ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Αθηνά Χρυσανθοπούλου: Η δυναμική γιατρός που σκέφτεται να ασχοληθεί με την πολιτική

Μία γυναίκα που συνδυάζει την επιτυχημένη καριέρα και την οικογένεια θα γνωρίσουμε... λίγο καλύτερα. Η Αθηνά Χρυσανθοπούλου, είναι η διευθύντρια του τμήματος Υπερήχων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πάτρας. Επί χρόνια κοντά σε ασθενείς , μοιράζεται τις αγωνίες τους  και προσπαθεί με τον τρόπο της να δίνει δύναμη και κουράγιο. Άλλωστε από θέμα χαρακτήρα , είναι πάντοτε πρόσχαρη , αισιόδοξη και θα...έλεγε κανείς....μια γοητευτική  προσωπικότητα. Παραμένει ωστόσο δυναμική και ενεργή σαν πολίτης και εκτός των άλλων μας αποκαλύπτει ότι ωρίμασαν οι συνθήκες να σχοληθεί με την πολιτική!

1) Πως αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τη Ιατρική ; Ήταν όνειρο ζωής;


Από όταν κατάλαβα τον εαυτό μου ήθελα να γίνω γιατρός και μέχρι τώρα ούτε μια στιγμή δεν το μετάνιωσα! Αν άρχιζα από αρχή πάλι γιατρός θα γίνομουν !
Είναι θέμα χαρακτήρα ανθρώπινης υπόστασης στην αγάπη για τον άνθρωπο και στην προσφορά!!


2) Πόσο δύσκολα ήταν τα επαγγελματικά σας βήματα μέχρι να φθάσετε να διευθύνετε το τμήμα των υπερήχων;

Όταν προσελήφθη και ως επιμελήτρια στο ακτινολογικό ο καθηγητής μου και διευθυντής μου Ι. ΔΗΜΌΠΟΥΛΟΣ με τοποθέτησε στο τμήμα υπερήχων! Εδουλεψα πολύ σκληρά, είχα την τύχη να έχω πολλοί καλούς ειδικευόμενους με πρώτο και καλύτερο τον σύζυγο μου ΓΕΏΡΓΙΟ ΤΕΡΖΗ  που ήθελαν να μάθουν όπως ήθελα και εγώ όντας νέα ειδικευόμενη γιατρός!! Δουλεύαμε από το πρωί μέχρι το βράδυ ασταμάτητα διαβάζοντας και αποκτώντας εμπειρία γιατί Ο ΥΠΕΡΗΧΟΣ είναι το τμήμα αναφοράς στο νοσοκομείο σχεδόν για όλα τα τμήματα με πολλές εξετάσεις εξειδικευμενες που συνέχεια εξελίσσονται!!!

ΣΥΝΕΙΔΗΤΉ ΕΠΙΛΟΓΉ, ΠΟΛΛΈΣ ΩΡΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ!!! ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΕ ΑΠΟΔΕΧΤΟΎΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΆΡΚΕΙΑ ΜΟΥ ΌΛΟΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΈΣ ΚΑΙ ΣΥΝΆΔΕΛΦΟΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΉΤΩΝ!!! Το 2001 στα Ιωάννινα στο συνέδριο μας με κάλεσε ο καθηγητής Ι ΔΗΜΌΠΟΥΛΟΣ παρόντων Και ΤΟΥ Δ. ΣΙΑΜΠΛΗ ΚΑΙ Θ. ΠΕΤΣΑ των μετέπειτα καθηγητών μου και διευθυντών μου και μου  ανακοινώνει ότι αποφάσισε να μου δώσει την υπευθυνότητα του τμήματος των Υπερήχων!! Μεγάλη τιμή για μένα και μεγάλη ευθύνη!!! Ήμουν ακόμα επιμελήτρια Β!  Τρεχάτε ποδαράκια μου!!!

Μετά ως επιμελήτρια Α' ο Δ. ΣΙΑΜΠΛΗΣ συνεχίζει να με εμπιστεύεται και στη συνέχεια ο Θ. ΠΕΤΣΑΣ με εμπιστεύεται δίνοντας μου την υπευθυνότητα όντας διευθύντρια ΕΣΥ πια!!! Τους ευχαριστώ πολύ για την εμπιστοσύνη τους, και φυσικά όλους τους συνεργάτες μου. Ενδεικτικά θα αναφέρω εκτός του ονόματος του συζύγου μου Γεωργίου Τερζή, την Aσπασια ρηγοπουλου και την Ειρήνη Τσώτα  που ειναι μαζί μου τον περισσότερο χρόνο!!! Έτσι φθάσαμε ως εδώ 2018 κλείνοντας 21 Χρόνια στο τμήμα υπερήχων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου!!

Εκτός από τους ιατρούς συνεργάτες μου θέλω να ευχαριστήσω ονομαστικά τις νοσηλευτριες του τμήματος μου που είναι δίπλα μου σε όλα!!! Άννα Τσατσουλη, Δήμητρα Αβραμη, και την συνταξιοδοτηθεισα πια Ευαγγελία Καψη!!!

