ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: ΤΣΙΠΡΑΣ: «Να φτιάξουμε μια Ελλάδα της προόδου και κοινωνικής Δικαιοσύνης»- ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

 Κάλεσμα σε όλους τους πολίτες να στηρίξουν με τις δυνάμεις τους τον ΣΥΡΙΖΑ, απηύθυνε πριν από λίγο ο Πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας, στην κατάμεστη πλατεία Τριών Συμμάχων. Πάνω από 1000 άτομα βρέθηκαν στην πλατεία, όπου ο πρόεδρος του κόμματος συνομιλεί  με απλούς πολίτες και απαντά στις ερωτήσεις τους. Στην ομιλία του ο κ. Τσίπρας ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Θέλω περισσότερο να ακούω παρά να μιλάω. Στόχος μας να συνειδητοποιήσουμε και εμείς, ποια κάναμε λάθος και ποια ήταν τα σωστά. Αλλά και να ακούσουμε τις απόψεις μας, την κρητική σας, τις παραινέσεις σας,  τις ιδέες. Οι ιδέες του καθενός μετράνε. Στη σύγχρονη εποχή τα κόμματα δεν μπορούν να λειτουργούν όπως τις προηγούμενες δεκαετίες. Η εποχή μας είναι η εποχή της ταχύτητας της πληροφορίας. Συνδυάζουμε την έναρξη της μεγάλης μας καμπάνιας όχι απλά για να καλούμε μέλη μας που θα τα καλούμε κάθε τέσσερα χρόνια να ψηφίζουν  σε μια διαδικασία. Αλλά να εγγράψουμε μέλη που θα κινητοποιούνται σε τοπικό επίπεδο και θα συμμετέχουν στη λήψη των αποφάσεων. Θέλουμε με δύο λόγια να κάνουμε τον ΣΥΡΙΖΑ της νέας εποχής, όχι τη μεγάλη προοδευτική παράταξη του τόπου, αλλά ένα εργαστήρι συμμετοχής για όλους τους ενεργούς πολίτες. Θέλουμε μια νέα σχέση του πολίτη με την πολιτική. Για αυτό το λόγο σας καλούμε όλους. Δεν εξετάζουμε, ούτε εάν πήγατε σε άλλες πολιτικές κάλπες στο παρελθόν, ούτε την καταγωγή σας και τις πολιτικές σας ρίζες. Εξετάζουμε μόνο τη βούληση και  το πείσμα σας μαζί να φτιάξουμε μια Ελλάδα της προόδου και κοινωνικής Δικαιοσύνης»

 Την εκδήλωση συντονίζουν οι Μαρία Αντύπα Συντονίστρια της Νομαρχιακής Επιτροπής και ο Μιχάλης Σιδηρόπουλος μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας. 

ΤΟ ΠΡΩΙ 

Τρίτη 15 Οκτωβρίου : Στην Αχαία και πιο συγκεκριμένα στην Πάτρα για δεύτερη ημέρα ο πρώην πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.  "Πρώτος σταθμός" ΄ήταν τα γραφεία του ΚΕΘΕΑ στην Πάτρα τα οποία βρίσκονται στην Πλατεία Ελευθερίας όπου οι εργαζόμενοι υποδέχθηκαν θερμά τον πρώην Πρωθυπουργό.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Αχαΐας χαρακτήρισε άγαρμπη και άστοχη την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης με την οποία καταργείται το αυτοδιοίκητο του ΚΕΘΕΑ. Ο κ. Τσίπρας μίλησε με εργαζομένους στο ΚΕΘΕΑ και γονείς παιδιών που παρακολουθούν το πρόγραμμα. Δήλωσε πως η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός οφείλουν να δείξουν αντανακλαστικά και ευαισθησία και πως με τέτοιου είδους παρεμβάσεις δεν θα επιτύχουν τίποτα. Επίσης, χαρακτήρισε παράλογο μια κυβέρνηση που τάσσεται υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων να προσωρά στην κρατικοποίηση του ΚΕΘΕΑ και διαβεβαίωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος προσωπικά βρίσκονται στο πλευρό των εργαζομένων και στηρίζουν τον αγώνα τους.

