ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Χ. Βαββάς: Η πολιτεία έχει γυρίσει την πλάτη στα άτομα με αναπηρία

Η Ελλάδα της κρίσης δυσκολεύει την ζωή των πολιτών της. Όμως αντιμέτωπα με μεγαλύτερα προβλήματα είναι σήμερα τα άτομα με αναπηρία. Ο Αντιπρόεδρος του Σωματείου Κωφών και Βαρηκόων Νοτιοδυτικής Ελλάδος Χρήστος Βαββάς μιλά για τα προβλήματα αυτά στο achaianews.gr. Η πολιτεία σήμερα φαίνεται να στέκεται «απέναντι» στα προβλήματα που υπάρχουν και να είναι «ανίκανη» να βοηθήσει όπως θα έπρεπε τις ανάγκες των κωφών πολιτών και γενικότερα των ατόμων με αναπηρία :

«Η βοήθεια της πολιτείας δεν ήταν ποτέ επαρκής. Συχνά αντιμετωπίζουμε προβλήματα κοινωνικού αποκλεισμού ,στιγματισμού και αδιαφορίας ,άνισης μεταχείρισης από την ίδια την πολιτεία..»

Ωστόσο υπάρχουν προβλήματα τα οποία θα μπορούσαν να λυθούν με την παρέμβαση της Πολιτείας που γυρνά την πλάτη

«Τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι αυτά που προανέφερα ο ρατσισμός, ο κοινωνικός αποκλεισμός ,στιγματισμός και αδιαφορία ,άνιση μεταχείριση αυτά μόνο η πολιτεία μπορεί να τα εξαλείψει με την ενημέρωση συνεχώς και την στήριξη της»

Για τα άτομα με αναπηρία κάθε μέρα που έρχεται είναι μια νέα μάχη , μια μάχη με τα προβλήματα της καθημερινότητας που για πολλούς μπορούν να φαντάζουν απλά ωστόσο για κάποιους συνανθρώπους μας η καθημερινότητα είναι πολύ δύσκολη.

«Οι δυσκολίες μας είναι πάρα πολλές θα σας αναφέρω κάποιες για παράδειγμα εμείς οι κωφοί αντιμετωπίζουμε προβλήματα στην καθημερινότητα μας καθώς η πολιτεία δεν έχει εξασφαλίσει να διορίζει κάποιον διερμηνέα νοηματικής γλώσσας γεγονός που δυσχεραίνει σοβαρά την επικοινωνία των ατόμων αυτών, έτσι θα πρέπει οικονομικά να καλύψουμε μόνοι μας τις ανάγκες αυτές. Σε κατηγορίες άλλες ατόμων με αναπηρίες αντιμετωπίζουν επίσης προβλήματα και εκείνοι οι ανθρώποι με κινητικά προβλήματα, τυφλότητα και νοητική υστέρηση αντιμετωπίζουν και εκείνοι πάρα πολλά προβλήματα που βιώνουν την καθημερινότητα τους όπως π.χ. βασικό πρόβλημα την προσβασιμότητα σε δημόσιες αλλά και ιδιωτικές υπηρεσίες μέσα στην πόλη, να τοποθετηθούν ράμπες παντού, ώστε να μην αποκλείονται τα άτομα αυτά από πουθενά.»

Ένα ξεχωριστό, ωστόσο εξίσου μεγάλο πρόβλημα για τα άτομα με αναπηρία είναι αυτό της ανεργίας. Στην Ελλάδα που τα ποσοστά έχουν εκτιναχτεί στα ύψη τα τελευταία χρόνια τα άτομα που πλήττονται πρώτα σε ότι αφορά την εύρεση μιας θέσης εργασίας είναι τα άτομα με αναπηρία.

«Η ανεργία έχει χτυπήσει για τα καλά τις παραγωγικές ηλικίες της Ελλάδας, την ίδια ώρα τα άτομα με αναπηρία καλούνται να καταβάλουν πολλαπλάσια προσπάθεια για να απορροφηθούν στην αγορά εργασίας. Παρόλα αυτά, η φορολογία και η σχέση των ΑμεΑ με το κράτος, ελάχιστα διαφέρει σε σχέση με τους υπόλοιπους Έλληνες πολίτες, ενώ στο μεταξύ οι αναπηρικές συντάξεις περικόπτονται, τα επιδόματα είναι πενιχρά και οι υποχρεώσεις τρέχουν κανονικά»

Ελένη Παρασκευοπούλου

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«H μεγαλύτερη χαρά θα είναι εάν μπορέσουμε να αλλάξουμε αυτή τη χώρα, να την κάνουμε μια Ελλάδα της προόδου», ανέφερε μιλώντας στο OPEN, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελ . . .
LIFE STYLE

Ο BBC κατατάσσει το «Ζάρι» της Μαρίνας Σάττι που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην φετινή Eurovision, στα «Τραγούδια Ethnomusical fusion». Το τραγούδι «Ζάρι», το οποίο θα απολαύσουμ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η 48χρονη ανασύρθηκε νεκρή από τη θάλασσα όπου έπεσε με το αυτοκίνητό της στον μόλο της Αγίου Νικολάου Η Μαρία Καραγιάννη, ήταν γνωστή από την εργασία της στον χώρο της διαφήμισης . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στο νοσοκομείο του Αγρινίου με αφόρητους πόνους κατέληξε γυναίκα από το Καινούργιο την οποία τσίμπησε έντομο χθες το πρωί στην οικία της σύμφωνα με πληροφορίες του kainourgiopress. . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η 48χρονη ανασύρθηκε νεκρή από τη θάλασσα όπου έπεσε με το αυτοκίνητό της στον μόλο της Αγίου Νικολάου Η Μαρία Καραγιάννη, ήταν γνωστή από την εργασία της στον χώρο της διαφήμισης στα Μέσα Ενημέρωσης
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στο νοσοκομείο του Αγρινίου με αφόρητους πόνους κατέληξε γυναίκα από το Καινούργιο την οποία τσίμπησε έντομο χθες το πρωί στην οικία της σύμφωνα με πληροφορίες του kainourgiopress. Μερικές ώρες μετά
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Για “επαγγελματικό χτύπημα” κάνουν λόγο στελέχη της τοπικής ΕΛΑΣ αναφορικά με την ανατίναξη ΑΤΜ χθες το βράδυ στην περιοχή Οβρυά της Πάτρας. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες ήταν δύο και κινήθηκαν τ
Image
Image

Search