ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Δ. Τριανταφυλλόπουλος: Ασύδοτοι πολιτικοί εφάρμοσαν ασύδοτες πολιτικές και "γέννησαν" ασύδοτους πολίτες

Για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας , τις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας μιλά στο achaianews.gr ο γνωστός δημοσιογράφος και πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος. Για άλλη μια φορά καυτηριάζει πολιτικά πρόσωπα από την κεντρική πολιτική σκηνή ενώ μιλά και για τις μετεκλογικές "κωλοτούμπες" ...των Σαμαρά και Τσίπρα. Παράλληλα σχολιάζει και την σχέση πολιτικών και πολιτών …

Ομολογουμένως η πολιτική τα τελευταία χρόνια έχει απαξιωθεί. Εσείς ως Πολιτευτής πιστεύετε πώς αξίζει κάποιος να ασχοληθεί πλέον;

Όποιος ασχολείται με τα κοινά, με τα πολιτικά πράγματα που λέει κι ο κόσμος, δεν μπορεί να επιλέγει περιόδους ενασχόλησης, με το εάν δηλαδή η περίοδος για την πολιτική και τους πολιτικούς, είναι καλή ή απογοητευτική. Άλλωστε, γιατί ο κόσμος απαξιώνει αυτούς που ο ίδιος εκλέγει; Μήπως οι ευθύνες είναι κοινές; Προφανές, ότι το πολιτικό σύστημα καταρρέει, αλλά δεν βλέπουμε να αναδεικνύεται και κάτι το καινούργιο, το εναλλακτικό. Πάντα θα με εμπνέουν τα κοινά κι όχι αυτά να βρίσκονται στα χέρια επαγγελματιών της πολιτικής ή τζακιών! Κατά συνέπεια, οι θεωρίες καλές είναι, αλλά οι μάχες για καλυτέρευση της πολιτικής κατάστασης δίνονται μέσα στην πολιτική κι όχι...βάζοντάς το στα πόδια. Όποιος αντέχει στα δύσκολα...ιδού η Ρόδος!

Μπορεί οι πολίτες, οι ψηφοφόροι να πιστέψουν και πάλι τους πολιτικούς μετά τα τόσα ψέματα που έχουν ακουστεί;

Αυτή είναι η ουσία. Ότι ο κόσμος είναι επιπόλαιος και ενίοτε "αδιάβαστος", παρά τα όσα έχει υποστεί! Ευκολόπιστα, αρέσκεται ακόμα στα ευχάριστα των προ εκλογών, ενώ οφείλει να διακρίνει το ψέμα...πριν "την απομάκρυνση από το ταμείο"! Μετά είναι αργά...για δάκρυα! Να μάθει, ν' αξιολογεί πολιτικά πρόσωπα κι όχι να "ποντάρει" σε ουρανοκατέβατους και αλεξιπτωτιστές, που δεν ξέρει το του θα τους ξημερώσει! Κι όμως, ενώ ο κόσμος λέει και ξαναλέει πως του λένε ψέματα, πέφτει τελικά θύμα...των δικών του λαθών και φευδεπίγραφων "θέλω" του. Ο πολίτης οφείλει να γνωρίζει τους πολιτικούς καλά από πριν, να μην τον περνάει κανείς για "χωριάτη" - υπό την κακή έννοια - και ν' αναλύει τις πολιτικές...πέρα από ιδεοληψίες και παραδοσιακές εμμονές, υπέρ κομμάτων και πολιτικών!

Τι θεωρείται πώς έφτασε τη χώρα σε αυτό το σημείο ; Ποια τα λάθη που οδήγησαν εδώ ;

Η μικροπολιτκή των πολιτικών και το βόλεμα των πολιτών! Τα κόμματα εξουσίας, επί δεκαετίες, ήξεραν πως όσο "χαϊδεύουν" τον κόσμο θα εκλέγονται και θα επανεκλέγονται. Ο κόσμος, ήθελε παροχές και δουλειές και δεν τον ενδιέφερε αν αυτά είναι από δανεικά μιας χώρας που δεν παρήγαγε, δεν αξιολογούσε, δεν τιμωρούσε τίποτα. Ασύδοτοι πολιτικοί εφάρμοσαν ασύδοτες πολιτικές και "γέννησαν" ασύδοτους πολίτες. Και τώρα...όλοι μαζί "πληρώνουν το μάρμαρο"! Πολιτικός χωρίς αλήθειες και πολίτες που κλείνουν τ' αυτιά σε αλήθειες -πικρές ενδεχομένως - δεν έχουν πια θέση στην Ελλάδα του αύριο. Οι μετεκλογικές "κωλοτούμπες" ...όπως των Σαμαρά και Τσίπρα έχουν και θα έχουν...ημερομηνία λήξης. Γι' αυτό και στη Ν.Δ στηρίζω τον Μεϊμαράκη, γιατί μίλησε αληθινά στις εκλογές του Σεπτεμβρίου, είναι ευθύς κι όχι απαραιτήτως ευχάριστος, αλλά πραγματιστής, μακριά από τεχνοκρατικά κωλύματα, που σε απομακρύνουν από την κοινωνία και τον πόνο της. Αν κάποιοι για παράδειγμα, πίστεψαν, προ ετών, πως με απολύσεις καθαριστριών, σχολικών φυλάκων κι άλλων, θα έλυναν το ελληνικό ζήτημα αλλά και τη "γάγγραινα" του δημοσίου τομέα, απλά απέτυχαν. Ε να μην γίνουν και τιμητές των πάντων τώρα...σε αρχηγικές καρέκλες!

