ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Πανεπιστημιακό: Αντιδράσεις για την ακύρωση χημειοθεραπειών

 Με το χειρότερο τρόπο επιβεβαιώνoνται οι φόβοι για αναβολή χημειοθεραπειών. Χαρακτηριστική είναι η τοποθέτηση της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αχαΐας για τον κίνδυνο που διαμορφώνεται

Tη Δευτέρα 09/12/19, εντελώς αιφνιδιαστικά και απροειδοποίητα, ανεστάλησαν μαζικά προγραμματισμένες χημειοθεραπείες ογκολογικών ασθενών στο ΠΓΝΠ. Πολλοί συμπολίτες μας, από Αχαΐα, Ζάκυνθο, Κεφαλονιά, Αιτωλοακαρνανία, Ηλεία και αλλού, ενώ είχαν πάρει την κατάλληλη φαρμακευτική προετοιμασία τις προηγούμενες μέρες, ενημερώθηκαν λίγα λεπτά πριν και αφού είχαν προσέλθει στο ΠΓΝΠ, ότι οι θεραπείες τους αναστέλλονται λόγω έλλειψης φαρμάκων, άγνωστο για πόσο.

 

Η διακοπή του προγράμματος αναγκαίων θεραπειών ενός ογκολογικού ασθενούς δεν είναι κάτι απλό. Οι επιπτώσεις στην εξέλιξη και την αντιμετώπιση του κακοήθους νοσήματος είναι απρόβλεπτες. Το γεγονός αυτό, το οποίο έχει επαναληφτεί σε μικρότερη έκταση και στο παρελθόν και σε άλλα νοσοκομεία(πχ Αττικό τον Σεπτέμβριο), δείχνει όλη την αθλιότητα του δημόσιου συστήματος υγείας που συνεχίζεται και εντείνεται, παρά τις υποσχέσεις και τις επικοινωνιακές μεθοδεύσεις. Δείχνει την ωμή πραγματικότητα μιας δημόσιας υγείας που θυσιάζεται στο βωμό των «ματωμένων πλεονασμάτων», της ευρωμνημονιακής-δημοσιονομικής ασφυξίας και της επιχειρηματικής κερδοφορίας.

 

Η επίσημη αιτιολόγηση από τη Διοίκηση του νοσοκομείου είναι ότι το φαρμακείο του δεν έχει άλλο απόθεμα συγκεκριμένων ΧΜΘ σκευασμάτων (που έχουν βάση την πλατίνα) εδώ και καιρό, λόγω αναστολής της προμήθειάς του από συγκεκριμένη φαρμακευτική εταιρία που έχει σύμβαση με το ΠΓΝΠ. Οι ασθενείς το προμηθεύονταν έως τώρα από τα εξωτερικά φαρμακεία αλλά λόγω εξάντλησής του προέκυψε αδιέξοδο.

 

Κυβέρνηση, διοικήσεις, φαρμακευτικές εταιρίες, υπουργοί είναι όλοι υπεύθυνοι. Διατηρούν και αναπαράγουν την ασφυκτική μνημονιακή λιτότητα στο ΕΣΥ. Από τα φάρμακα και τα νοσοκομειακά υλικά μέχρι τις αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Τα πάντα για τους επενδυτές, τίποτα για τους εργαζόμενους, το δημόσιο σύστημα και τους ασθενείς είναι το κυνικό δόγμα τους.

 

Απαιτούμε από τους αρμόδιους να δώσουν ΑΜΕΣΗ λύση στο πρόβλημα και να σταματήσει η ταλαιπωρία των καρκινοπαθών συνανθρώπων μας.

 

Όλοι οι υγειονομικοί, οι εργαζόμενοι και οι ασθενείς, τα σωματεία και τα συλλογικά τους όργανα, πρέπει να απαντήσουν άμεσα και δυναμικά στο συνεχιζόμενο υγειονομικό έγκλημα. Η υγεία δεν είναι εμπόρευμα.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο θα ανακοινώσει σήμερα την απόφαση του για μία από τις πιο αποκρουστικές υποθέσεις, με θύμα ένα ανήλικο παιδί, που έχουν απασχολήσει την Δικαιοσύνη. Την υ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένα σοβαρό ατύχημα είχε ένας αγρότης χθες (28/03) το πρωί, στην Στιμάγκα Κορινθίας, κατά την διάρκεια εργασιών σε χωράφι. Σύμφωνα με πληροφορίες του korinthostv.gr, ο άτυχος ά . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκτός λειτουργίας την θα είναι την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024, όλες οι υπηρεσίες της ΗΔΙΚΑ ΑΕ από τις 8:00 π.μ. έως τις 20:00 μ.μ., λόγω προγραμματισμένης αναβάθμισης του Πληροφοριακο . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίθεση σκύλων σε γυναίκα εκτυλίχθηκε το πρωί της Τετάρτης, σε πάρκινγκ της οδού Μάντικα στη Ραφήνα. Όπως αναφέρει το irafina.gr, ανακοίνωση για το περιστατικό εξέδωσε ο Δήμος . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα η οικογένειά της, συγγενέις και φίλοι θα αποχαιρετήσουν την Ντιάνα Καράμπελα - Μαγνησαλή, που έφυγε σε ηλικία 60 ετών. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα (νέο) Πατρών σ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ στην Όθωνος Αμαλίας
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου επεισοδίου. Σε βίν
Image
Image

Search