Συνάντηση με το Προεδρείο του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών ,την Πρύτανι του Πανεπιστημίου Πατρών Βενετσάνα Κυριαζοπούλου  παρουσία και των βουλευτών Αχαΐας του κόμματος Σίας Αναγνωστοπούλου και Κώστα Μάρκου είχε ο Αλέξης Τσίπρας. Η συνάντηση έγινε στη βιβλιοθήκη του Δικηγορικού Συλλόγου και αφορούσε το ζήτημα της κατάργησης της Νομικής Σχολής, που είχε αναγγείλει ως Πρωθυπουργός ο  κ. Τσίπρας.

Τη δέσμευση για επανίδρυση της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών ανέλαβε ο πρώην Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στη διάρκεια συνάντησης στην Πάτρα, στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου με το Προεδρείο του Συλλόγου και την Πρύτανι του Πανεπιστημίου Πατρών Βενετσάνα Κυριαζοπούλου.

"Όταν θα μας δοθεί η ευκαιρία θα εφαρμόσουμε τον σχεδιασμό μας για τα ΑΕΙ που περιλαμβάνει και την ίδρυση νομικής στην Πάτρα", είπε. Παράλληλα, δήλωσε αιφνιδιασμένος και λυπημένος με την εξέλιξη της κατάργησης της Νομικής Σχολής στην Πάτρα και εξέφρασε την εκτίμηση ότι υπάρχουν πολιτικές σκοπιμότητες πίσω από την απόφαση της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως. Χαρακτήρισε επίσης οξύμωρο το γεγονός να καταργούνται δημόσιες πανεπιστημιακές σχολές και ταυτόχρονα η κυβέρνηση να είναι υπέρ της δημιουργίας ιδιωτικών πανεπιστημίων. Επίσης, ευχαρίστησε την Πρύτανι του Πανεπιστημίου  Βενετσάνα Κυριαζοπούλου που τον έπεισε για την ίδρυση Νομικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Στα γραφεία του ΚΕΘΕΑ

 

1:30 μμ: Σημείο συνάντησης στην παλιά πλατεία της ΚΑΤΩ ΑΧΑΪΑΣ και θα περπατήσει με κόσμο στην αγορά της πόλης για να καταλήξει στην νέα πλατεία Κάτω Αχαΐας σε καφέ.

1:45 μμ: Συνάντηση με πολίτες σε καφενείο στην πλατεία της ΚΑΤΩ ΑΧΑΪΑΣ

6:30 μμ: Επίσκεψη στο στέκι της Ο.Μ. Νοτίου Διαμερίσματος του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας στην Τέρψη.

7:30 μμ: Συζήτηση με τους πολίτες της Πάτρας στην πλατεία Τριών Συμμάχων στην Πάτρα.

A. Τσίπρας: «Δεν ήταν τυχαία η επιλογή να είμαι βουλευτής Αχαΐας»

Δευτέρα 14/10

 «Αισθάνομαι πολύ οικεία γιατί έρχομαι στην εκλογική μου περιφέρεια, δεν ήταν τυχαία η επιλογή να είμαι βουλευτής Αχαΐας, έναν νομό και μια περιφέρεια, που ό,τι και να συμβεί σε αυτό τον τόπο, είναι ένα δημοκρατικό κάστρο», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε ομιλία του προς τους πολίτες, στην Ακράτα Αχαΐας, τον πρώτο σταθμό της περιοδείας του για τη διεύρυνση του κόμματος.  "Θέλω να εγκαινιάσω μια νέα σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με την πολιτική και τους πολίτες, που είναι αυτή η αδιαμεσολάβητη σχέση μέσα απ' αυτού του είδους τις συγκεντρώσεις. Και θέλω να σας καλέσω ως συνοδοιπόρους σε αυτή την πορεία",Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι έχει στόχο «να συστοιχίσουμε τον κόσμο που στήριξε σε πολύ δύσκολες στιγμές την προσπάθειά μας με ένα κόμμα το οποίο ήταν του 4% και σήμερα είναι στο 32%», ένα κόμμα, όπως είπε, που «επιθυμεί να ανοίξει τις πόρτες του στον απλό δημοκρατικό κόσμο για να αποτελέσει τον κορμό της δημοκρατικής και προοδευτικής παράταξης στην πατρίδα μας».

