ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Βερόνικα Σίνου : Η ζωή είναι πολύ μικρή για να συμβιβαζόμαστε

Η "μάχη των Πανελλαδικών"... Πολλές φορές έχουμε διαβάσει αυτή τη φράση και οι περισσότεροι έχουμε βιώσει το άγχος , την αγωνία , τις δυσκολίες , την πορεία προς τον δρόμο των Πανελλαδικών εξετάσεων που ανοίγουν τις πόρτες για το μέλλον , με την επιλογή της σχολής που θεωρητικά θα μας δώσει το πτυχίο και την διαδρομή μας προς την επαγγελματική αποκατάσταση. Είναι μια δύσκολη διαδρομή μετά από αρκετά χρόνια στα θρανία. Πολλοί μαθητές τα καταφέρνουν με την πρώτη, άλλοι μπαίνουν σε σχολές που δεν έχουν θέσει ώς πρώτες επιλογές... και υπάρχουν και οι μαθητές που δεν τα παρατάνε απέναντι στο στόχο τους , στα θέλω τους . Είναι οι μαθητές που μπορεί να μην πετύχουν την σχολή που θέλουν και δεν το βάζουν κάτω ... Μπαίνουν ξανά στη μάχη και επιλέγουν να ξαναδώσουν και να ξαναδώσουν Πανελλαδικές Εξετάσεις με στόχο φυσικά να μπουν στη σχολή που θέλουν ! Κάπως έτσι ήρθαν τα πράγματα και στη ζωή της Βερόνικας Σίνου !

Έδωσε Πανελλαδικές Εξετάσεις το 2017 έμπαινε σε σχολές και μάλιστα καλές σχολές που όμως δεν ήταν η πρώτη επιλογή της ... Δεν τα παράτησε και αποφάσισε να δώσει και πάλι και να αποδείξει πώς τελικά ο επιμένων νικά ! Η Βερόνικα Σίνου μιλά στο achaianews.gr για την δύσκολη αυτή επιλογή , το γεγονός ότι έπρεπε να ξαναμπεί στη διαδικασία των Πανελλαδικών και την ... προσωπική της επιτυχία ....πέρασε λοιπόν εκεί που ήθελε ....στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στη σχολή Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων δίνοντας για δεύτερη φορά Πανελλαδικές το 2018 !

Αν και πέρασες στις Πανελλαδικές το 2017 αποφάσισες να δώσεις ξανά... Γιατί ;

Θεωρώ πως η ζωή είναι πολύ μικρή για να συμβιβαζόμαστε με επιλογές που δε μας καλύπτουν πλήρως. Έχω κι εγώ όνειρα όπως κάθε παιδί της ηλικίας μου και έχω δεσμευτεί στη πραγματοποίησή τους. Με χαρά βλέπω τώρα πως είμαι ένα βήμα πιο κοντά τους ,χαρης τη δύσκολη περσινή επιλογή ανάμεσα στο δίλημμα του << να συμβιβαστώ >> ή << να ξαναπροσπαθήσω >>.

Πόσο δύσκολη ήταν αυτή η χρονιά στον αγώνα σου για τη σχολή που πραγματικά ήθελες ;

Η αλήθεια είναι πως δεν ήταν όσο δύσκολο φανταζόμουν και μου περιέγραφαν ...Φέτος είχα την άνεση του χρόνου να καλύψω κενά και να κάνω επανάληψη σε Πράγματα που ήδη ήξερα. Εμπιστεύτηκα τον Στόχο ένα φροντιστήριο που μου υποσχόταν την επιτυχία και αφέθηκα στα έμπειρα χέρια τους για τη καθοδήγηση μου στον αγώνα των Πανελλαδικών. Όσον αφορά τη κόπωση της πρώτης φοράς με τη δεύτερη απέχουν σημαντικά .

Ποιό είναι το μήνυμα σου στα νέα παιδιά; Ισχύει τελικά το ρητό... Ο επιμένων νικά ;

Φυσικά! Όσοι έχουν ασχοληθεί με τον αθλητισμό άλλωστε είναι πολύ συμφιλιωμένοι με αυτό το ρητό. Αν αποτύχεις ,ξαναπροσπάθησε. Τα πράγματα που αξίζουν στη ζωή δεν αποκτώνται μέσα σε μια νύχτα. Υπομονή και επιμονή.

