ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Αντώνης Φιλίππου : Ο αθλητής που θα προσπαθήσει σκληρά θα τα καταφέρει !

Βγάλαμε στη "σέντρα"  τον αρχηγό της ομάδας βόλεϊ της Ολυμπιάδας, μια Πατρινή Ομάδα που κατάφερε και φέτος σπουδαίες νίκες και διακρίσεις, Ο ίδιος είναι παράλληλα μέλος και της ομάδα βόλεϊ της Ελληνικής Αστυνομίας , που έφθασε φέτος στον τελικό του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος βόλεϊ των Αστυνομικών ! Ο Αντώνης Φιλίππου ένας από τους καταξιωμένους Πατρινούς αθλητές μίλησε στο achaianews.gr για την χρονιά που πέρασε και την πορεία της ομάδας του! Μας αποκαλύπτει μεταξύ άλλων και ποιά είναι η μεγάλη του αγάπη σε μια συνέντευξη... εφ όλης της ύλης !

Πότε και πώς ξεκίνησε η ενασχόληση σας με το βόλεϊ ;

Ήμουν μαθητής και το θυμάμαι σαν να είναι σήμερα, είναι μια στιγμή που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη μου. Πήγαινα στην Α΄ Γυμνασίου, έτος 1998-1999, τότε είχε έρθει στο σχολείο μας ένας προπονητής. Το όνομα του Σταύρος Γεράνιος. Μας ανακοινώθηκε τότε πώς επισκέπτεται το σχολείο μας με σκοπό να βρει παιδιά , μαθητές, που είχαν τις προϋποθέσεις και ήθελαν να ασχοληθούν με το βόλεϊ .  Θυμάμαι να μου απευθύνει το λόγο και να μου λέει πώς θα μπορούσα να ασχοληθώ με το άθλημα αυτό . Κάπως έτσι ξεκίνησαν οι συζητήσεις μας και δειλά δειλά έκανα τα πρώτα μου «βήματα» στο βόλεϊ, εντάχθηκα τότε στην Ομάδα της Ολυμπιάδας !   Όλα τα χρόνια της πορείας μου λοιπόν είμαι αθλητής στην Ολυμπιάδα Πατρών, εκτός από τα έτη 2010-2012 που αγωνίστηκα στον Ποσειδώνα Λουτρακίου καθώς ζούσα στην Αθήνα λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων και έτσι δεν είχα την η δυνατότητα να αγωνιστώ στην Ολυμπιάδα.

Ποιο ήταν το όνειρο σας , ο στόχος σας , όταν ξεκινήσατε πλέον να ασχολείστε ... "εντατικά" με το βόλεϊ ;

Το όνειρο μου , όπως και κάθε αθλητή πιστεύω, είναι να παίξει σε μεγάλες κατηγορίες, κάτι που με πολύ δουλειά, σε ένα βαθμό το έχω καταφέρει. Ο στόχος μου είναι να μπορώ να δίνω το 100% του εαυτού μου, τόσο στους αγώνες, όσο και στις προπονήσεις και να βλέπω την ομάδα μου να πρωταγωνιστεί.

Πέρασε ποτέ από το μυαλό σας η σκέψη να τα … παρατήσετε ;

Για να είμαι ειλικρινής την χρονιά που μας πέρασε ,λόγω αυξημένων υποχρεώσεων που είχα, το συζήτησα με τον προπονητή μου Άκη Δαρείο, ο οποίος ήταν κάθετα αντίθετος σε μια τέτοια απόφαση μου.  Προσπάθησα και κατάφερα να τροποποιήσω κάπως το βαρύ πρόγραμμα μου , κάπως έτσι και μετά από συζητήσεις βρέθηκαν οι λύσεις και κατάφερα για ακόμη μια χρονιά να συνεχίσω , απόφαση που «μας» δικαίωσε κρίνοντας φυσικά εκ του αποτελέσματος !

Πώς βλέπετε σήμερα την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο του αθλητισμού;

Η κρίση δεν είναι μόνο οικονομική είναι και κρίση αξιών. Στον αθλητισμό όμως , ευτυχώς, υπάρχουν αξίες που αντέχουν. Από την άλλη πλευρά δυστυχώς η οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα τα τελευταία χρόνια έχει «χτυπήσει» και την πόρτα του Αθλητισμού. Οι ομάδες από την δική του πλευρά , διαπιστωμένα , κάνουν μεγάλο αγώνα για να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις όλης της χρονιάς μέσω χορηγιών, γιατί όπως ξέρετε κάθε πρωτάθλημα που διεξάγεται έχει αρκετές οικονομικές απαιτήσεις. Είναι θετικό όμως ότι στην Πάτρα υπάρχουν πέντε ομάδες βόλεϊ σε υψηλό επίπεδο όπως είναι η Παναχαϊκή, η Ολυμπιάδα, η ΕΑΠ, ο Απόλλωνας και ο Αιγιαλέων.

