ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Κορωνοϊός: «Θερίζει» ο ιός στην Ιταλία - Στους 11 οι νεκροί


Οι τρεις περιπτώσεις, αφορούν σε ηλικωμένους στην περιοχή της Λομβαρδίας, μιας 83χρονης γυναίκας και δυο αντρών, 84 και 91 ετών, ενώ άλλη μια περίπτωση προέκυψε στο Τρεβίζο κι αφορούσε σε 76χρονη γυναίκα, που νοσηλευόταν σε μονάδα εντατικής παρακολούθησης, λόγω επιπλοκών στο αναπνευστικό της.
Από τους δέκα, συνολικά, νεκρούς, οι εννέα έχουν καταγραφεί στη Λομβαρδία και ένας στη Βένετο. Το βασικό χαρακτηριστικό των θυμάτων, είναι πως επρόκειτο για ηλικιωμένους, με εξασθενημένους οργανισμούς λόγων άλλων παθολογικών ζητημάτων που αντιμετώπιζαν. 

 

Παράλληλα, επιβεβαιώθηκαν και νέα κρούσματα, συμπεριλαμβανομένων τριών στη Σικελία, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 322.
Κρατούν ανοιχτά τα σύνορα οι γειτονικές χώρες
Όλες οι όμορες χώρες της Ιταλίας συμφώνησαν να κρατήσουν ανοιχτά τα σύνορά τους διότι το κλείσιμό τους θα ήταν «λανθασμένη και δυσανάλογη» αντίδραση, δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράνσα. Μετά τη συνάντηση που είχαν σήμερα στη Ρώμη οι υπουργοί Υγείας της Ιταλίας, της Γαλλίας, της Ελβετίας, της Αυστρίας, της Κροατίας και της Γερμανίας, συμφωνήθηκε «να εξετάζεται κατά περίπτωση» η ενδεχόμενη ακύρωση σημαντικών εκδηλώσεων, αναφέρεται στην κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν.

 


«Παραμένουμε ασφαλείς σαν χώρα» προσπαθεί να καθησυχάσει ο Κόντε
Παρά την αύξηση στον αριθμό στων νεκρών και των κρουσμάτων, πάντως, ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε δήλωσε νωρίτερα πως η Ιταλία είναι μια ασφαλής χώρα για τον τουρισμό.
«Η Ιταλία είναι μια ασφαλής χώρα για τα ταξίδια και τον τουρισμό, πιθανώς ασφαλέστερη από πολλές άλλες», δήλωσε ο Κόντε σε συνέντευξη Τύπου.
Ο Κόντε είχε δηλώσει νωρίτερα ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του ιού σύντομα θα αποδώσουν, ενώ επαίνεσε τις υπηρεσίες υγείας της χώρας. «Δεν υπάρχει κανένας λόγος για κλείσιμο σχοείων σε περιοχές που δεν κινδυνεύουν» συμπλήρωσε.
«Είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε περιοριστικό αποτέλεσμα τις επόμενες ημέρες», δήλωσε ο Κόντε σε δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι οι υπηρεσίες υγείας είναι από τις «πιο σχολαστικές και αποτελεσματικές στον κόσμο».

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Σε τρεις συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία του Σάντα Φε για τις απειλές κατά του Άνχελ ντι Μαρία και της οικογένειάς του. Τα τρία άτομα απειλούσαν τον Αργεντινό σούπερ σταρ, επειδή . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Εξαιρετικά απογοητευμένος με την κατάρρευση της Παρτίζαν στην τελευταία περίοδο του αγώνα με τον Ολυμπιακό εμφανίστηκε ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς. Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Σέρβος τεχνι . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Εντυπωσιασμένος από την ατμόσφαιρα στην Stark Arena, αλλά και από την άμυνα που έπαιξαν στην τελευταία περίοδο οι Τόμας Γουόκαπ, Κώστας Παπανικολάου και Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος δήλω . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Το εκτός έδρας ματς με την Παρτίζαν για την 32η αγωνιστική της EuroLeague ήταν εκ των πραγμάτων δύσκολο, όμως το βράδυ της Πέμπτης (28/3) ο Ολυμπιακός έδειξε για ακόμα μία φορά πως . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ στην Όθωνος Αμαλίας
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου επεισοδίου. Σε βίν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Για αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου προγραμματίζονται δειγματολη
Image
Image

Search