Εκτιμάτε πώς η Ελλάδα θα βγει από το τέλμα στο οποίο έχει βρεθεί; Είναι αναστρέψιμη όλη αυτή η κατάσταση;

Όσα χρόνια - άλλοι λίγο κι άλλοι πολύ - "τρώγαμε" από τα δανεικά κι όχι από τα παραγόμενα, αλλά τόσα θα περάσουν στη στέρηση και στη μιζέρια. Αν δεν αλλάξουν άπαντες νοοτροπία, η χώρα θα "καρκινοβατεί", οι κυβερνήσεις θα ανεβοκατεβαίνουν και οι "ξένοι" θα κάνουν "πάρτι" με τα σπίτια μας, την ακίνητη κι αναξιοποίητη δημόσια περιουσία μας, με τις αποδοχές μας συμπιεσμένες προς τα κάτω, με τις ανύπαρκτες συντάξεις μας. Παράλληλα με τις εθνικές-ευρωπαϊκές γραμμές λιτότητας, υπερφορολόγησης και πληρωμής των "σπασμένων" του παρελθόντος, η χώρα οφείλει να "καλλιεργήσει" ότι γόνιμο διαθέτει για να παράξει πλούτο, με ορθάνοιχτες "πόρτες" στο κεφάλαιο - όχι όμως ασύδοτα - και στόχους παραγωγικούς κι όχι στενόμυαλους που θα συντηρούν τους ολίγους, "θάβοντας" ευκαιρίες, σχέδια, ελπίδες κι οράματα. Μπορούμε...αλλά ακόμα δεν θέλουμε, αφού όλοι οι κυβερνήτες "συνήθισαν" στα μνημόνια...ως "αναγκαίο κακό", συντηρώντας ένα φαύλο κύκλο. Αν δεν γίνουν όλα τα παραπάνω, τότε το "γαϊτανάκι" της φτώχειας θα μπλέκεται εσαεί!

Πολλοί πιστεύουν ότι με τους νόμους που ψηφίστηκαν στη Βουλή τα τελευταία χρόνια - ελέω μνημονίου - καταλύθηκε η Δημοκρατία...... Είναι πράγματι έτσι;

Όταν αναγκάζεσαι να δανειστείς για να ζήσεις υποτυπωδώς έναν λαό, τότε είναι δυνατόν να βάλεις και όρους στον δανειστή σου; Αυτές τις κουταμάρες μόνο ο Τσίπρας και η μεταλλαγμένη, ονειροπόλα και δραχμολάτρισσα παρέα του τις έλεγε και κατάντησε χειρότερος και από τους "χαρούμενους" γαλαζοπράσινους μνημονιακούς! Από την άλλη στην Ελλάδα μάθαμε να λέμε μεγάλες λέξεις-έννοιες: Δημοκρατία, Ελευθερία- Δικαιώματα. Ποια δημοκρατία καταλύθηκε ελέω μνημονίου, όταν όλα ψηφίζονται από την εκλεγμένη δημοκρατικά κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία του δημοκρατικού μας πολιτεύματός; Για ποια ελευθερία πολιτών ή πολιτικών μιλάμε, αφού ζούμε με χρήματα και αποφάσεις-στόχους και χρονοδιαγράμματα...άλλων για εμάς; Για ποια δικαιώματα μιλάμε, όταν αυτά, εμείς οι ίδιοι τα "τσαλαπατήσαμε" καθήμενοι στον καναπέ μας, βλέποντας από την τηλεόραση να μας "αρμέγουν" και να μας "πεθαίνουν", νομίζοντας ότι "διασκεδάζουμε" κιόλας με ποπ-κορν και coca cola...βλέποντας το σήριαλ της Βουλής! Ηθελέστα και παθέστα όλα τελικά...ας το καταλάβουμε κι ας ξυπνήσουμε πριν χαθούν τα όνειρα...τουλάχιστον των παιδιών μας!        

Ελένη Παρασκευοπούλου

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

   Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του  Α΄Αστυνομικού Τμήματος Πατρών, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι με την χρήσηξύλινης ράβδου, έσπασε σωλήνες ύδρευσης, σε εσ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

 Συνελήφθη, προχθές το απόγευμα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς τουΤμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι σε αστυνομικόέλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκαν στην . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθησαν, χθες αργά το βράδυ και σήμερα τα ξημερώματα, στην Πάτρακαι σε περιοχές της Πάτρας και της Αιγιαλείας, στο πλαίσιο στοχευμένωνελέγχων για ηχορύπανση, τέσσερα άτομα, σε . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Από τους αστυνομικούς Υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας,Ηλείας, και Ακαρνανίας συνελήφθησαν πέντε άτομα και σχηματίσθηκανσυνολικά οκτώ δικογραφίες για υποθέσεις ενδοοικ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

   Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του  Α΄Αστυνομικού Τμήματος Πατρών, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι με την χρήσηξύλινης ράβδου, έσπασε σωλήνες ύδρευσης, σε εσωτερικό πολυκατοικία
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

 Συνελήφθη, προχθές το απόγευμα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς τουΤμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι σε αστυνομικόέλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθησαν, χθες αργά το βράδυ και σήμερα τα ξημερώματα, στην Πάτρακαι σε περιοχές της Πάτρας και της Αιγιαλείας, στο πλαίσιο στοχευμένωνελέγχων για ηχορύπανση, τέσσερα άτομα, σε βάρος των οποίων σχ
Image
Image

Search