3) Ασχολείστε παράλληλα και με τα προβλήματα στα Νοσοκομεία. Τι πιστεύετε πως πρέπει να αλλάξει στο σύστημα υγείας σήμερα;

Για να μπορέσω να επανδρωσω το τμήμα με μηχανήματα σύγχρονα με υλικό και ανθρώπινο δυναμικό έχω κάνει μεγάλο αγώνα δρόμου!! Δεν υπήρχαν χρήματα για αγορές, γραφειοκρατία για παραγγελίες, πολλές φορές γινόμουν γραφική για να καταφέρω το καλύτερο στους εκάστοτε διοικητές και υπεύθυνους οικονομικού και προμηθειών. ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΜΕΙΝΩ ΑΞΈΧΑΣΤΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟ! Καταληκτικα το σύστημα υγείας χρειάζεται ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΚΑΙ  ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ  ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ!!


4) Μιλήστε μας για την οικογένειά σας .Γνωρίζουμε ότι λατρεύετε τα παιδιά.

Μετά από όλα τα παραπάνω συνειδητά και λόγω πέρασμα της νεαρής μας ηλικίας αποφασίσαμε με τον σύζυγο μου να μην κάνουμε παιδιά!! ΟΜΩΣ η ζωή μου χάρισε 6 λατρεμένα πολύ αγαπημένα πνευματικά παιδιά που μου έδωσαν και μου δίνουν τοοοοση αγάπη που ναι ειναι ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!!! Έχουμε επίσης δύο ανιψιες από τον αδελφό μου που συμπληρώνουν τα παιδιά μας!!! Τα παιδιά για μένα είναι πηγή αγάπης, ενέργειας, Ζωής, και τα ευχαριστώ που υπάρχουν στην ζωή μου!!!!

5) Ως ενεργή πολίτης που είστε θεωρείτε ότι ωρίμασαν οι συνθήκες να ασχοληθείτε με την πολιτική; Αν ναι  σε ποιον χώρο (πολιτικά) και σας αφορά η τοπική αυτοδίοίκηση ή η κεντρική πολιτική σκηνή;

Και τώρα όπως ξέρετε έχω κάνει δύο θητείες στον Ιατρικό Σύλλογο ως γενική γραμματέας!!! Με ενδιαφέρει η πολιτική αλλά θα ήθελα να ασχοληθώ μόνο αν θα μπορώ να προσφέρω!!!! Ο χώρος μου ο πολιτικός είναι ο σοσιαλιστικός! Εκείνα τα χρόνια της νιότης ο Ανδρέας Παπανδρέου με είχε εμπνεύσει!!! Τώρα δεν σας κρύβω ότι κάποιες φορές επιλέγω πρόσωπο!!! Θα ήθελα να ασχοληθώ με την τόπο μου και να προσφέρω ΑΛΛΑ προς το παρόν έχω μόνο σκέψεις και συζήτηση με τον σύζυγο μου για το επόμενο βήμα αν υπάρξει!!

Μαρία Σταθοπούλου

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στις 11:00, αύριο Δευτέρα, θα συνεδριάσει υπό τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, το Υπουργικό Συμβούλιο.Τα θέματα της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου είναι:-Παρουσίαση από τ . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Kατολίσθηση σημειώθηκε στη Θηρασιά Σαντορίνης το Σάββατο το απόγευμα, δίπλα από το λιμάνι του Κόρφου και προκάλεσε ένα τεράστιο σύννεφο σκόνης χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν τραυματισμο . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Το στόχο να ξεπεράσει το 33% στις Ευρωεκλογές φαίνεται πως «έπιασε» η ΝΔ σύμφωνα με το γκάλοπ της Marc για το «Θέμα». Συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει το 33,4% των ερωτηθέντων στο . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε ανακοίνωση της ΔΕΕΠ ΝΔ Αχαΐας αναφέρονται τα εξής: Ένας πολιτικός με πολύχρονη δράση, αποτελεσματικότητα και ουσιαστική προσφορά από όποιο μετερίζι και αν υπηρέτησε αναλαμβάνει . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βουπρασίας σχηματίσθηκε δικογραφία για θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα, που συνέβη χθες το απόγευμα στη Μανολάδα. Ειδικότερα, ένας άνδρας οδηγώντας φορτηγό
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση δέχτηκε ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, ταξιδεύοντας την Παρασκευή, προς Αθήνα. Στο ύψος του Ζευγολατιού το όχημα που επέβαινε δέχθηκε πέτρες με αποτέλεσμα να σπάσει το παρμπρίζ του
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με την αρμόζουσα λαμπρότητα και τον προσήκοντα σεβασμό, στην  Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου κορυφώνονται οι εκδηλώσεις σήμερα για τον εορτασμό της 198η Επετείου της Εξόδου των Ελευθέρων Πολιορκημένων, π
Image
Image

Search