ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία ασκήθηκε σε βάρος της 27χρονης για τον θάνατο του βρέφους

Η γυναίκα έλαβε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί στον ανακριτή. Όπως δήλωσε ο συνήγορός της Γιάννης Αποστολόπουλος η γυναίκα υποστηρίζει οτι άφησε το βρέφος στην παραλία με σκοπό να το βρει κάποιος περαστικός. Πρόσθεσε δε ο κ. Αποστολόπουλος οτι θα ζητηθεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη και πως θα ζητηθεί η μετατροπή της κατηγορίας σε παιδοκτονία

Όπως εξήγησε ο συνήγορος της 27χρονης, Γιάννης Αποστολόπουλος, «η προθεσμία ζητήθηκε, ώστε να διαταχθεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, διότι στο παρόν χρονικό στάδιο ο βασικός μας ισχυρισμός είναι ότι δεν πρόκειται για ανθρωποκτονία, αλλά για το ειδικό ποινικό αδίκημα της παιδοκτονίας».

Όσον αφορά στο τι ισχυρίζεται η 27χρονη, ο συνήγορός της είπε ότι «η κοπέλα δήλωσε στην απολογία της προανακριτικά, πως άφησε το μωρό δίπλα στην θάλασσα, πιστεύοντας και θέλοντας να το βρει κάποιος, ώστε να μην διατρέξει κίνδυνο η ζωή του». Η 27χρονη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, διότι, σύμφωνα με τον συνήγορό της, «πονάει σωματικά και είναι σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση».

Η αιτία θανάτου του βρέφους, που, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα, είναι «πνιγμός εντός θαλασσίου ύδατος».Όσον αφορά στον χρόνο που επήλθε ο θάνατος, αλλά και κάτω από ποιες ακριβώς συνθήκες, αυτό αναμένεται να προκύψει, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την διάρκεια της προανακριτικής διαδικασίας . 

NΩΡΙΤΕΡΑ

Στο Λιμεναρχείο της Πάτρας κρατείται η 27χρονη μητέρα, η οποία εγκατέλειψε το μωρό της στην παραλία, με αποτέλεσμα να βρεθεί νεκρό το μεσημέρι της Τετάρτης από περαστικούς. Σήμερα οδηγείται στον εισαγγελέα. 

Η νεαρή που τη νύχτα παρέμεινε στα κρατητήρια του Λιμενικού , το οποίο διεξάγει και τις έρευνες, βρίσκεται όπως δηλώνει και ο συνήγορός της σε κατάσταση σοκ και δεν μπορεί ούτε και ο ίδιος να επικοινωνήσει, ουσιαστικά μαζί της. Η  κοπέλα είχε κρύψει απ΄όλους την εγκυμοσύνη της και κανείς δεν γνώριζε πως είχε μεταβεί στην μαιευτική κλινική του νοσοκομείου "Αγ. Ανδρέας" για να γεννήσει.

Ακόμη και οι συνάδελφοί της στην επιχείρηση που εργαζόταν σε περιοχή της επαρχίας Καλαβρύτων δεν είχαν αντιληφθεί το παραμικρό. Η κοπέλα προ αποφάσισε , όπως φαίνεται, να προχωρήσει σε καισαρική για να γεννήσει , φοβούμενη ενδεχομένως ότι με το πέρασμα των ημερών θα γινόταν αντιληπτή από τον περίγυρό της. Έτσι μετέβη στο νοσηλευτήριο και με την δικαιολογία πως ο γιατρός της που διαμένει στην Αθήνα είχε σοβαρό πρόβλημα υγείας, της συνέστησε να κάνει καισαρική, γι' αυτό και ζήτησε από τους ιατρούς της κλινικής να την αναλάβουν.

Το προσωπικό της κλινικής από την πρώτη στιγμή διαπίστωσε πως η νεαρή πρέπει να αντιμετώπιζε κάποιο θέμα, καθώς κανείς δεν την συνόδευε, ενώ ούτε καν ρούχα για την ίδια και το μωρό που θα έφερνε στον κόσμο δεν είχε μαζί της.

Προ τριημέρου τελικά γέννησε και χθες στις 3 τα ξημερώματα , χωρίς να την αντιληφθεί κανείς, τύλιξε το μωρό της σε μια κουβέρτα και έφυγε με το αυτοκίνητό της που είχε σταθμεύσει έξω από το κτίριο. Πήγε στην περιοχή της Πλα όπου και άφησε όπως ισχυρίζεται το μωρό της. Για να βρεθεί πνιγμένο μερικές ώρες αργότερα από περιπατητές. 

