ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Αίτημα ελέγχου της γέφυρας Καστελοκάμπου του ΟΣΕ κατέθεσαν οι κάτοικοι!

Μεγάλη πια είναι η ανησυχία που υπάρχει για την κατάσταση που βρίσκονται αρκετές γέφυρες στην Πάτρα, όπως αυτή που βρίσκεται επί της οδού Αχιλλέως, στην περιοχή του Καστελοκάμπου και ανήκει στον ΟΣΕ.

Είναι η γέφυρα από την οποία περνά καθημερινά το τρένο και από κάτω διέρχονται πολλά ΙΧ προκειμένου, είτε να στρίψουν δεξιά για να βγουν στο γήπεδο του Προμηθέα, είτε προς άλλες κατευθύνσεις.

Κάτοικοι της περιοχής προφανώς θορυβημένοι από την πρόσφατη κατάρρευση της γέφυρας στην Περιμετρική κινητοποιήθηκαν τις προηγούμενες μέρες και κατέθεσαν αίτημα προς τους αρμοδίους φορείς ζητώντας να υπάρξει έλεγχος και ακολούθως εάν κριθούν απαραίτητες να γίνουν εργασίες συντήρησής της. Οι ίδιοι λένε ότι με γυμνό οφθαλμό διακρίνονται φθορές στον σκελετό της που πιθανόν να μαρτυρούν την αναγκαιότητα παρέμβασης.

Οι κάτοικοι δεν θέλουν να κινδυνολογήσουν ή να πουν ότι υπάρχει ζήτημα ασφαλείας, ζητούν έλεγχο και συντήρηση διότι έχει κατασκευαστεί πριν από πολλά χρόνια χωρίς μέχρι σήμερα να έχουν γίνει παρεμβάσεις συντήρησης.

Μάλιστα, ο τοπικός σύλλογος Καστελοκάμπου είχε στείλει ανάλογο αίτημα και το 2014, χωρίς όμως να γίνει κάτι. Τότε, η Δημοτική αρχή είχε μεταβιβάσει το αίτημα στον ΟΣΕ που είχε την ευθύνη αλλά ουδείς ανταποκρίθηκε.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ 23 κάτοικοι της περιοχής επανήλθαν στις 24 Ιουλίου και έστειλαν ηλεκτρονικά νέο αίτημα ελέγχου της γέφυρας, στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδα, στην ΕΡΓΟΣΕ, στον ΟΣΕ, στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, στο ΤΕΕ και στον Δήμο Πατρέων.

Μάλιστα, ο Δήμος Πατρέων έστειλε απάντηση στις 28 Ιουλίου, όπου έκανε γνωστό ότι θα μεταβιβάσει το νέο αίτημά τους, όπως και το παλαιότερο στον ΟΣΕ και στην ΕΡΓΟΣΕ.

Αυτή την φορά οι κάτοικοι της περιοχής είναι αποφασισμένοι να μην αφήσουν το θέμα να περάσει έτσι. Εφόσον δεν υπάρξει επίσημη απάντηση από τους αρμόδιους φορείς και κυρίως δεν προχωρήσουν σε ενέργειες ώστε να γίνουν οι βασικές εργασίες συντήρησης, τότε θα προχωρήσουν σε άλλες ενέργειες.









Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα από 10 κόκκινα φανάρια πέρασε ένας μοτοσυκλετιστής προκειμένου να αποφύγει τον έλεγχο των αστυνομικών οι οποίοι τον ακολουθούσαν και του ζητούσαν να σταματήσει. Όλα συ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού της AstraZeneca που κάποτε είχε αναγγελθεί ως «θρίαμβος της επιστήμης» και είχε αναπτυχθεί σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, δεν μπορεί ν . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο επίκεντρο διεθνών μέσων ενημέρωσης βρίσκεται η Ίος που προβάλλεται ως ένας από τους διεθνείς προορισμούς που θα κάνουν την έκπληξη το φετινό καλοκαίρι. «Ελλάδα, ο παράδεισος σ . . .
LIFE STYLE

Τη συμπεριφορά της Μαρίνας Σάττι κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά τον β’ ημιτελικό της Eurovision και ενώ μιλούσε η εκπρόσωπος του Ισραήλ, σχολίασαν η Ναταλία Γερμανού κ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 1.406,25€, χθες, 10 Μαΐου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Αιγίου, σε ημεδαπό, ο οποίος είχε προβεί σε καύση ξηρών χόρτων εντός οικοπεδικού χώρου, κατά π
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εργασίες επείγουσας αντικατάστασης δικτύου ύδρευσης, θα πραγματοποιηθούν την Δευτέρα 13 Μαΐου στην οδό Ευνάρδου.    Λόγω των εργασιών, τη συγκεκριμένη μέρα (Δευτέρα) από τις 8 π.μ. έως 2 μ.μ., θα υπ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στην Πάτρα θα βρεθεί την προσεχή Τρίτη η Έφη Αχτσιόγλου. Η βουλευτής της Νέας Αριστεράς θα πραγματοποιήσει περιοδεία από το πρωΐ προγραμματίζοντας πολλές συναντήσεις με συλλόγους, φορείς. Στο πρόγραμμ
Image
Image

Search