ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Κορωνοϊός: 87 νεκροί - 71 νέα κρούσματα -1.955 τα συνολικά κρούσματα- 79 σε ΜΕΘ

Νεότερα : Ακόμη ένας νεκρός από την Καστοριά – 87 συνολικά τα θύματα

Προηγούμενη Ανάρτηση : Σε εξέλιξη βρίσκεται η ενημέρωση του υπουργείου Υγείας (9/4) για τον κορωνοϊό, με τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά. Τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο είναι 71 και το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται πλέον στα 1955 , ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας. Ο Σωτήρης Τσιόδρας ανέφερε πως 518 κρούσματα του κορωνοϊού σχετίζονται με κάποιο ταξίδι στο εξωτερικό, ενώ 734 αφορούν σε επαφή με ήδη γνωστό κρούσμα.

79 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ, εκ των οποίων 16 είναι γυναίκες και οι υπόλοιπο άνδρες. Ο λοιμωξιολόγος ανακοίνωσε 3 ακόμη θανάτους από τον κορωνοϊό, με τον συνολικό αριθμό των πολιτών που έχασαν τη ζωή τους να ανέρχεται σε 86.

Πώς κατανέμονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού ανά ηλικία

Ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε πως σε όλο τον κόσμο έχουν ανακοινωθεί 89.975 θάνατοι από τον κορωνοϊό, τόνισε ωστόσο πως παράλληλα περισσότεροι από 340.000 ανέρρωσαν.

Από τα 1955 κρούσματα που έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα, το 57% αποτελεί άνδρες. Ο κ. Τσιόδρας όμως έδωσε και ποσοστά κρουσμάτων κορωνοϊού ανά ηλικία. Όπως είπε, το 30% των θετικών στον Covid-19 είναι μεταξύ 18-39 ετών, 35% αυτών ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα μεταξύ 40 και 59 ετών και ένα 21% βρίσκεται στην ηλικιακή ομάδα 65 ετών και άνω.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας αναφέρθηκε επίσης στα συμπεράσματα της επιτροπής αντιμετώπισης της πανδημίας. Όπως είπε, τέθηκαν σήμερα τα κριτήρια επιλογής των τεστ αντισωμάτων. «Θέλουμε να είναι αξιόπιστα με συγκεκριμένα κριτήρια για την καλύτερη καταγραφή της πορείας του ιού στη χώρα».

Ενταντικοί οι έλεγχοι για την αποτροπή εξόδου εν όψει Πάσχα

Υπενθυμίζεται ότι εντατικοποιούνται από αύριο, Παρασκευή 10 Απριλίου, οι έλεγχοι σε όλα τα λιμάνια της χώρας, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων που έχουν ληφθεί έως τις 27 Απριλίου για τον περιορισμό της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο υπ. Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, έχει ζητήσει από την ηγεσία του Λιμενικού Σώματος την αύξηση των ελέγχων σε όλα τα λιμάνια της χώρας, ενώ την ίδια ώρα υπάρχουν αιτήματα από δημάρχους και τοπικούς φορείς των νησιών για επιπλέον περιορισμό μετακινήσεων μεταξύ των νησιών. Σύμφωνα με το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, από τις 22 έως τις 29 Μαρτίου, στους χώρους αρμοδιότητας του ΛΣ έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 38.363 έλεγχοι και έχουν καταγραφεί 150 παραβάσεις.

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΕΛΛΑΔΑ

Θύελλα αντιδράσεων έχουν προκαλέσει οι πρόσφατες δηλώσεις του υποψήφιου ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπανώτα για τις γυναίκες που πέφτουν θύματα κακοποίησης. Οκ. Παπανώτας ακ . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την απόφασή του να εξαιρέσει τον Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ο Στέφανος Κασσελάκης.Σε ανάρτησή του στο Χ, ο κ. Κασσελάκης ανέφερε ότι σέβεται τις α . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Γυναίκα, καταπλακώθηκε από γκαραζόπορτα στις Ιτιές. Σύμφωνα με  πληροφορίες, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο του "Αγίου Ανδρέα" έχοντας τις αισθήσεις της. Μάλιστα την είχαν απεγκλωβίσε . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣΣύλληψη ημεδαπού για καταδικαστική απόφασηΣυνελήφθη, χθες το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ΥποδιεύθυνσηςΑσφάλειας Πατρών, ένας ημεδαπός άνδρας, . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣΣύλληψη ημεδαπού για καταδικαστική απόφασηΣυνελήφθη, χθες το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ΥποδιεύθυνσηςΑσφάλειας Πατρών, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι σε βάρος του ε
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η πολιτιστική μας παράδοση και η μουσική κληρονομιά είναι μοναδικές και αναντικατάστατες. Εμπλουτίζουν την προσωπική ζωή των πολιτών και αποτελούν τους πυλώνες για το μέλλον. Μια ξεχωριστή βραδιά κατ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Απόπειρα αυτοκτονίας έκανε μια 36χρονη γυναίκα στο Αίγιο μετά από επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας.Όλα συνέβησαν το μεσημέρι της Τετάρτης (17/4) όταν, για άγνωστο λόγο, ξέσπασε καβγάς ανάμεσα στην γυν
Image
Image

Search