Το εγχείρημα είναι δύσκολο, είπε, τονίζοντας, όμως, ότι «η αδιαμεσολάβητη επικοινωνία είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για όσους θέλουμε να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα της κοινωνίας, να αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες της κοινωνίας και να παλεύουμε μαζί τους». «Άκουσα ότι με προσφωνήσατε με έναν ιδιαίτερα τιμητικό όρο. Εμένα αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο δεν είναι να λέτε ότι εγώ είμαι αυτός που ηγήθηκα της προσπάθειας να βγει η χώρα από τα μνημόνια», σημείωσε, προσθέτοντας ότι το ζητούμενο για τον ίδιο είναι να μπορεί να βάζει «ένα λιθαράκι με όλους εσάς στην προσπάθεια να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις, ώστε αυτός ο τόπος να κυβερνηθεί με δικαιοσύνη». Μιλώντας για την περίοδο που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας ο ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι «παραλάβαμε τη χώρα στην πιο δύσκολη στιγμή της σύγχρονης ιστορίας της [...] όπου αυτό το οποίο διακυβεύονταν ήταν η ίδια η χρεοκοπία [...] με ταμεία άδεια, με κοινωνικές υπηρεσίες διαλυμένες, διότι κάποιοι είχαν φροντίσει να αφήσουν ένα τεράστιο έλλειμμα πολλών δισ. ευρώ και να κάνουν ένα πάρτι στον χώρο της Υγείας, στο χρηματιστήριο, στις τράπεζες, στις προμήθειες. Τα γνωρίζουμε όλα αυτά που οδήγησαν στη χρεοκοπία». Μεταξύ άλλων, είπε ότι «κάναμε και λάθη, είχαμε και παραλείψεις. Όμως, στο τέλος της ημέρας, νομίζω ότι σταθήκαμε με εντιμότητα απέναντι σε αυτή την ευθύνη».«Κι αυτός είναι και ο λόγος που μια μεγάλη πλειοψηφία, παρά το γεγονός ότι μας ασκεί κριτική, μας παρακολουθεί και μας στηρίζει», τόνισε και πρόσθεσε: «Όταν στις μέρες, τις δύσκολες για εμάς, το 1/3 των ψηφοφόρων μας στήριξε, σε μια μάχη που από την αρχή ήταν προδιαγεγραμμένα αρνητική, αυτό είναι πολύ τιμητικό».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στη «μακρά πορεία συνομιλίας με τον λαό» που αρχίζει, ενώ άσκησε κριτική στην κυβέρνηση της ΝΔ, λέγοντας ότι «μόλις μέσα σε 100 μέρες από τη νέα διακυβέρνηση, έχουν αρχίσει να διαψεύδονται οι μεγάλες προσδοκίες που δημιούργησαν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι πριν από τις εκλογές». Όπως είπε, το λεγόμενο επιτελικό κράτος της Δεξιάς κοστίζει πάνω από 40 εκατ. ευρώ στον ελληνικό λαό, ενώ «οι υποσχέσεις περί ανάπτυξης 4% και μείωσης των πλεονασμάτων πετάχτηκαν στον κάλαθο των αχρήστων από την επόμενη μέρα». «Η νέα κυβέρνηση έχει μια άλλη αντίληψη, την αντίληψη της στήριξης μιας ελίτ των ημετέρων και των προνομιούχων. Κι αυτή είναι η μεγάλη διαφορά, διαχρονικά, ανάμεσα σε αυτό που εμείς ονομάζουμε προοδευτική παράταξη και σ' αυτό που είναι η συντηρητική παράταξη και η Δεξιά στον τόπο μας», ανέφερε ο κ. Τσίπρας.Επέκρινε, επίσης, την κυβέρνηση, σχετικά με τη «μεγάλη, ριζική αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις» που θα επιχειρήσει τα επόμενα χρόνια, τονίζοντας πως «όλα όσα κερδίσαμε με μεγάλη δυσκολία και αγώνα μετά την επιβολή των μνημονίων, τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, τις αυξήσεις στον κατώτατο μισθό, θα τα πάρουν πίσω. Ήδη τα παίρνουν πίσω».

