ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Μαρία Δημάκου... Τραγουδά με την ψυχή της , συναρπάζει με την φωνή της !

Ένα μοναδικό κορίτσι ,όμορφη ,γλυκιά , με μια  μαγική φωνή ,  με καταγωγή από το Λάνθι Ηλείας , γεννήθηκε και μεγάλωσε στην πρωτεύουσα ! Οι σπουδές τις την οδήγησαν στην Πάτρα, η πόλη την "κέρδισε" ...Η  φιλολογία όμως "έχασε" την μάχη απέναντι στη μεγάλη αγάπη της για τη μουσική ! Πήρε πτυχίο φιλολογίας διάλεξε όμως το δρόμο ... της μουσικής ! Ο λόγος για τη Μαρία Δημάκου που τραγουδά με την ψυχή της και μαγεύει με τη φωνή της ! Η "τελευταία καληνύχτα" είναι το δικό της τραγούδι ... αλλά ερμηνεύει εξαιρετικά αρκετά είδη μουσικής ! Σπουδαία φωνή ,ένας άνθρωπος  με δύναμη ψυχής, πείσμα, , αγάπη για το τραγούδι !Η Μαρία Δημάκου μιλά στο achaianews.gr σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης ! Το χτές , το σήμερα , η πορεία της , τα μελλοντικά της σχέδια !

Πού, πώς , πότε , γιατί .. Πες μου τα πάντα για την σύνδεση σου με το τραγούδι ;

Από μικρή μου άρεσε να κλείνομαι στο δωμάτιο μου και να «δίνω παραστάσεις» στο φανταστικό κοινό μου!! Όμως, σοβαρά δεν το είχα σκεφτεί ποτέ και δεν το κυνήγησα. Το 2007 είχα μία απρόσμενη πρόταση να εμφανιστώ στη «Ζαΐρα» λέγοντας λίγα μόνο τραγούδια που μου άρεσαν. Γοητεύτηκα πολύ από το κλίμα και τον τρόπο με τον οποίο μπορούσα να επικοινωνώ με τον κόσμο. Από την επόμενη σεζόν και με τη βοήθεια συναδέλφων ασχολήθηκα επαγγελματικά με το τραγούδι.

Η απόφαση σου να σπουδάσεις φιλολογία;

Ήταν κάτι που συνειδητά το επέλεξα. Θαύμαζα τους καθηγητές μου και ήθελα να πατήσω στα χνάρια τους. Στην πορεία άλλαξαν τα θέλω μου, όμως ολοκλήρωσα με επιτυχία τις σπουδές μου, γιατί αρχικά το χρωστούσα στους γονείς μου κι έπειτα σε μένα. Έχω τη γνώμη ότι πρέπει να τελειώνεις αυτό που ξεκινάς. Ακόμα περισσότερο όταν πρόκειται για σπουδές, οι οποίες το λιγότερο που μπορούν να σου προσφέρουν είναι οι ανοιχτοί ορίζοντες!!

Φιλολογία θα ασχοληθείς κάποια στιγμή ή το πτυχίο ή θα μείνει… «κορνίζα» ;

Μάλλον θα μείνει κορνίζα!! Πήρα το πτυχίο μου το 2010, έκτοτε δεν έχω ασχοληθεί με το αντικείμενο. Είναι κάτι που με στεναχωρεί, γιατί τότε ήθελα πολύ να διδάξω, αλλά οι συνθήκες δεν μου το επέτρεψαν. Τώρα χρειάζεται να διαθέσω αρκετό προσωπικό χρόνο για διάβασμα, τον οποίο δυστυχώς δεν τον διαθέτω, διότι εκτός από το τραγούδι, εργάζομαι και ως γραμματέας σε Γυναικολογικό ιατρείο.

Η απόφαση σου να μείνεις τελικά στην Πάτρα  ;

Από μικρή ήθελα να μείνω στην Πάτρα, χωρίς να γνωρίζω ακριβώς το λόγο. Η μοίρα με έφερε εδώ για σπουδές πριν 13 χρόνια κι αμέσως με έσπρωξε στα μονοπάτια της μουσικής. Πλέον εργάζομαι εδώ και έχω στήσει όμορφα μια ζωή. Προς το παρόν, δεν βρίσκω το λόγο να εγκαταλείψω την πόλη που μου έχει δώσει τις μεγαλύτερες χαρές και τις πιο δυνατές στιγμές. Εξάλλου είμαι και ερωτευμένη…….με την πόλη!

Η πορεία σου μέχρι και σήμερα στο τραγούδι και οι καλύτερες στιγμές σου ;

Έχω τραγουδήσει σε πολλά κέντρα και μουσικές σκηνές της Πάτρας (και όχι μόνο) μαζί με αξιόλογους μουσικούς. Κυρίως, από την αρχή της μουσικής μου πορείας συνεργάζομαι με τον φίλο και συνάδελφο Παντελή Κεκάτο. Είμαι βασική φωνη στο επιτυχημένο μουσικό συγκρότημα «The Band». Συμμετείχα με τη Μουσικοτεχνουργική Πατρών σε συναυλία στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο και πρόσφατα σε μία μουσική εμφάνιση των «Εν χορδώ» και του μαέστρου Θεόδωρου Γεωργόπουλου. Γενικότερα, δεν σταματάω χειμώνα καλοκαίρι τις εμφανίσεις. Είναι κάτι που με γεμίζει!

