ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σήμα κινδύνου από τον Ριγανόκαμπο: Πάρτε μέτρα για τους Ρομά

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η Συντονιστική Επιτροπή Κατοίκων και Φορέων του Ανατολικού διαμερίσματος του Δήμου Πατρέων, για τον κίνδυνο εξάπλωσης του κορονοϊού στον  καταυλισμό των Ρομά στο Ριγανόκαμπο. Με επιστολή τους στις τοπικές αρχές και τους Υπουργούς, Γεραπετρίτη, Κικίλια, Θεοδωρικάκο και Χρυσοχοϊδη, ζητούν τη λήψη "περιοριστικών μέτρων για τη μείωση εξάπλωσης του κορωναϊού στην ομάδα των Ρομά στην Πάτρα και στην ευρύτερη περιοχή"

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Αξιότιμοι Κύριοι,

Μετά την επέλαση της παγκόσμιας πανδημίας του κωρονοϊού, εκδόθηκαν σαφή και εκτενή περιοριστικά μέτρα πρόληψης από την Ελληνική Κυβέρνηση και τα συναρμόδια Υπουργεία για την προάσπιση της δημόσιας υγείας, που αφορά στο σύνολο των  πολιτών της χώρας.

Προ ημερών για την περαιτέρω πρόληψη και  τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, απαγορεύτηκε η κυκλοφορία για όλους, εκτός των ειδικών περιπτώσεων και με υποχρέωση των πολιτών της  καταγραφής σε έντυπο η σύντομο μήνυμα (SMS)  του λόγου της  έκτακτης μετακίνησης.

Η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών φαίνεται ότι  ακολουθεί, διαβάζει, ενημερώνετε για τα μέτρα πρόληψης, συνεισφέροντας σε μέγιστο βαθμό στην προάσπιση της δημόσιας υγείας, ακολουθώντας με σχολαστικότητα τις οδηγίες.

Στις παρυφές όμως της πόλης μας, στον παράνομο καταυλισμό του ΡιγανόκαμπουΕγλυκάδος Πατρών  (και όχι μόνο εκεί) ζουν, κατοικούν Ρομά (υγειονομικώς ευπαθείς ομάδες υψηλού κινδύνου) κάτω από άθλιες υγειονομικές συνθήκες, μια υγειονομική βόμβα η οποία είναι σε γνώση σας από ετών και η οποία  ειδικά αυτή την περίοδο απειλεί να εκραγεί.

Η απελθούσα Κυβέρνηση, μας είχε υποσχεθεί ότι έχει δρομολογήσει  ευρωπαϊκό πρόγραμμα με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, μεταστέγασης των Ρομά που θα είχε ως αποτέλεσμα την διάλυση των απαράδεκτων και άθλιων από κάθε άποψη  παράνομων καταυλισμών, ανακουφίζοντας τους ίδιους τους εκεί  διαμένοντες Ρομά αλλά και το κοινωνικό σύνολο, γεγονός το οποίο δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν υλοποιήθηκε.

Προ ημερών ο Δήμος Πατρέων, μετέφερε και μοίρασε τρόφιμα και κατά το διήμερο 23-24 Μαρτίου προχώρησε σε καθαρισμό και απολύμανση των παραπηγμάτων του καταυλισμού το οποίο δυστυχώς δεν επαναλήφθηκε παρότι  είναι προφανές ότι αυτό για να διασφαλίζει την απολύμανση του χώρου πρέπει να επαναλαμβάνεται καθημερινά.

Οι Δήμοι όπως έχει εξαγγελθεί θα πρέπει να  λάβουν έκτακτα μέτρα πρόληψης ειδικά για τους καταυλισμούς των Ρομά.

Οι δημότες όμως διαπιστώνουμε καθημερινά ότι τουλάχιστον ως προς το μέτρο του περιορισμού της κυκλοφορίας οι Ρομά κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία των περιοίκων και της πόλης γενικότερα.