Η γυναίκα στην συνέχεια πήγε στο σπίτι της μητέρας της, σε χωριό έξω από την Πάτρα, όπου και την εντόπισαν οι αστυνομικοί, καθώς ενωρίτερα το νοσοκομείο είχε ενημερώσει της αρχές για την εξαφάνισή της.

Να σημεωθεί ότι είναι πιθανό η κατηγορία που θα της απαγγελθεί είναι αυτή της παιδοκτονίας. 

Tι υποστηρίζει 
Σύμφωνα με τα όσα είπε η νεαρή γυναίκα στους αστυνομικούς: «Το βράδυ της Τρίτης πήρα το μωρό και έφυγα από το νοσοκομείο χωρίς να μου δώσουν εξιτήριο οι γιατροί. Περιπλανήθηκα για ώρες στην παραλία. Δεν ήξερα τι να κάνω, ήμουν σε απόγνωση. Τελικά αποφάσισα να το αφήσω στην άκρη της παραλίας» είπε η 27χρονη.
Στη συνέχεια, πήγε στο σπίτι όπου ζει με τη μητέρα της, ώσπου την εντόπισαν οι αστυνομικοί.
Ο συνήγορος 
Ο συνήγορος της γυναίκας, Γιάννης Αποστολόπουλος, ήρθε σε επικοινωνία με την 27χρονη μητέρα, η οποία «είναι σε τραγική ψυχολογική κατάσταση»​​​​​.
Όπως είπε η ίδια στον συνήγορό της, γέννησε μόνη της, χωρίς την παρουσία κάποιου συγγενικού προσώπου, καθώς δεν γνώριζε κανείς ότι η κοπέλα ήταν έγκυος.
Σύμφωνα με τον συνήγορό της ο οποίος μίλησε στο δελτίο ειδήσεων του STAR, η κοπέλα φέρεται να προέβη σε αυτή την ενέργεια εξαιτίας της ντροπής που ένιωθε. Ο βιολογικός πατέρας δεν εμφανίστηκε πουθενά, ενώ συγγενείς και φίλοι δε γνώριζαν για την εγκυμοσύνη της.

Μάλιστα, η 27χρονη μητέρα, όπως και η οικογένειά της, δε γνώριζαν μέχρι πριν από λίγο ότι το μωρό είναι νεκρό.

Το χρονικό της υπόθεσης
Το νεκρό βρέφος εντοπίστηκε από μια έγκυο γυναίκα καθώς περπατούσε στην παραλία. Εκείνη τηλεφώνησε αμέσως στις αρχές και οι Λιμενικοί εντόπισαν τη μάνα του μωρού, μία κοπέλα 27 ετών και τη συνέλαβαν.
Η σορός του βρέφους εντοπίστηκε τυλιγμένη σε κουβέρτα, με αλλοιωμένα χαρακτηριστικά. Πρόκειται για τη σορό ενός κοριτσιού.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μετά την πρωινή σεισμική ακολουθία που αναστάτωσε το νομό Ηλείας, και με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Νίκου Κοροβέση, όλα τα σχολεία του νομού εκκενώνονται, ενώ τα παιδιά . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 830 ευρώ από την 1η Απριλίου ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκη . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

29.3.24 | 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης»Το 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης», διοργανώνεται από το «Olympia Forum», υπό την αιγίδα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης με συν . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ένοχη για την ανθρωποκτονία της πρωτότοκης 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας κρίθηκε από τη Δικαιοσύνη η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία παρά τη σθεναρή επιμονή της ότι είναι αθώα και δεν σκ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μετά την πρωινή σεισμική ακολουθία που αναστάτωσε το νομό Ηλείας, και με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Νίκου Κοροβέση, όλα τα σχολεία του νομού εκκενώνονται, ενώ τα παιδιά που δεν μπορούν να α
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

29.3.24 | 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης»Το 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης», διοργανώνεται από το «Olympia Forum», υπό την αιγίδα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης με συνδιοργανώτρια την Περ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εντοπίστηκε πτώμα στην οδό Προύσσης στην Πάτρα. Στο σημείο έσπευσε  η ΕΛ.ΑΣ. για να διαπιστώσει τι ακριβώς έχει συμβεί. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ο άνδρας που βρέθηκε νεκρός ήταν ηλικίας 37 ετώ
Image
Image

Search