ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Καθείρξεις για απάτη 6 εκ. Ευρώ με ψεύτικα επιδόματα τυφλότητας σε πρώην αιρετό

 


Απόφαση με νόημα από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών, καθώς σε κάθειρξη 9 ετών καταδικάστηκε ο πρώην νομάρχης Ζακύνθου Διονύσης Γάσπαρος και ένας συνταξιούχος οφθαλμίατρος, κατηγορούμενοι για  κατ’ εξακολούθηση ψευδή βεβαίωση και  απάτη από κοινού για ποσό άνω των 120 χιλιάδων ευρώ από τη δεκαετία του 2000.

Η υπόθεση είχε προκαλέσει πανελλήνια αίσθηση καθώς ο πρώην οφθαλμίατρος χορηγούσε ψευδείς βεβαιώσεις για άτομα που δήθεν είχαν σοβαρό πρόβλημα όρασης, ενώ ο Νομάρχης από την πλευρά του υπέγραφε τις σχετικές αποφάσεις και στους δήθεν τυφλούς χορηγούνταν επιδόματα. Αρχικά είχε γίνει καταγγελία για 800 τουλάχιστον περιπτώσεις επιδομάτων που έπαιρναν δήθεν τυφλοί στο νησί της Ζακύνθου. Το ελληνικό δημόσιο ζημιώθηκε με 6 εκατομμύρια ευρώ όλο αυτό το διάστημα. Πρέπει να σημειωθεί ότι και στους δύο δόθηκε η δυνατότητα να παραμείνουν ελεύθεροι, καθώς η έφεση που άσκησαν είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα.

Στο ακροατήριο αποδείχτηκε ότι 321 περιπτώσεις αφορούσαν παράτυπη χορήγηση επιδομάτων.

Ο πρώτος έλεγχος του 2012 έδειξε ότι το 82,4% όσων έπαιρναν επίδομα τυφλότητας στο νομό δεν ήταν πραγματικά τυφλοί. Από τους 388 δικαιούχους που κλήθηκαν για επανέλεγχο από τις υγειονομικές υπηρεσίες προσήλθαν κι εξετάστηκαν οι 221 και όπως διαπιστώθηκε μόνο οι 34 ήταν τυφλοί εφ’ όρους ζωής και 5 για έναν χρόνο. Δηλαδή το 17,6% ήταν πραγματικά δικαιούχοι του επιδόματος ενώ 182 (82,4%) δεν κρίθηκαν πραγματικά τυφλοί. Οι υπόλοιποι 167 απλά δεν πήγαν για επανεξέταση.

Δεκάδες από όσους κρίθηκε ότι δεν ήταν πραγματικά τυφλοί με άλλη δικογραφία διώχθηκαν σε βαθμό πλημμελήματος γιατί έπαιρναν επίδομα χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Νομάρχης  στην απολογία του υποστήριξε ότι δεν είχε σκοπό να βλάψει το Δημόσιο και ότι όσες περιπτώσεις ενέκρινε το έκανε από κεκτημένη ταχύτητα, αφού δεν μπορούσε να ελέγξει το σύνολο των εγγράφων που του προσκομίζονταν.

 

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Το πρώτο εισιτήριο για τον φετινό τελικό του Coppa Italia βρήκε κάτοχο και αυτή είναι η Γιουβέντους, με την ομάδα του Μάσιμο Αλέγκρι να χάνει μεν 2-1 από την Λάτσιο του Χρήστου Μαν . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η Άρσεναλ μετέτρεψε το λονδρέζικο ντέρμπι με την Τσέλσι στο Εμιρέιτς σε παράσταση για έναν ρόλο. Η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα επικράτησε 5-0 για την εξ αναβολής αναμέτρηση της 29ης αγω . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Παναθηναϊκός AKTOR ηττήθηκε από τη Μακάμπι στο ΟΑΚΑ με 87-91 και ο Εργκίν Αταμάν στις δηλώσεις του στο flash interview τόνισε ότι η ομάδα του δεν έπαιξε καλά, όμως διαμαρτυρήθηκε . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Το πλεονέκτημα έδρας πήγε στα σκουπίδια, με το "καλημέρα" για τον Παναθηναϊκό AKTOR. Παρά το +10 (64-54) του 26ου λεπτού, η ομάδα του Εργκίν Αταμάν δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη κα . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Οι δραματικές στιγμές κατά τις οποίες διαπιστώθηκε ο θάνατος της Μαλένας αλλά και οι ώρες που προηγήθηκαν όταν νοσηλευόταν στο «Ελπίδα» αναβίωσαν ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου μέσα από τις μα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σύσκεψη συντονισμού των συναρμόδιων υπηρεσιών για τον έλεγχο της αγοράς κρέατος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Λόγω εργασιών αντικατάστασης τμήματος του δικτύου του κεντρικού αγωγού ύδρευσης της ΔΕΥΑΠ, την Πέμπτη 25 Απρίλη από τις 8.30 π.μ. έως 5 μ.μ., θα υπάρξει πλημμελής έως και πλήρης διακοπή υδροδότησης, σ
Image
Image

Search