Ως αρχηγός στην Πατρινή ομάδα βόλεϊ της Ολυμπιάδας πώς αισθάνεστε για την  άνοδο της ομάδας και την παρουσία στην Pre league της νέας περιόδου ;

Η φετινή χρονιά θεωρώ πως ήταν πολύ σημαντική , χρονιά «σταθμό» θα την χαρακτήριζα τόσο για μένα όσο και για την ομάδα. Προσωπικά είμαι ευγνώμων για αυτό στον προπονητή μου, στους συναθλητές μου και στο ΔΣ που όλοι μαζί καταφέραμε να ανεβάσουμε την ομάδα στην Pre league.  

Η φετινή παρουσία της ομάδας σας θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως η καλύτερη των τελευταίων ετών ;

Πετύχαμε τον στόχο μας , στήσαμε καλές βάσεις για την επόμενη χρονιά. Ήταν αν όχι η καλύτερη , μία από τις καλύτερες χρονιές!

Πρόκειται σίγουρα για ανταμοιβή των κόπων σας ! Η ομάδα δουλεύει σκληρά ;

Ανταμοιβή των κόπων μας αποτελούν φυσικά όλες εκείνες οι στιγμές που η ομάδα πρωταγωνιστεί, φέρνει νίκες και επιτυχίες ! Η χρονιά έκλεισε τόσο καλά… που ναι …οι κόποι μας … ανταμείφθηκαν ! Η ομάδα όλη την χρονιά που μας πέρασε δούλεψε πολύ σκληρά ,κάναμε πέντε προπονήσεις την εβδομάδα και αυτό που προσωπικά με χαροποιούσε. Παρ’ όλες τις υποχρεώσεις του καθενός η συνοχή των αθλητών στις προπονήσεις ήταν μεγάλη.

Ο ρόλος του προπονητή είναι ένας από τους ποιο σημαντικούς . Καθοδηγεί , στηρίζει  , βοηθά . Μιλήστε μας λίγο για τον δικό σας προπονητή ;

Σίγουρα μια ομάδα ξεκινάει από τον προπονητή. Αυτός κρίνει και αποφασίζει τι είναι καλύτερο για την ομάδα. Συγκεκριμένα ο προπονητής μου Άκης Δαρείος έχει έντεκα συνεχόμενα χρόνια στην Ολυμπιάδα και αυτό λέει πολλά,  σε μένα προσωπικά έχει πιστέψει και με έχει στηρίξει και τον ευχαριστώ για αυτό.

Είστε και στην ομάδα βόλεϊ της αστυνομίας. Η ομάδα κέρδισε φέτος μια μεγάλη διάκριση και την συμμετοχή της στον τελικό του Πανευρωπαϊκού που πραγματοποιήθηκε στη Βάρνα της Βουλγαρίας το Μάιο. Μιλήστε μας για την εμπειρία σας, στη μεγάλη αυτή διοργάνωση. Πώς ήταν λοιπόν οι αγώνες ανάμεσα σε αστυνομικούς –αθλητές από ολόκληρη την Ευρώπη;

Ναι έχω επιλεγεί στην Εθνική ομάδα της Αστυνομίας και φέτος κάναμε ένα βήμα παραπάνω αφού καταφέραμε και φτάσαμε στον τελικό του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος που διεξήχθη στην Βάρνα της Βουλγαρίας και κατακτήσαμε την 7η θέση. Ήταν μια απίστευτη εμπειρία για εμένα γιατί το επίπεδο ήταν πολύ υψηλό. Παρόλο των δυσκολιών και των υποχρεώσεων της υπηρεσίας μας, όλη η ομάδα έδειξε ένα πολύ καλό «πρόσωπο» και στην Ευρώπη.

Πόσο εύκολο είναι σήμερα για έναν νέο αθλητή να αναδειχθεί και να ανέλθει στο άθλημα του βόλεϊ ;

Το να αναδειχθεί κάποιος στο χώρο του βόλεϊ έχει να κάνει καταρχήν με το ταλέντο του, με το πείσμα του και την εργατικότητα του στις προπονήσεις. Αν κάποιος έχει αυτά τα στοιχεία θα τα καταφέρει. Πιστεύω επίσης πώς σημαντικό ρόλο στην πορεία του ανθρώπου,φυσικά και στην δική μου ζωή και πορεία, παίζει η οικογένεια και η στήριξη που λαμβάνουμε από τους δικούς μας ανθρώπους ! Εν προκειμένω η δική μου οικογένεια η μητέρα μου Χαρά , τα αδέρφια μου Αντρέας και Κώστας , με στήριζαν και με στηρίζουν και για αυτό τους ευχαριστώ ! Ο συνδυασμός των παραπάνω «φέρει εγγύηση» σίγουρης επιτυχίας θεωρώ!