Τι είναι αυτό που θα άλλαζες αν μπορούσες ;

Η προσωπικότητα καθενός διαμορφώνεται μέσα από τα γεγονότα που συμβαίνουν στη ζωή του και από τον τρόπο που τα διαχειρίζεται. Θεωρώ λάθος να μετανιώνεις για όσα έχεις κάνει… Συνεπώς δεν θα άλλαζα απολύτως τίποτα, γιατί δεν θα ήμουν η Μαρία!

Πόσο εύκολη ήταν η πορεία στο χώρο της μουσικής;

Στο ξεκίνημα της επαγγελματικής μου πορείας στάθηκα πολύ τυχερή. Αλλά και μέχρι σήμερα έχω στο πλάι μου ανθρώπους που με αγαπούν, με στηρίζουν και πάνω απ’όλα αναγνωρίζουν την προσπάθεια που κάνω.

Οι δικοί σου άνθρωποι που σε στήριξαν …που χρωστάς «ένα» ευχαριστώ ;

Σίγουρα το μεγαλύτερο ευχαριστώ το χρωστάω στην οικογένειά μου. Από εκεί και πέρα είναι ένα- δύο πρόσωπα ακόμα που χρωστάω πολλά, αλλά έχω φροντίσει να τους δείχνω την ευγνωμοσύνη μου εμπράκτως καθημερινά και πιστεύω δεν θα ήθελαν να αναφερθώ δημοσίως σε αυτό.

Η απόφαση σου να ασχοληθείς με τον Σωματείο Επαγγελματιών Μουσικών Δυτικής Ελλάδος;

Η απόφασή μου σίγουρα δεν ήταν ξαφνική, διότι αρκετά χρόνια τώρα είμαι κοντά στο Σωματείο. Μετά, όμως, από παρότρυνση του Προέδρου και συναδέλφου Γιώργου Πετρίτση αποφάσισα να συμμετέχω πιο ενεργά και είμαι πολύ χαρούμενη που η μουσική κοινότητα με εμπιστεύτηκε και σε αυτό!

Τι αγαπάς να ερμηνεύεις 

Τα πρώτα τραγούδια που αγάπησα και έμαθα να τραγουδάω είναι τα λαϊκά. Αυτά έχω και σαν βασικό άκουσμα από την οικογένειά μου. Όμως, γενικά πιστεύω ότι τη μουσική δεν θα πρέπει να τη χωρίζουμε σε είδη, παρόλο που πολλές φορές αναγκαζόμαστε να το κάνουμε. Προσωπικά,δεν έχω κρατήσει παρωπίδες και αγαπάω να ερμηνεύω κάθε τι αυθεντικό. Όλα μπορούμε να τα αγγίξουμε με μέτρο, φτιάχνοντας ίσως έτσι το δικό μας προσωπικό είδος!

Η τελευταία καληνύχτα… Μίλησε μας για το τραγούδι σου...

Είναι ένα τραγούδι που έχει αγαπηθεί πολύ όχι μόνο από μένα αλλά κι από τον κόσμο. Κυκλοφόρησε στο YouTube τον Ιούνιο του 2016 από την Orange Studios σε μουσική και στίχους Γιώργη και Μάνου Μακρίδη και ενορχήστρωση Γιώργου Γιαννικόπουλου. Στα φωνητικά συμμετείχε ο Παντελής Κεκάτος, βιολί έπαιξε ο Senih Udeneger και η δημιουργία του video clip έγινε από τον Άκη Χατζημικέ.

Η προβολή της Πάτρας μέσω του βιντεοκλίπ του τραγουδιού … Γιατί εδώ και όχι στον τόπο καταγωγής σου ή γέννησης σου;

Τα τελευταία 13 χρόνια ζω στην Πάτρα… Η ζωή μου και η δουλειά μου είναι εδώ, επομένως ήταν φυσικό να προβληθεί η συγκεκριμένη πόλη. Εξάλλου όλοι όσοι συμμετείχαν στη υλοποίηση του τραγουδιού είναι Πατρινοί μουσικοί.

Οι ευκαιρίες σήμερα στο χώρο της μουσικής ;

Οι άνθρωποι που θα βοηθήσουν σήμερα μέσα από την καρδιά τους γιατί θέλουν να βγει στον κόσμο μια καλή ποιοτική φωνή, είναι ελάχιστοι. Πήξαμε στο εμπορικό τραγούδι και τις ντίβες! Υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι καλλιτέχνες εκεί έξω που δεν έγιναν και ίσως δεν θα γίνουν ποτέ γνωστοί στο ευρύ κοινό, δυστυχώς!

