ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ανοίγει ο δρόμος για ιδιώτες στο αεροδρόμιο Αράξου


Σε τροχιά ιδιωτικοποίησης μπαίνουν και τα υπόλοιπα 23 περιφερειακά αεροδρόμια που δεν πέρασαν στη διαχείριση της Fraport Greece και που εξακολουθεί να διαχειρίζεται η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, ανάμεσα σε αυτά και το αεροδρόμιο του Αράξου (Κρατικός Αερολιμένας Αράξου GPA).

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ανέθεσε στην εταιρεία «Λάμδα Χρηματοοικονομικοί Σύμβουλοι» το έργο του χρηματοοικονομικού συμβούλου για την υποβοήθηση της Διεύθυνσης Συγκοινωνιακών Υποδομών στην αξιοποίηση των συγκεκριμένων αεροδρομίων.

Πρόκειται για τα αεροδρόμια Αλεξανδρούπολης, Ιωαννίνων, Κοζάνης, Καστοριάς, Ν. Αγχιάλου, Καλαμάτας, Άραξου, Λήμνου, Χίου, Ικαρίας, Σκύρου, Μήλου, Νάξου, Πάρου, Σύρου, Καλύμνου, Αστυπάλαιας, Σητείας, Λέρου, Κάσου, Καρπάθου, Κυθήρων και Καστελόριζου.

Το αντικείμενο απασχόλησης του χρηματοοικονομικού συμβούλου αφορά την υποστήριξη της αναθέτουσας αρχής «για τη διαμόρφωση εναλλακτικών προτάσεων αξιοποίησης των αεροδρομίων και την προετοιμασία ενός ολοκληρωμένου σχεδίου ανάπτυξης και αξιοποίησής τους», ενώ η διάρκεια της σύμβασης με την εταιρεία «Λάμδα Χρηματοοικονομικοί Σύμβουλοι» είναι 12μηνη και βαίνει προς την λήξη της.

Αναφορά για την ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην τελετή θεμελίωσης στο Καστέλι, ενώ αναφορά είχε κάνει και ο υπουργός Υποδομών-Μεταφορών Κώστας Καραμανλής. Μιλώντας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, στο πλαίσιο της έγκρισης της νέας διοίκησης της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, ο υπουργός Υποδομών έδωσε στίγμα για την αξιοποίηση των 23 περιφερειακών αεροδρομίων που παραμένουν στο Δημόσιο, είτε με παραχώρηση είτε με ΣΔΙΤ, τονίζοντας ότι σε καμία περίπτωση δε θα ιδιωτικοποιηθούν αεροδρόμια εθνικής σημασίας για τη χώρα.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι έχει γίνει ήδη η καταγραφή των προβλημάτων που υπάρχουν στα περιφερειακά αεροδρόμια, που σε μερικές περιπτώσεις είναι απαράδεκτα, και γρήγορα θα προχωρήσει η διαδικασία αναβάθμισής τους.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η ταξινόμηση των αεροδρομίων έχει γίνει με βάση την έως τώρα επιβατική κίνηση που παρουσιάζουν, με σημαντικότερα να κρίνονται αυτά με άνω των 100.000 επιβατών ετησίως στα οποία εντάσσονται Κάρπαθος, Χίος, Καλαμάτα, Αλεξανδρούπολη και Άραξος.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι τώρα ενδιαφέρον να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό έχουν εκδηλώσει η Fraport (που ήδη διαχειρίζεται 14 περιφερειακά αεροδρόμια) αλλά και οι Ινδοί της GMR που έχουν αναλάβει το αεροδρόμιο στο Καστέλι Ηρακλείου Κρήτης. Η GMR Airports συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των 5 κορυφαίων εταιρειών ανάπτυξης και διαχείρισης αερολιμένων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όλα τα βλέμματα στον ΣΥΡΙΖΑ, στρέφονται στην αποψινή επίσημη παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου από τον Στέφανο Κασσελάκη και φυσικά των πέντε προσώπων που έχει επιλέξει για την ολοκλή . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από τους αστυνομικούς Υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας, Ηλείας  και  Ακαρνανίας συνελήφθησαν έξι άτομα και σχηματίσθηκαν συνολικά εννέα δικογραφίες για υποθέσεις ενδοοικ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλη μια απώλεια σημειώθηκε το βράδυ στην εκπαιδευτική κοινότητα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, καθώς έφυγε από τη ζωή ο συνταξιούχος δάσκαλος Παύλος Ριχάνης. Την είδηση του . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Στο νοσοκομείο του Άγιου Ανδρέα λόγω άρνησης των νοσηλευτών δεν πραγματοποιούνται απογευματινά χειρουργεία, όπως αποκάλυψε σε δηλώσεις του «achaianews.gr», ο πρόεδρος των εργαζομέν . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από τους αστυνομικούς Υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας, Ηλείας  και  Ακαρνανίας συνελήφθησαν έξι άτομα και σχηματίσθηκαν συνολικά εννέα δικογραφίες για υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας στη
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλη μια απώλεια σημειώθηκε το βράδυ στην εκπαιδευτική κοινότητα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, καθώς έφυγε από τη ζωή ο συνταξιούχος δάσκαλος Παύλος Ριχάνης. Την είδηση του θανάτου του γνωστοπο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, στις 11 το πρωί, θα τελεστεί το ετήσιο μνημόσυνο για τους έξι Πατρινούς που βρήκαν πριν από 33 χρόνια, τραγικό θάνατο από τη φονική έκρηξη βόμβας στην οδό Βότση.   Το
Image
Image

Search