Πώς καταφέρνετε να συνδυάσετε την προσωπική σας ζωή, με τις απαιτητικές προπονήσεις και τις επαγγελματικές σας υποχρεώσεις ; «Περισσεύει» καθόλου χρόνος ;

Είναι δύσκολο να συνδυάζονται όλα αυτά μαζί αλλά αν κάνεις αυτό που αγαπάς βρίσκεις τον τρόπο. Οι ώρες της ημέρας που περισσεύουν όχι δεν είναι πολλές . Το πρόγραμμα είναι πραγματικά φορτωμένο!  Αυτόν τον χρόνο όμως που βρίσκομαι μακριά από τις επαγγελματικές μου υποχρεώσεις και τον αθλητισμό, τον αφιερώνω στον μόλις τεσσάρων ετών γιο μου, τον Χρηστάκο!

Συνεχίζεται και του χρόνου από όσο γνωρίζουμε! «Δουλεύεται» στο μυαλό σας τη σκέψη του να αποχωρήσετε ;

Νιώθω αρκετά υγιείς και δυνατός και θα αγωνιστώ και του χρόνου, δόξα το θεό δεν έχω τραυματισμούς! Όταν έρθει η στιγμή να αποχωρήσω, που μάλλον αργεί ακόμα,  θα τα πούμε ξανά.

Όταν αποχωρήσετε ως αθλητής θα παραμείνετε στο χώρο ίσως… ως προπονητής ;

Για την ώρα είμαι ενεργός αθλητής και το μυαλό μου είναι εκεί ! Το μετά … στην ώρα του !

Η μεγάλη αγάπη της ζωής σας είναι τελικά το … βόλεϊ ;

Αν με ρωτούσατε τεσσεράμισι χρόνια πριν μπορεί να σας έλεγα πώς ναι η μεγάλη μου αγάπη είναι το βόλεϊ, από την στιγμή όμως που γεννήθηκε ο γιος μου δεν έχω άλλη αγάπη να δώσω αλλού, μου την πήρε όλη !


Ελένη Παρασκευοπούλου

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

 Χρηματοδότηση έως και στο 65% των δαπανών τους ή έως και 500.000 ευρώ μπορούν να διεκδικήσουν επιχειρήσεις σε κλάδους όπως η εστίαση και ο τουρισμός, μέσα από το πρόγραμμα «Εξοικο . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Ουνάι Έμερι μίλησε για τη νέα ήττα της Άστον Βίλα, κόντρα στην Μπράιτον για την Premier League, λέγοντας πως υπάρχει κούραση στο ρόστερ, όμως αυτό δεν σημαίνει κάτι. "Δεν είναι . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Ανείπωτη τραγωδία σημειώθηκε στη Θήβα, όπου ένα μωρό μόλις ενάμιση έτους έχασε τη ζωή του κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το δελτίο ειδήσεων . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η Λεβερκούζεν όχι μόνο έσπασε την κατάρα της Φρανκφούρτης όπου έχει πέντε ήττες τις τελευταίες πέντε σεζόν, αλλά ξέσπασε με 5-1 στην Άιντραχτ για την 32η αγωνιστική της Bundesliga. . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τη Δευτέρα του Πάσχα, στο Άνω Καστρίτσι της Πάτρας, αναβιώνει το μοναδικό έθιμο της «Λέησης» Όπως αναφέρει: ο Κώστας Μπουρδούλης στην ομάδα του facebook Πάτρα η Πόλη της Καρδιάς μας: "Αν ανηφορήσετε
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο χορός, η μουσική, το τραγούδι, οι φορεσιές, οι εικόνες, οι μνήμες, οι παρουσίες και το χορευτικό αντάμωμα συγκροτημάτων συνθέτουν φέτος το παζλ των εκδηλώσεων που διοργανώνει την Τετάρτη 8 Μαΐου ο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας δημοσιεύει συνολικά στοιχεία που αφορούν θέματα ελευθερίας κίνησης των πολιτών για το μήνα Απρίλιο του έτους 2024, όπως καταγράφηκαν στην Δυτ
Image
Image

Search