ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Η κατάσταση στα νοσοκομεία - Πόσοι γιατροί και νοσηλευτές νόσησαν ανά νοσοκομείο

Μεγάλη είναι η διασπορά της επιδημίας στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, το οποίο αποτελεί την πιο εκτεθειμένη ομάδα στη νόσο COVID-19, που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός. Στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορωνοϊού βρίσκονται οι γιατροί και οι νοσηλευτές μας, ο κυματοθραύστης της νόσου COVID-19 παγκοσμίως. Σύμφωνα με στοιχεία από τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, ανάμεσα στα 1314 καταγεγραμμένα συνολικά κρούσματα στη χώρα, περισσότερα από 110 είναι γιατροί και νοσηλευτές.

Ένας τεχνολόγος έχει χάσει τη ζωή του, όμως, δεν εκτέθηκε στον ιό στο νοσοκομείο στο οποίο εργαζόταν. Έξι γιατροί και νοσηλευτές έχουν κάνει εισαγωγή ως ασθενείς σε νοσοκομεία με συμπτώματα πνευμονίας, περισσότεροι από 400 βρίσκονται σε καραντίνα, καθώς έχουν εκτεθεί στον ιό, σύμφωνα με στοιχεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

“Οι υγειονομικοί είμαστε στην πρώτη γραμμή της μάχης του κορωνοϊού και είναι φυσικό εμείς να φάμε τις περισσότερες σφαίρες”, τόνισε πρόσφατα ο υπεύθυνος επικοινωνίας του ΕΟΔΥ για τον νέο κορωνοϊό, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας και αποδεικνύεται ότι είναι έτσι.

Τα κρούσματα στους υγειονομικούς, όμως, δεν θέλουμε να συμβαίνουν καθώς αφενός αποδυναμώνεται το πολύτιμο αυτή την εποχή δυναμικό του ΕΣΥ, αφετέρου τα νοσοκομεία μπορούν να γίνουν πολύ εύκολα εστίες διασποράς και υπερμετάδοσης του ιού.

Κρούσματα στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό ανά νοσοκομείο

Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πάτρας (Ρίο)

Την Τρίτη 31 Μαρτίου ένας γιατρός και μια νοσηλεύτρια βρέθηκαν θετικοί στον ιό στην αιματολογική κλινική, όπου ασθενής θετικός στον ιό νοσηλευόταν σε απλό θάλαμο, καθώς διαγνώστηκε μεταγενέστερα.

Επίσης άλλοι 2 γιατροί μολύνθηκαν πρόσφατα στην παθολογική κλινική του νοσοκομείου.

Νοσούν: 13 εργαζόμενοι συνολικά

Καραντίνα: Επέστρεψαν στο νοσοκομείο όσοι εργαζόμενοι βρίσκονταν σε κατ' οίκον περιορισμό

Νοσοκομείο Καστοριάς

Στο νοσοκομείο Καστοριάς υπάρχει μεγάλη διασπορά του ιού. Ένας τεχνολόγος εργαστηρίου έχασε τη ζωή του, ενώ νοσούν 14 άτομα από το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.

Νοσοκομείο αναφοράς “Σωτηρία"

Νοσούν: 4 υγειονομικοί (3 γιατροί και 1 νοσηλεύτρια).

Καραντίνα: 25 εργαζόμενοι για μία εβδομάδα

Νοσοκομείο “Αλεξάνδρα”

Είναι το νοσοκομείο στο οποίο εργαζόμενοι και νοσηλευόμενοι εκτέθηκαν στον ιό τις προηγούμενες ημέρες από αλλοδαπή μητέρα που γέννησε με καισαρική τομή και αποκαλύφθηκε μετά από ημέρες ότι ήταν θετική στον ιό. Προηγουμένως είχαν βρεθεί θετικοί στον ιό και άλλοι εργαζόμενοι του νοσοκομείου.

Νοσούν : 9 εργαζόμενοι. (7 γιατροί και μία νοσηλεύτρια Μονάδας Εντατικής Θεραπείας)

Καραντίνα: 10 εργαζόμενοι για 7 ημέρες

Κωνσταντοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο (Αγία Όλγα)

Νοσεί: Μία διοικητική υπάλληλος

Καραντίνα: βρίσκεται σε κατ' οίκον περιορισμό, άγνωστος αριθμός γιατρών και νοσηλευτών

Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας

Νοσούν: ένας γιατρός λοιμωξιολόγος

Καραντίνα: Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ “δεν τηρείται το μέτρο της καραντίνας. Ελήφθησαν κάποια δείγματα και όχι από όλους τους συναδέλφους που ήρθαν σε επαφή και συνεχίζουν να εργάζονται. Υπάρχει πολύ μεγάλη ανησυχία”.

Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Αθηνών

Βρέθηκε νοσηλευτής να νοσεί ανεβάζοντας τον αριθμό σε 5. Μια διοικητική υπάλληλος, επίσης, νοσεί με τη νόσο COVID-19.

Νοσούν: 5 (αναμένονται αποτελέσματα και από άλλους εργαζόμενους)

Κέντρο Υγείας Αριδαίας

Νοσούν: 3 εργαζόμενοι

Καραντίνα: όλο το Κέντρο Υγείας το οποίο έκλεισε για απολύμανση μετά από απρόσεκτη επαφή με ασθενή που τώρα νοσηλεύεται με κορωνοϊό στο νοσοκομείο Έδεσσας.

Επάρκεια υγειονομικού υλικού – με το σταγονόμετρο χορηγείται στο προσωπικό

Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, γιατροί και νοσηλευτές, διαμαρτύρονται συχνά καθώς, όπως αναφέρουν, δεν γίνονται συστηματικά εργαστηριακοί έλεγχοι σε όσους έχουν εκτεθεί στον ιό. Επίσης, καταγγέλλουν ότι ενώ η χώρα μας προμηθεύτηκε πρόσφατα επαρκείς ποσότητες από προστατευτικό υλικό, αυτό δεν δίνεται στους εργαζόμενους ή παρέχεται σε εξαιρετικά περιορισμένες ποσότητες, με αποτέλεσμα να μην είναι καλά προστατευμένοι.

Σύμφωνα με στοιχεία των εργαζομένων από το πληροφοριακό σύστημα του Υπουργείου Υγείας τα αποθέματα σε υλικά στις 640 μονάδες υγείας της χώρας είναι:

834.000 απλές μάσκες

53.000 μάσκες υψηλής προστασίας

37.500 στολές υψηλής προστασίας

iatropedia.gr

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην ολομέλεια της Βουλής, ολοκληρώνεται η τριήμερη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσαν ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενημερωτικά e-mail σε 136.673 επαγγελματίες και επιχειρήσεις που δεν έχουν ακόμα προχωρήσει στη διασύνδεση ταμειακής μηχανής με POS, απέστειλε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.  . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ στην Όθωνος Αμαλίας
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου επεισοδίου. Σε βίν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Για αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου προγραμματίζονται δειγματολη
Image
Image

Search