Στο πλευρό ποιού καλλιτέχνη θα ήθελες να βρεθείς ;

Αν αναφερθώ σε έναν μόνο θα αδικήσω τα όνειρά μου. Σίγουρα θα ήθελα να είχα προλάβει εν ζωή μεγάλους καλλιτέχνες του ελληνικού πενταγράμμου και θα ήθελα να συνεργαστώ με τους ελληνικούς μύθους που είναι ακόμα κοντά μας, αλλά πίστεψέ με αυτό που κάνω εδώ στην Πάτρα με τους ανθρώπους που επιλέγω και με επιλέγουν κάθε φορά με γεμίζει εξίσου και μου προσφέρει αρκετά μαθήματα.

Ποια έκφραση σε χαρακτηρίζει;

Όσοι με γνωρίζουν καλά, γελάνε ήδη και μόνο με την ερώτηση!! Η μόνη έκφραση που με χαρακτηρίζει και θα ακούσεις πάρα πολλές φορές μέσα στην ημέρα από το στόμα μου είναι: «Πεινάω!»… Έχω εξάρτηση από το καλό φαγητό κι αν με συναντήσεις πεινασμένη καλύτερα να φυλαχτείς!! Πλάκα κάνω, αλλά σαν γνήσιος Λέων οφείλω να πω ότι αλλάζω όψη όταν δεν έχω φάει για αρκετές ώρες!! Χαχα!!

Οι σημαντικοί "σταθμοί" στη καριέρα σου ;

Δεν ξέρω τι να πρωτοξεχωρίσω . Κάθε μέρα σε αυτή τη δουλειά για μένα είναι σταθμός. Πριν 11 χρόνια δεν είχα ιδέα από μουσική, αλλά σήμερα μιλάω πάντα με ενθουσιασμό για όσα έχω ζήσει μέσω αυτής. Επιδιώκω να συνεργάζομαι με ανθρώπους που αγαπώ κι εκτιμώ μουσικά κι αυτό κάνει κάθε μου εμφάνιση ξεχωριστή. Σίγουρα μία αξίολογη στιγμή είναι η κυκλοφορία του πρώτου μου τραγουδιού, αλλά δεν ήταν ούτε η αρχή ούτε το τέλος… Θα ακολουθήσουν κι άλλες…

Τα όνειρα σου και τα σχέδια σου για το μέλλον;

Ανέκαθεν όνειρό μου ήταν να μπορώ να εξελίσσομαι σαν καλλιτέχνης και σαν άνθρωπος. Ένα ανήσυχο πλάσμα σαν εμένα δεν σταματάει ποτέ να αναζητά το καλύτερο. Εύχομαι κι ελπίζω να έχω υγεία και δύναμη, ώστε να μπορώ να εκπληρώνω τα όνειρα τα δικά μου αλλά και όσων αγαπώ. Κάτι καινούργιο έρχεται σύντομα και θα είναι αποτέλεσμα καθαρά δικής μου προσωπικής δουλειάς σε κάτι που δεν με έχετε συνηθίσει. Ελπίζω να μιλήσουμε σύντομα γι’αυτό!

Ποιο είναι το «κουμπί» της Μαρίας ;

Είμαι αρκετά ευαίσθητη. Όσο εύκολα ενθουσιάζομαι, άλλο τόσο εύκολα πληγώνομαι. Δίνω την καρδιά μου και όσα έχω άνευ όρων, χωρίς να ζητάω ανταλλάγματα αρκεί να είσαι ειλικρινής μαζί μου!

Ελένη  Παρασκευοπούλου

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε σταθερή κατάσταση νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, ο 14χρονος που το βράδυ της Ανάστασης τραυματίστηκε σοβαρά στο χέρι από κροτίδα που έσκασε πάνω του, σε περιοχής της  . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε άνδρα γιατί απείλησε την οικογένειά του με μαχαίρι, στο Αγρίνιο. Σύμφωνα με πληροφορίες ο άνδρας ενώ βρισκόταν μέσα στο σπίτι άρχισε να διαπλη . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τις μεσημβρινές ώρες χθες ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας, για τον τραυματισμό 25χρονου ημεδαπού μέλους πληρώματος (ειδικότητας επίκουρου) Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου. Συγκεκριμένα, τ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

«Εξαφανίστηκαν» στην κυριολεξία οι Πατρινοί από το κέντρο της Αχαικής πρωτεύουσας τόσο την Κυριακή, όσο και την Δευτέρα του Πάσχα, με την πόλη να θυμίζει ερημιά καλοκαιριού. Οι κά . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε άνδρα γιατί απείλησε την οικογένειά του με μαχαίρι, στο Αγρίνιο. Σύμφωνα με πληροφορίες ο άνδρας ενώ βρισκόταν μέσα στο σπίτι άρχισε να διαπληκτίζεται έντονα με τ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τις μεσημβρινές ώρες χθες ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας, για τον τραυματισμό 25χρονου ημεδαπού μέλους πληρώματος (ειδικότητας επίκουρου) Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου. Συγκεκριμένα, τις βραδινές ώρες χθε
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Κλειστά θα παραμείνουν τα καταστήματα και σήμερα στην Πάτρα.   Σήμερα Τρίτη δεν θα ανοίξουν τα εμπορικά καταστήματα, καθώς έχει μεταφερθεί η αργία της Πρωτομαγιάς.
Image
Image

Search