ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σεισμός στην Τουρκία : Αυξάνεται δραματικά η λίστα των νεκρών

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό των Αρχών, τουλάχιστον 19 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ περισσότεροι από 900 τραυματίστηκαν, από τη σεισμική δόνηση 6,8 βαθμών που έπληξε την Παρασκευή την ανατολική Τουρκία.

 

Η τουρκική Αρχή διαχείρισης καταστροφών και εκτάκτων καταστάσεων (AFAD) τόνισε πως 922 τραυματίστηκαν, εκ των οποίων 433 στην επαρχία Ελαζίγ και 222 στην γειτονική επαρχία Μαλάτεια.

Nεότερα: Όπως επιβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Σουλεϊμάν Σοϊλού, τουλάχιστον τέσσερα άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ σε δύο ανέρχεται μέχρι στιγμής ο αριθμός των τραυματιών. Ωστόσο, εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός τους θα αυξηθεί, δεδομένων των πρώτων εικόνων που βλέπει τη δημοσιότητα μετά το χτύπημα του εγκέλαδου και στις οποίες διακρίνεται μεγάλος αριθμός κτιρίων να έχει καταρρεύσει.

Ο κρατικός μηχανισμός είναι σε συναγερμό και συνεργεία πραγματοποιούν ελέγχους για ζημιές ή θύματα, με τις πρώτες εικόνες να δείχνουν πως έχουν καταρρεύσει κτίρια και τους κατοίκους να έχουν βγει στους δρόμους έντρομοι. Μάλιστα, σε δηλώσεις του ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας έκανε λόγο για τουλάχιστον έναν νεκρό.

Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στην επαρχία Ελαζίγ, στην ανατολική Τουρκία, ενώ σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση του Ευρωπαϊκού Σεισμολογικού Κέντρου, το μέγεθος του σεισμού ήταν 6,8 βαθμοί.Στους δρόμους οι κάτοικοι – Κατέρρευσαν κτίρια Στην περιοχή εκτυλίσσονται σκηνές πανικού με τους κατοίκους της περιοχής να έχουν βγει στους δρόμους. Την ίδια ώρα, στις πρώτες εικόνες που μεταδίδονται από τουρκικά ΜΜΕ φαίνεται να έχουν εκδηλωθεί υλικές ζημιές. Μάλιστα, σε βίντεο που αναρτούν χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διακρίνεται να έχουν καταρρεύσει κτίρια.

 

Τουλάχιστον ένας νεκρός η πρώτη επίσημη ενημέρωση

Σε μια πρώτη επίσημη ενημέρωση, ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας δήλωσε πως τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχει πεθάνει και τουλάχιστον ακόμη δύο έχουν τραυματιστεί, ενώ έκανε λόγο για καταρρεύσει κτιρίων. 

Ισχυροί μετασεισμοί

Η σεισμική δόνηση μάλιστα έγινε αισθητή σε πολλές περιοχές της χώρας αλλά και στη Συρία και το Ισραήλ. Μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση, ακολουθούν αρκετοί μετασεισμοί, γεγονός που οι σεισμολόγοι θεωρούν φυσιολογικό και προειδοποιούν για μεγάλου μεγέθους.

 

Τι λένε οι σεισμολόγοι

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος σημείωσε ότι πρόκειται για έναν σφοδρότατο σεισμό και παρατήρησε ότι εκ πρώτης όψεως φαίνεται πως ενεργοποιήθηκε το ρήγμα της ανατολικής Ανατολίας. Ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε ότι το εν λόγω ρήγμα της ανατολικής Ανατολίας δίνει συνήθως σεισμικές δονήσεις της τάξης των 7 Ρίχτερ. Υπογράμμισε, δε, ότι ο κίνδυνος δεν έχει περάσει, καθώς λόγω του γεγονός ότι ήταν πολύ επιφανειακός ακολουθούν ισχυροί μετασεισμοί

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα, 16 Απριλίου, η απεργία στα ΜΜΕ«Με κοινή απόφαση των ΕΣΗΕΑ, ΠΟΕΣΥ, ΠΟΣΠΕΡΤ, ΠΟΕΠΤΥΜ και ΕΤΗΠΤΑ προκηρύσσεται απεργία όλων των δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών σε όλα . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Με γνωστά ονόματα στις ευρωλίστες τους τα οποία ανακοίνωσαν σήμερα (15/4), Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και Νέα Αριστερά, μπαίνουν στην μάχη των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου. Η Ν . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Ολυμπιακός ήταν για ακόμα ένα παιχνίδι ισοπεδωτικός κόντρα στον Παναθηναϊκό, δεν έχασε ξανά σετ (3-0) και έκανε το 2-0 στους τελικούς της Volley League ανδρών. Οι "ερυθρόλευκοι" . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Οι δηλώσεις του Σλούκα:Για το ματς: "Είναι ένα σπέσιαλ παιχνίδι, πάντα ιδιαίτερο. Πάντα ένα ντέρμπι Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός κρύβει κινδύνους, υπάρχει άγχος και το πρέπει, όπως εί . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα, 16 Απριλίου, η απεργία στα ΜΜΕ«Με κοινή απόφαση των ΕΣΗΕΑ, ΠΟΕΣΥ, ΠΟΣΠΕΡΤ, ΠΟΕΠΤΥΜ και ΕΤΗΠΤΑ προκηρύσσεται απεργία όλων των δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού & Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών σε έκτακτη συνεδρίασή του αποφάσισε την συμμετοχή του Συλλόγου στην κινητοποίηση ενάντια στην ακρίβεια στις 17 Απριλίου. Το Διο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Την παραίτησή του από τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Τουριστικής Ανάπτυξης υπέβαλλε σήμερα στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Ηλείας, Δημήτρης Νικολακό
Image
Image

Search