«Στόχος μας», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «είναι να γίνουμε σοφότεροι, με μεγαλύτερη εμπειρία και άρα ικανότεροι εξ αιτίας της δυνατότητας να αποκτήσουμε αυτή τη γνώση μιλώντας μαζί σας για την επόμενη μέρα», και συμπλήρωσε: «Η επόμενη μέρα, πιστέψτε με, θα έρθει πιο γρήγορα απ' όσο κάποιοι φαντάζονται».

«Διότι», όπως υπογράμμισε, «όταν κάποιος έρχεται με τόσο μεγάλη φόρα για να ευνοήσει συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα στον τόπο, όσο κι αν έχει προσώρας τη συντριπτική πλειοψηφία των μέσων ενημέρωσης με το μέρος του, ο ελληνικός λαός στο τέλος της ημέρας καταλαβαίνει και οι πολίτες καταλαβαίνουν. Ακόμα και οι συμπολίτες μας που ψήφισαν τη Ν.Δ. στις τελευταίες εκλογές θα αρχίσουν να συνειδητοποιούν ότι άλλα τα συμφέροντα των πολλών και άλλα τα συμφέροντα των λίγων οικογενειών που σήμερα έχουν την εξουσία σ' αυτόν τον τόπο». Καταλήγοντας, τόνισε ότι θέλει να εγκαινιάσει «μια νέα σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με την πολιτική και τους πολίτες, που είναι αυτή η αδιαμεσολάβητη σχέση μέσα απ' αυτού του είδους τις συγκεντρώσεις. Και θέλω, τέλος, να σας καλέσω ως συνοδοιπόρους σε αυτή την πορεία». Και πρόσθεσε: «Γνωρίζω ότι στις μέρες μας η κομματική ένταξη δεν είναι τόσο δημοφιλής. Όμως, εμείς ξεκινάμε σήμερα ένα εγχείρημα να δημιουργήσουμε το κόμμα της νέας εποχής, όχι το κόμμα που σε τραβάει από το μανίκι, ούτε το κόμμα στο οποίο έμπαιναν παλιά κάποιοι μέσα προκειμένου να προσδοκούν την επόμενη μέρα κάποιο διορισμό. Πάνε αυτές οι εποχές. Αλλά το κόμμα εκείνο που συλλογικά και δημοκρατικά και συμμετοχικά θα λειτουργεί και θα μπορεί να ανατροφοδοτεί την ηγεσία με γνώση και με εφόδια προκειμένου να ακολουθήσει μια πολιτική που θα κάνει καλύτερη τη ζωή μας». Ολοκληρώνοντας την ομιλία του προς τους πολίτες, είπε ότι «αξίζει τον κόπο για όλους μας να προσπαθήσουμε, προκειμένου να δημιουργήσουμε την προοδευτική παράταξη της νέας εποχής που, όχι μόνο θα μπορέσει να διεκδικήσει τη νίκη στις επόμενες εκλογές, αλλά να κυβερνήσει για πολλά, πολλά χρόνια αυτόν τον τόπο διότι η Ελλάδα είναι μια χώρα που πάντοτε η πλειοψηφία ήταν δημοκρατική και προοδευτική».

