ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Πανελλήνιες 2020: Πριν το Πάσχα ανακοινώνεται η μείωση της ύλης

Οι Πανελλήνιες οι οποίες αναμένεται να γίνουν είτε στο τέλος Ιουνίου, είτε αρχές Ιουλίου θα γίνουν με μειωμένη ύλη. Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία και τι θα γίνει με τα Πανεπιστήμια. Όλα όσα ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας.

Πριν το Πάσχα θα ανακοινωθεί σημαντική μείωση της ύλης των Πανελληνίων 2020 δήλωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως στον Alpha.

Διαβεβαίωσε επίσης ότι δεν θα χαθεί το εξάμηνο στα Πανεπιστήμια και όσον αφορά στο άνοιγμα των σχολείων, είπε ότι «οι λοιμωξιολόγοι θα μας πουν πότε θα ανοίξουν τα σχολεία».  Στο ερώτημα αν θα ανοίξουν και πάλι τον Σεπτέμβριο απάντησε: «Δεν έχω αυτή την στιγμή τέτοιο σενάριο. Οι ειδικοί θα μας πουν πότε θα ανοίξουν τα σχολεία και εκείνοι θα μας δώσουν οδηγίες έτσι ώστε να λάβουμε τις αποφάσεις μας».


Η ύλη των Πανελλαδικών

Σύμφωνα με την Καθημερινή, οι φετινοί υποψήφιοι των Πανελλαδικών θα εξεταστούν στην ύλη που διδάχθηκε στις σχολικές αίθουσες μέχρι τις 11 Μαρτίου οπότε και έκλεισαν τα σχολεία. Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις για την εξεταστέα ύλη.

Κι αυτό, γιατί τα σχολεία έχουν καλύψει σχεδόν όλα τον ίδιο όγκο ύλης.

Για τον τρόπο που θα γίνουν οι Πανελλήνιες εξετάσεις οι οποίες τοποθετούνται στα μέσα Ιουνίου ή στις αρχές Ιουλίου, το ιατρικό επιτελείο θα ορίσει τον τρόπο με τον οποίο θα γίνουν οι εξετάσεις.

Δηλαδή πόσοι υποψήφιοι θα είναι σε κάθε αίθουσα και ποια θα είναι η διάταξη των θέσεων με βάση τις αποστάσεις ασφαλείας, πόσοι διδάσκοντες θα επιτηρούν, αν τυχόν προκριθεί να μην εξετάζονται οι μαθητές όλοι την ίδια ημέρα.

Επίσης, θα πρέπει να αποφασισθεί πως θα γίνεται η μετακίνηση των μαθητών. Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο παίρνουν μέρος στις Πανελλαδικές περίπου 90.000 μαθητές Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

Τα επιδημιολογικά δεδομένα της τελευταίας εβδομάδας (από 18 έως 24 Μαρτίου) για τη γρίπη, τον κορονοϊό και τον RSV ανακοίνωσε την Πέμπτη, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για την ερχόμενη Κυριακή (31/3, 21:00) αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ, . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέθανε ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Πιερία Γεώργιος Τερζόπουλος. «Με οδύνη αποχαιρετούμε το ιδρυτικό μας στέλεχος Γεώργιο Τερζόπουλο. Με καταγωγή από τον Πόντο, πήρε μέρος στη . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Δείτε απευθείας τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επί της πρότασης δυσπιστίας. Η τριήμερη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας στην Ολομέλεια, θα ολοκληρωθεί με τις τοποθετή . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣΣύλληψη αλλοδαπού για παράνομη οπλοκατοχή Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ τηςΥποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας αλλοδαπός άνδρας, διότι σ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών ο Νικόλαος Κεραμιδάς, μετά από πολύμηνη μάχη με ασθένεια. Γεννημένος το 1957, ξεκίνησε να εργάζεται σε εκτελωνιστικό γραφείο από το 1969 σε ηλικία 13 ετών. Διετέλεσ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη, προχθές το πρωί, στον Πύργο , από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε, κακουργηματι
Image
Image

Search