Εκτός από το διάβασμα είχες και τον αθλητισμό ! Πώς τα κατάφερες εν μέσω σκληρών προπονήσεων ;

Θέληση και υπομονή είναι οι δυο λέξεις κλειδιά. Σίγουρα ο σωστός προγραμματισμός ήταν καθοριστικός για το αποτέλεσμα αλλά δίχως αυτά τα δύο δε θα τα είχα καταφέρει .Καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς σκεφτόμουν ότι θα νικήσω σε αυτόν τον αγώνα και δεν άφηνα αντίξοες συνθήκες να με επηρεάσουν (κυριολεκτικά και μεταφορικά).

Πώς σκέφτεσαι το επόμενο διάστημα ;

Θα αφοσιωθώ στο αντικείμενο των σπουδών μου παράλληλα με τις προπονήσεις μου. Και γιατί όχι; Να χαλαρώνω που και που ...

Η Ελλάδα είναι η χώρα επιλογής σου ή σκέφτεσαι τη φυγή , μια καλύτερη ζωή και επαγγελματική αποκατάσταση στο εξωτερικό ;

Το αντικείμενο που θα ασχοληθώ δε μου δίνει πολλές εναλλακτικές εδώ στην Ελλάδα...Συνεπώς ουκ ολίγες φορές έχω σκεφτεί πως η "φυγή" στο εξωτερικό θα ήταν ίσως και απαραίτητη. Θα ήθελα να το δοκιμάσω αν και η Ελλάδα θα είναι πάντα η πρώτη μου επιλογή. Ο χρόνος θα δείξει...

Με τον αθλητισμό θα συνεχίσεις ή είναι ένα κεφάλαιο που μπαίνει πια σε δεύτερη μοίρα ;

Θέλω να τρέξω τις σπουδές μου και τον αθλητισμό παράλληλα όσο αυτό είναι εφικτό ,διότι ο πρωταθλητισμός δεν είναι μια δραστηριότητα με την οποία θα μπορώ να ασχολούμαι για πάντα. Όσο είμαι νέα και έχω αντοχές θέλω να φτάσω όσο πιο ψηλά αγωνιστικά μπορώ προτού αποσυρθώ από το ταρτάν για να αφοσιωθώ στην επαγγελματική μου καριέρα.

Είσαι αισιόδοξη για την πορεία της χώρας ;

Όσο ρομαντικό κι αν ακούγεται είμαι πολύ αισιόδοξη για την χώρα μας και έχω εμπιστοσύνη στο ότι τα πράγματα θα καλυτερεύσουν και μάλιστα σύντομα. Η νέα γενιά με την οποία έρχομαι σε επαφή λίγο πολύ καθημερινά αποτελείται από πολύ έξυπνα παιδιά και ταλαντούχα που το μόνο που τους λείπει είναι ελπίδα. Έχω την τύχη και συνάμα την τιμή να έχω φίλους άτομα που έχουν τις ικανότητες -ακριβολογώ- να αλλάξουν το κόσμο . Ο καθένας μας το λιθαράκι του και όσοι μπορούν το κάτι παραπάνω .

Ελένη Παρασκευοπούλου

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Σε τρεις συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία του Σάντα Φε για τις απειλές κατά του Άνχελ ντι Μαρία και της οικογένειάς του. Τα τρία άτομα απειλούσαν τον Αργεντινό σούπερ σταρ, επειδή . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Εξαιρετικά απογοητευμένος με την κατάρρευση της Παρτίζαν στην τελευταία περίοδο του αγώνα με τον Ολυμπιακό εμφανίστηκε ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς. Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Σέρβος τεχνι . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Εντυπωσιασμένος από την ατμόσφαιρα στην Stark Arena, αλλά και από την άμυνα που έπαιξαν στην τελευταία περίοδο οι Τόμας Γουόκαπ, Κώστας Παπανικολάου και Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος δήλω . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Το εκτός έδρας ματς με την Παρτίζαν για την 32η αγωνιστική της EuroLeague ήταν εκ των πραγμάτων δύσκολο, όμως το βράδυ της Πέμπτης (28/3) ο Ολυμπιακός έδειξε για ακόμα μία φορά πως . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, πραγματοποίησαν φοιτητές καθώς και μικρή ομάδα αντιεξουσιαστών για την τραγωδία των Τεμπών. Οι φοιτητές διήλθαν από τον σταθμό του ΟΣΕ στην Όθωνος Αμαλίας
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Άλλο ένα κρούσμα βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε σε Γυμνάσιο του Πύργου, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη (23.03.24). Δύο μαθήτριες Γυμνασίου ήταν οι πρωταγωνίστριες αυτού του νέου επεισοδίου. Σε βίν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Για αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου προγραμματίζονται δειγματολη
Image
Image

Search