ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σεισμός στην Τουρκία : Αυξάνεται δραματικά η λίστα των νεκρών

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό των Αρχών, τουλάχιστον 19 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ περισσότεροι από 900 τραυματίστηκαν, από τη σεισμική δόνηση 6,8 βαθμών που έπληξε την Παρασκευή την ανατολική Τουρκία.

 

Η τουρκική Αρχή διαχείρισης καταστροφών και εκτάκτων καταστάσεων (AFAD) τόνισε πως 922 τραυματίστηκαν, εκ των οποίων 433 στην επαρχία Ελαζίγ και 222 στην γειτονική επαρχία Μαλάτεια.

Nεότερα: Όπως επιβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Σουλεϊμάν Σοϊλού, τουλάχιστον τέσσερα άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ σε δύο ανέρχεται μέχρι στιγμής ο αριθμός των τραυματιών. Ωστόσο, εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός τους θα αυξηθεί, δεδομένων των πρώτων εικόνων που βλέπει τη δημοσιότητα μετά το χτύπημα του εγκέλαδου και στις οποίες διακρίνεται μεγάλος αριθμός κτιρίων να έχει καταρρεύσει.

Ο κρατικός μηχανισμός είναι σε συναγερμό και συνεργεία πραγματοποιούν ελέγχους για ζημιές ή θύματα, με τις πρώτες εικόνες να δείχνουν πως έχουν καταρρεύσει κτίρια και τους κατοίκους να έχουν βγει στους δρόμους έντρομοι. Μάλιστα, σε δηλώσεις του ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας έκανε λόγο για τουλάχιστον έναν νεκρό.

Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στην επαρχία Ελαζίγ, στην ανατολική Τουρκία, ενώ σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση του Ευρωπαϊκού Σεισμολογικού Κέντρου, το μέγεθος του σεισμού ήταν 6,8 βαθμοί.Στους δρόμους οι κάτοικοι – Κατέρρευσαν κτίρια Στην περιοχή εκτυλίσσονται σκηνές πανικού με τους κατοίκους της περιοχής να έχουν βγει στους δρόμους. Την ίδια ώρα, στις πρώτες εικόνες που μεταδίδονται από τουρκικά ΜΜΕ φαίνεται να έχουν εκδηλωθεί υλικές ζημιές. Μάλιστα, σε βίντεο που αναρτούν χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διακρίνεται να έχουν καταρρεύσει κτίρια.

 

Τουλάχιστον ένας νεκρός η πρώτη επίσημη ενημέρωση

Σε μια πρώτη επίσημη ενημέρωση, ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας δήλωσε πως τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχει πεθάνει και τουλάχιστον ακόμη δύο έχουν τραυματιστεί, ενώ έκανε λόγο για καταρρεύσει κτιρίων. 

Ισχυροί μετασεισμοί

Η σεισμική δόνηση μάλιστα έγινε αισθητή σε πολλές περιοχές της χώρας αλλά και στη Συρία και το Ισραήλ. Μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση, ακολουθούν αρκετοί μετασεισμοί, γεγονός που οι σεισμολόγοι θεωρούν φυσιολογικό και προειδοποιούν για μεγάλου μεγέθους.

 

Τι λένε οι σεισμολόγοι

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος σημείωσε ότι πρόκειται για έναν σφοδρότατο σεισμό και παρατήρησε ότι εκ πρώτης όψεως φαίνεται πως ενεργοποιήθηκε το ρήγμα της ανατολικής Ανατολίας. Ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε ότι το εν λόγω ρήγμα της ανατολικής Ανατολίας δίνει συνήθως σεισμικές δονήσεις της τάξης των 7 Ρίχτερ. Υπογράμμισε, δε, ότι ο κίνδυνος δεν έχει περάσει, καθώς λόγω του γεγονός ότι ήταν πολύ επιφανειακός ακολουθούν ισχυροί μετασεισμοί

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μία τεράστια τρύπα, έχει ανοίξει στο οδόστρωμα στην συμβολή των οδών Καποδιστρίου και Κουμανιώτη στην Πάτρα. Μάλιστα ένα σήμα στην τεράστια λακούβα, προειδοποιεί τους οδηγούς και τ . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Χριστίνα Πετροπούλου, “ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ”, Μνήμη Συγγένεια Ταυτότητα στο Γκαλλιτσιανό της Καλαβρίας, Επίκεντρο, Θεσσαλονίκη 2023. Επειδή ακόμα και σήμερα πολλοί ίσως να έχ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Διαστάσεις λαμβάνει το τελευταίο χρονικό διάστημα και στην Πάτρα η παραβατικότητα και η βία των ανηλίκων και η τοπική κοινωνία οφείλει να προσπαθήσει να ορθώσει  αναχώματα στο ανησ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από το Σωματείο Εργαζομένων στα Ιδρύματα Υγείας Ιδιωτικού Δικαίου & ΝΠΙΔ Ν. Αχαΐας ανακοινώνονται τα εξής: Το Κλαδικό Σωματείο Στην Ιδιωτική Υγεία – Πρόνοια – Ειδική Αγωγή χαι . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μία τεράστια τρύπα, έχει ανοίξει στο οδόστρωμα στην συμβολή των οδών Καποδιστρίου και Κουμανιώτη στην Πάτρα. Μάλιστα ένα σήμα στην τεράστια λακούβα, προειδοποιεί τους οδηγούς και τους πεζούς για τον κ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από το Σωματείο Εργαζομένων στα Ιδρύματα Υγείας Ιδιωτικού Δικαίου & ΝΠΙΔ Ν. Αχαΐας ανακοινώνονται τα εξής: Το Κλαδικό Σωματείο Στην Ιδιωτική Υγεία – Πρόνοια – Ειδική Αγωγή χαιρετίζει όλους τους σ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Δήμος Πατρέων στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων πυροπροστασίας  για την Αντιπυρική Περίοδο 2024, ΚΑΛΕΙ τους ιδιοκτήτες και εκμεταλλευτές οικοπέδων να  φροντίσουν για τον καθαρισμό και την συντή
Image
Image

Search