβε χώρα το πρωί της Πέμπτης, σε χώρο εντός του Νοσοκομείου Πύργου, εξετάζει τόσο το Α.Τ. Πύργου, όσο και η διοίκηση του Γ.Ν. Ηλείας. Σύμφωνα μ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 αντιπροσωπεία της Ένωσης μας αποτελούμενη από την β΄ Αντιπρόεδρο Αργυρώ Χαϊκάλη, τον Γενικό Γραμματέα Γεώργιο Μπαλάση και τα μέλη του ΔΣ Μαρία Θεοδοσοπούλου και Γεώργιο Αποσ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από τους αστυνομικούς Υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας,Ηλείας και Αιτωλίας συνελήφθησαν δυο άτομα και σχηματίσθηκαν συνολικάπέντε δικογραφίες για υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας στη Δυτική
Image
Image

Search