Οι κάτοικοι του Ανατολικού διαμερίσματος της πόλης μας  είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι για το προαναφερόμενο πρόβλημα και αισθάνονται ότι έχουν αφεθεί απροστάτευτοι στον κίνδυνο της εξάπλωσης του κωροναϊού με την έλλειψη ενδιαφέροντος των αρμόδιων φορέων για τρόπο διαβίωσης και μετακίνησης των Ρομά. 

Οι κάτοικοι ζητούν να ενημερωθούν για τα  μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα από τις υπηρεσίες σας προκειμένου να τηρηθούν τα προβλεπόμενα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κωρονοϊού από την συγκεκριμένη ομάδα διαμενόντων στον καταυλισμό του Ριγανοκάμπου και αλλού.

Πριν είναι πολύ αργά, Ζητάμε άμεσα: 

1. Τον συντονισμό του συνόλου των αρμόδιων φορέων προκειμένου να εφαρμοστούν τα προβλεπόμενα και εξαγγελθέντα μέτρα για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού στους συνδημότες μας, από την ανεξέλεγκτη διαμονή και κυκλοφορία των συνόλου σχεδόν  των Ρομά στη εγγύτερη περιοχή και στους δρόμους της πόλης μας.

2. Να γίνουν διαγνωστικά τεστ αν όχι σε όλο τον πληθυσμό τουλάχιστον δειγματοληπτικά στους διαμένοντες Ρομά στους συγκεκριμένους χώρους, ώστε να προλάβουμε τυχόν υφιστάμενα κρούσματα και εξάπλωση της ασθένειας.

3. Την ασφαλή μεταστέγαση, του συνόλου των Ρομά, σε χώρους που θα πληρούν ανθρώπινες ασφαλείς και υγιεινές συνθήκες  διαβίωσης.

4. Το κλείσιμο του παράνομου καταυλισμού, σύμφωνα και με τις δικαστικές αποφάσεις και την διαμόρφωση και κατασκευή σε όλο το χώρο,  του νέου Ανατολικού Πάρκου, μια απαίτηση και διεκδίκηση ετών των κατοίκων του Ανατολικού διαμερίσματος της Πάτρας.

Οι Σύλλογοι και Φορείς του Ανατολικού Διαμερίσματος

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Τοπικές βροχές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας σημειώνονται  σήμερα Πέμπτη, ωστόσο, τις επόμενες ημέρες, ωστόσο, περιμένουμε γενικά καλές καιρικές συνθήκες, αρκετ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ενα επεισόδιο μεταξύ δύο γιατρών, το οποίο φέρεται να έλαβε χώρα το πρωί της Πέμπτης, σε χώρο εντός του Νοσοκομείου Πύργου, εξετάζει τόσο το Α.Τ. Πύργου, όσο και η διοίκηση του Γ.Ν . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 αντιπροσωπεία της Ένωσης μας αποτελούμενη από την β΄ Αντιπρόεδρο Αργυρώ Χαϊκάλη, τον Γενικό Γραμματέα Γεώργιο Μπαλάση και τα μέλη του ΔΣ Μαρία Θεοδοσοπού . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από τους αστυνομικούς Υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας,Ηλείας και Αιτωλίας συνελήφθησαν δυο άτομα και σχηματίσθηκαν συνολικάπέντε δικογραφίες για υποθέσεις ενδοοικογενει . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ενα επεισόδιο μεταξύ δύο γιατρών, το οποίο φέρεται να έλαβε χώρα το πρωί της Πέμπτης, σε χώρο εντός του Νοσοκομείου Πύργου, εξετάζει τόσο το Α.Τ. Πύργου, όσο και η διοίκηση του Γ.Ν. Ηλείας. Σύμφωνα μ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 αντιπροσωπεία της Ένωσης μας αποτελούμενη από την β΄ Αντιπρόεδρο Αργυρώ Χαϊκάλη, τον Γενικό Γραμματέα Γεώργιο Μπαλάση και τα μέλη του ΔΣ Μαρία Θεοδοσοπούλου και Γεώργιο Αποσ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από τους αστυνομικούς Υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας,Ηλείας και Αιτωλίας συνελήφθησαν δυο άτομα και σχηματίσθηκαν συνολικάπέντε δικογραφίες για υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας στη Δυτική
Image
Image

Search