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, την Τρίτη, θα επισκεφθεί το παράρτημα του ΚΕΘΕΑ στην Πάτρα, θα συναντηθεί στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών με το προεδρείο του Συλλόγου και την πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, Βενετσιάνα Κυριαζοπούλου, συνάντηση με «βασικό θέμα συζήτησης την ακύρωση από τη κυβέρνηση της Ν.Δ. της ίδρυσης Νομικής Σχολής στη Πάτρα» όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας θα επισκεφτεί την Κάτω Αχαΐα, ενώ το βράδυ στις 7.30, στην Πλατεία Τριών Συμμάχων της Πάτρας, θα συμμετάσχει σε ανοιχτή εκδήλωση – συζήτηση για τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

10:30πμ Επίσκεψη στην Ακράτα. Συνάντηση σε καφενείο στην πλατεία της Άνω Ακράτας και συζήτηση με πολίτες.

12:00 Επίσκεψη στην έκθεση Πριμαρόλια στο Αίγιο

1:00 μμ Συνάντηση με πολίτες σε καφενείο στην πλατεία Αγίας Λαύρας στο Αίγιο

8:00 μμ Συνάντηση στην πλατεία του χωριού στο ΣΚΙΑΔΑ Τριταίας στο Δήμο Ερυμάνθου

ΤΡΙΤΗ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

10:30 πμ Συνάντηση με το ΚΕΘΕΑ, στα γραφεία του, στην Πάτρα στην πλατεία Ελευθερίας.

1:45 μμ Συνάντηση με πολίτες σε καφενείο στην πλατεία της Κάτω Αχαΐας.

6:30 μμ Επίσκεψη στο στέκι της Ο.Μ. Νοτίου Διαμερίσματος του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας στην Τέρψη.

7:30 μμ Συζήτηση με τους πολίτες της Πάτρας στην πλατεία Τριών Συμμάχων στην Πάτρα

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

Θύελλα αντιδράσεων έχουν προκαλέσει οι πρόσφατες δηλώσεις του υποψήφιου ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπανώτα για τις γυναίκες που πέφτουν θύματα κακοποίησης. Οκ. Παπανώτας ακ . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την απόφασή του να εξαιρέσει τον Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ο Στέφανος Κασσελάκης.Σε ανάρτησή του στο Χ, ο κ. Κασσελάκης ανέφερε ότι σέβεται τις α . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Γυναίκα, καταπλακώθηκε από γκαραζόπορτα στις Ιτιές. Σύμφωνα με  πληροφορίες, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο του "Αγίου Ανδρέα" έχοντας τις αισθήσεις της. Μάλιστα την είχαν απεγκλωβίσε . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣΣύλληψη ημεδαπού για καταδικαστική απόφασηΣυνελήφθη, χθες το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ΥποδιεύθυνσηςΑσφάλειας Πατρών, ένας ημεδαπός άνδρας, . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣΣύλληψη ημεδαπού για καταδικαστική απόφασηΣυνελήφθη, χθες το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ΥποδιεύθυνσηςΑσφάλειας Πατρών, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι σε βάρος του ε
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η πολιτιστική μας παράδοση και η μουσική κληρονομιά είναι μοναδικές και αναντικατάστατες. Εμπλουτίζουν την προσωπική ζωή των πολιτών και αποτελούν τους πυλώνες για το μέλλον. Μια ξεχωριστή βραδιά κατ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Απόπειρα αυτοκτονίας έκανε μια 36χρονη γυναίκα στο Αίγιο μετά από επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας.Όλα συνέβησαν το μεσημέρι της Τετάρτης (17/4) όταν, για άγνωστο λόγο, ξέσπασε καβγάς ανάμεσα στην γυν
Image
Image

Search