ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Θ.Τουλγαρίδης : Ο κοινωνικός τομέας κάνει οτι μπορεί αλλά η λύση είναι άλλη...

Βάρος στον κοινωνικό τομέα αναμένεται να δώσει και το 2016 η δημοτική Αρχή της Πάτρας αφού οι ανάγκες των συνανθρώπων μας αυξάνονται συνεχώς και η λίστα των πατρινών που δεν μπορούν πλέον να επιβιώσουν αυξάνεται καθημερινά. Ο πρόεδρος του κοινωνικού Τομέα του Δήμου της Πάτρας μιλά στο achaianews και αποκαλύπτει πως 6.500 και πλέον πατρινοί έχουν να φάνε μόνο και μόνο επειδή είναι στις λίστες της τράπεζας τροφίμων. Επίσης ο κ. Τουλγαρίδης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το κύμα αστέγων που αναμένεται το επόμενο διάστημα.

Οι αιτήσεις για βοήθεια από δημότες της Πάτρας  στις Κοινωνικές Υπηρεσίες αυξάνονται .Πως το βιώνετε ως πρόεδρος του κοινωνικού Τομέα και τι προβλέπετ για το επόμενο διάστημα;
Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες περισσότερων συμπολιτών μας που ζητάνε βοήθεια για φαγητό , για στέγη και  οικονομική ενίσχυση για να ανταπεξέλθουν στα προβλήματα οικονομική διαβίωσης που έχουν .Καθημερινά οξύνονται τα προβλήματα που έχουν και αυτό δεν είναι άσχετο με τις πολιτικές που εφαρμόζονται τα τελευταία χρόνια και οι οποίες συνεχίζονται. Γι’  αυτό λοιπόν πρέπει να δείχνουμε την αλληλεγγύη μας σε όλους αυτούς τους ανθρώπους και αυτό κάνουμε στο Δήμο ενώ υπάρχει ανταπόκριση και από τους πολίτες που δίνουν τις περισσότερες φορές από το πενιχρό τους εισόδημα. Όλα αυτά όμως δεν αρκούν , θα έπρεπε να υπάρχουν μέτρα ανακούφισης από την πολιτεία και ιδιαίτερα από αυτή την κυβέρνηση που θέλετε να λέγετε και κυβέρνηση της αριστεράς. Υπάρχουν μέτρα  που μπορούν να εφαρμοστούν αλλά δεν τα εφαρμόζουν .Για παράδειγμα θα μπορούσαν να δώσουν επίδομα ανεργίας σε όλους γιατί οι περισσότεροι άποροι είναι άνεργοι. Θα μπορούσαν να αυξήσουν τις συντάξεις και να δημιουργηθούν  θέσεις εργασίας αφού χιλιάδες υπάλληλοι λείπουν από  δήμους και περιφέρειες. Αυτά είναι μέτρα ανακούφισης .

Σε πόσους συμπολίτες μας δόθηκε αυτές τις ημέρες βοήθεια από το Δήμο;
Από την πλευρά μας μπορούμε να πούμε ότι τρέξαμε την προηγούμενη εβδομάδα τρεις παράλληλες διανομές. Πέρα από την βασική διανομή τροφίμων από την τράπεζα τροφίμων αξιοποιήσαμε το πρόγραμμα συσσίτια κατ΄ οίκων δώσαμε σε 60 συνανθρώπους μας  μαγειρεμένο φαγητό , τρόφιμα και γλυκά ενώ παράλληλα δώσαμε και σε 50 δημότες άπορους που δεν είχαν καταφέρει να ενταθούν λόγω δικαιολογητικών στα προγράμματα του δήμου. Είχαμε στη λίστα της τράπεζας τροφίμων 1000 οικογένειες και τώρα έχουμε 1.5000 και αιτήσεις γίνονται καθημερινά.  Συνολικά 6.500 δημότες ζουν από τα τρόφιμα και την βοήθεια των κοινωνικών δομών του Δήμου της Πάτρας και προσπαθούμε με την πενιχρή χρηματοδότηση που έχουμε και από τις προσφορές του κόσμου να καλύψουμε όλες αυτές τις ανάγκες.

Τι γίνεται με τους άστεγους στον Δήμο της Πάτρας;
Με τους άστεγους επίσης το πρόβλημα είναι μεγάλο και όσο περνάει ο καιρός αναμένεται να γίνει ακόμα πιο εντονότερο όταν ανοίγει πια ο δρόμος για τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας . Με την πολιτική που εφαρμόζεται κατόπιν εντολών της ΕΕ των μεγαλοεπιχειρηματιών και των μονοπωλίων προκειμένου να γίνει ανάπτυξη υπέρ αυτών και εις βάρος του λαού. Κάποιος κερδίζει και κάποιος χάνει από αυτή την πολιτική και αυτοί που κερδίζουν είναι οι λίγοι και ο λαός πληρώνει. Αυτό πρέπει να σταματήσει και αυτό θα γίνει μόνο μέσα από την οργάνωση του εργατικού λαϊκού κινήματος που θα βάλει εμπόδια σε όλα αυτά αλλά και θα διεκδικήσει αυτά που δικαιούται η λαϊκή τάξη  για να ζήσει αξιοπρεπώς τον 21 αιώνα.

Λίνα Μπάστα

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Από τους αστυνομικούς Υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας,Ηλείας, και Ακαρνανίας συνελήφθησαν πέντε άτομα και σχηματίσθηκανσυνολικά οκτώ δικογραφίες για υποθέσεις ενδοοικ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η γιορτή του Αγίου Γεωργίου είναι «κινητή». Ορισμένες χρονιές ο Άγιος Γεώργιος γιορτάζει στις 23 Απριλίου και άλλα έτη μετατίθεται, οπως και φέτος, για την Δευτέρα του Πάσχα. Ο Αγ . . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΕΣ ΙΑΤΡΟΙ        6, 7 Μαΐου 2024 (Από 7π.μ. Δευτέρας Πάσχα έως 7π.μ. Τετάρτης Πάσχα λόγω αργίας Πρωτομαγιάς) Αγγειοχειρουργός:Κουρή ΑναστασίαΑγ. Νικολάου 41-43, 1ος ό . . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Την ΔΕΥΤΕΡΑ 6 Μαΐου  2024 θα εφημερεύει στην Πάτρα το ΒΟΥΛΚΑΝΙΖΑΤΕΡ: ΓΚΟΥΣΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ ΤΗΛ 2610-455944 . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Κλειστά θα παραμείνουν τα καταστήματα σήμερα και αύριο στην Πάτρα.   Σύμφωνα με την απόφαση τη Δευτέρα του Πάσχα η αγορά θα είναι κλειστή λόγω της αργίας, ενώ ούτε την Τρίτη θα ανοίξουν τα εμπορικά
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η προτομή του εθνικού μας ποιητή Κωστή Παλαμά, κοσμεί το νέο Δημαρχείο της Πάτρας.  Πρόκειται για το έργο του γλύπτη και ακαδημαϊκού Κωνσταντίνου Δημητριάδη του αποκαλουμένου «Παρισινού», που παραχω
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών, ηλικίας 48 και 42 ετών, προέβησαν τις μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας της Λιμενικής Αρχής Πάτρας. Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε πριν τον από
Image
Image

Search