ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Επίσκεψη Τσίπρα στην Ηλεία: "Φοβάμαι ότι θα πάει στις καλένδες η Πατρών - Πύργου"

Περιοδεία στο νομό Ηλείας, στο πλαίσιο του δημοκρατικού καλέσματος για ένταξη στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, πραγματοποιεί ο Αλέξης Τσίπρας.

Όπως μεταδίδει το Κόκκινο πρώτος σταθμός της περιοδείας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ήταν τα Λεχαινά, όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο Ανδραβίδας- Κυλλήνης, Γίαννη Λέντζα. Το θέμα, που μονοπώλησε την συζήτηση των δυο ανδρών ήταν η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Πάτρα- Πύργος, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να μην κρύβει την ανησυχία του για το μέλλον του έργου.


«Είμαι ανήσυχος και φοβάμαι ότι θα πάει στις καλένδες το έργο της Πατρών- Πύργου. Είναι μια λάθος τακτική, η οποία μας οδηγεί σε κινδύνους και θα ήθελα με την παρουσία μου εδώ να κρούσω τον κώδωνα του κινδύνου, που έχει να κάνει με τις μεγάλες καθυστερήσεις, η εμπειρία μου λέει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα καθυστερήσει πολλούς και νομίζω ότι δεν θα δώσει ένα τόσο μεγάλο έργο με ανάθεση. Συνεπώς να το ξανασκεφτούν, διότι οι πολίτες της Ηλείας και της ευρύτερης περιοχής δεν είναι β’ κατηγορίας και ο φόρος αίματος είναι μεγάλος».

Ο Αλέξης Τσίπρας ερχόμενος στην Ηλεία πέρασε από τον δρόμο καρμανιόλα και τόνισε ότι «ο δρόμος μετά την Πάτρα δεν είναι αυτός, που θα έπρεπε να είναι το 2020. Είναι ένας δρόμος, που θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί το 2013. Τότε το θεωρούσαν ασύμφορο και το έβγαλαν από την παραχώρηση της Ολυμπίας Οδού, καθώς θεωρούσαν φιλέτο το Πάτρα-Κόρινθος, το οποίο ούτε αυτό ολοκλήρωσαν και ήρθαμε να το πράξουμε εμείς» σχολίασε, ενώ στη συνέχεια έκανε λόγο για εκδικητικότητα από πλευράς της κυβέρνησης της ΝΔ δηλώνοντας ότι «σε αυτή την χώρα νομίζω ότι είμαστε θύματα μιας λογικής εκδικητικότητας απέναντι στις πολιτικές δυνάμεις, από τις οποίες παραλαμβάνουμε την διακυβέρνηση.

Εμείς δεν το κάναμε, αλλά βλέπω οτι η σημερινή κυβέρνηση στα θέματα υποδομών (ΒΟΑΚ, μετρό Θεσσαλονίκης, Πατρών- Πύργου), ακολουθεί μια τακτική, έργα που είχαν δρομολογηθεί, έργα για τα οποία είχε εξασφαλιστεί χρηματοδότηση, έργα, τα οποία μετά απο χρόνια θα ολοκληρώνονταν, σε μια λογική εκδικητική, σε μια λογική πολιτικής αντιδικίας χωρίς λόγο, να τα καταργεί και να τα θέτει σε μεγάλη διακινδύνευση, σε ότι αφορά την χρηματοδότηση και σε ότι αφορά στις αποζημιώσεις, που θα κληθεί να πληρώσει στους υπάρχοντες παραχωρησιούχους».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ανδραβίδας- Κυλλήνης επισήμανε ότι «η Πατρών- Πύργου είναι ένας δρόμος χειρότερος από το γεφύρι της Άρτας. Θέλουμε ο δρόμος να γίνει και να μην παραπεμφθεί στις καλένδες. Εμείς θέλουμε τον δρόμο χθες.

Έχουμε πληρώσει μεγάλο τίμημα σε ανθρώπινες ζωές και σε τραυματίες όλα αυτά τα χρόνια». Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα συναντηθεί 1:15 στην Αρχαία Ολυμπία με τον δήμαρχο της περιοχής, Γιώργο Γεωργιόπουλο, ενώ μισή ώρα αργότερα, θα ξεναγηθεί στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας και στο Μουσείο. Το πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα ολοκληρώνεται το απόγευμα, όπου στις 6:30 θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Πύργου, Παναγιώτη Αντωνακόπουλο στο Δημαρχείο της πόλης και στη συνέχεια θα μεταβεί στο θεματικό Πάρκο Ξυστρή, όπου θα συμμετάσχει σε ανοιχτή συνέλευση για τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία στις 7 το απόγευμα.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Σε τρεις συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία του Σάντα Φε για τις απειλές κατά του Άνχελ ντι Μαρία και της οικογένειάς του. Τα τρία άτομα απειλούσαν τον Αργεντινό σούπερ σταρ, επειδή . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Εξαιρετικά απογοητευμένος με την κατάρρευση της Παρτίζαν στην τελευταία περίοδο του αγώνα με τον Ολυμπιακό εμφανίστηκε ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς. Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Σέρβος τεχνι . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Εντυπωσιασμένος από την ατμόσφαιρα στην Stark Arena, αλλά και από την άμυνα που έπαιξαν στην τελευταία περίοδο οι Τόμας Γουόκαπ, Κώστας Παπανικολάου και Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος δήλω . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Το εκτός έδρας ματς με την Παρτίζαν για την 32η αγωνιστική της EuroLeague ήταν εκ των πραγμάτων δύσκολο, όμως το βράδυ της Πέμπτης (28/3) ο Ολυμπιακός έδειξε για ακόμα μία φορά πως . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ στην Όθωνος Αμαλίας
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου επεισοδίου. Σε βίν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Για αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου προγραμματίζονται δειγματολη
Image
Image

Search