ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Kυριακή Αθανασιάδη: "Παγωμένη" η αγορά ακινήτων

Οι βάσεις εισαγωγής στις σχολές των Πανελλαδικών Εξετάσεων για το 2015 αναμένεται να ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες. Αμέσως μετά και στην Πάτρα θα ξεκινήσει από τους νέους φοιτητές που θα εισαχθούν είτε στο Πανεπιστήμιο,  είτε στο ΤΕΙ Πατρών η αναζήτηση στέγης. Σύμφωνα με τα όσα δηλώνει στο achaianews.gr η Πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ακινήτων Νομού Αχαΐας Κυριακή Αθανασιάδη η ζήτηση και φέτος δεν αναμένεται να είναι μεγάλη αφού αρκετοί πλέον επιλέγουν να μένουν στον τόπο καταγωγής τους και να σπουδάζουν εκεί , με σκοπό να αποφύγουν τα έξοδα σε μια άλλη πόλη. Πολλοί  από τους νέους φοιτητές που θα επιλέξουν να πάνε σε άλλη πόλη για να σπουδάσουν θα αναζητήσουν τη λύση της συγκατοίκησης έτσι ώστε τα έξοδα να είναι λιγότερα. Η κατάσταση στην αγορά ακινήτων είναι πολύ άσχημη ενώ οι φοιτητές θα δώσουν μια μικρή «ανάσα».

«Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στην αγορά των ακινήτων η κατάσταση είναι αμυντική , είναι άσχημη , δεν γίνονται αγοραπωλησίες  , δεν υπάρχει ενδιαφέρον , ο κόσμος φοβάται σε σχέση με τους φόρους που υπάρχουν , οπότε κανείς δεν έχει διάθεση να αποκτήσει ένα ακίνητο. Αντίθετα όλοι σκέφτονται τι φόρο θα πληρώσουν αλλά και αν μπορούν να ξεφορτωθούν τα ακίνητα τους. Κάποια κινητικότητα στην αγορά υπάρχει από πλευράς ενοικίασης γιατί όλοι ελπίζουν ότι μπορεί κανείς να δημιουργήσει μια επιχείρηση , μια οικονομία ιδιωτική ας πούμε και μπορεί να γίνονται κάποιες απόπειρες ενοικίασης, θα δείξουν τα πράγματα πώς θα πάνε σε αυτό το κομμάτι. Με τους νέους φοιτητές μία κινητικότητα ενδεχομένως θα υπάρξει , πάντως θα είναι πάρα πολύ χαμηλή , αν θυμηθούμε μια δεκαετία πίσω κάποιοι κρατούσαν τις πόρτες των διαμερισμάτων για να μην τους το πάρουν και να προλάβουν να το ενοικιάσουν πρώτοι, έχουν γίνει και αυτά κατά το παρελθόν , τώρα αυτά δεν συμβαίνουν πια»

Οι τιμές ενοικίασης είναι χαμηλές τονίζει η Πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ακινήτων Νομού Αχαΐας.

«Τα σπίτια είναι υπέρ αρκετά , σε πάρα πολύ καλή κατάσταση , οι φοιτητές πλέον από ξένα μέρη δεν αγωνιούν πια ότι δεν θα βρουν σπίτι στην Πάτρα, βρίσκουν το σπίτι που χρειάζονται στην καλύτερη δυνατή τιμή.  Η τιμή για ένα τριάρι μπορεί να είναι από 300 ή ακόμη και 250 ευρώ  ενώ παλιότερα με αυτή την τιμή έβρισκε γκαρσονιέρα. Είναι αρκετοί οι φοιτητές που επιλέγουν πλέον να πάρουν μεγαλύτερα σπίτια και να συγκατοικούν με άλλους  ή ακόμη και για να έχουν την δυνατότητα να φιλοξενήσουν  τους γονείς τους, τους φίλους τους, αφού με τα ίδια λεφτά μπορούν να βρουν μεγαλύτερα σπίτια. Ωστόσο και η γκαρσονιέρα πάντοτε είναι «ελκυστική» θεωρώ για έναν φοιτητή. Έχει λιγότερα έξοδα, λιγότερα κοινόχρηστα, θερμαίνεται πιο εύκολα, για αυτό και θα υπάρξει ενδιαφέρον και για τις γκαρσονιέρες. Πλέον κάποιος φοιτητής μπορεί να βρει γκαρσονιέρα από 150 ευρώ.»

Σε ότι αφορά την κατάσταση για τους ιδιοκτήτες ακινήτων το επόμενο διάστημα η κ. Αθανασιάδη αναφέρει στο achaianews.gr

«Ο κόσμος είναι πάρα πολύ «παγωμένος» σε σχέση με τον ΕΝΦΙΑ. Αυτό είναι το «αγκάθι» σε όλη την ιστορία , αναμένουμε τα εκκαθαριστικά και υπάρχουν άνθρωποι που γνωρίζω πώς έχουν περιορίσει τα εξοδά τους , αφήνουν απλήρωτους λογαριασμούς με στόχο να μπορέσουν όταν έρθουν τα εκκαθαριστικά να πληρώσουν. Οι Έλληνες οι συνεπείς ζουν για να πληρώσουν τους φόρους. Ζουν με αυτή την αγωνία .Και οι υπόλοιποι ζουν με την αγωνία αφού δεν μπορούν να πληρώσουν και φοβόνται μήπως χάσουν το σπίτι τους , τα περιουσιακά τους στοιχεία και κυρίως την αξιοπρέπεια τους.  Όλοι ζουν με την αγωνία της επόμενης μέρας για το πώς θα επιβιώσουν και πώς θα πληρώσουν τους φόρους τους» καταλήγει η κ. Αθανασιάδη.

Ελένη Παρασκευοπούλου

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Μια ιστορική βραδιά έζησαν όσοι βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ, αφού ο Παναθηναϊκός υπέταξε τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στην καυτή έδρα του και προκρίθηκε στο Final Four της EuroLeague μετά από 12 χρόν . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η Ντόρτμουντ προκρίθηκε για τρίτη φορά στον τελικό του Champions League, ψάχνοντας το δεύτερο τρόπαιο εκεί όπου ηττήθηκε την προηγούμενη φορά, στο "Γουέμπλεϊ". Το 1-0 επί της Παρί . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Παναθηναϊκός AKTOR έκανε το καθήκον του στο Game 5 στο ΟΑΚΑ, καθώς επικράτησε 81-72 της Μακάμπι και προκρίθηκε στο Final Four της EuroLeague. Ο Εργκίν Αταμάν ήταν ευτυχισμένος πο . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η αναμονή έλαβε τέλος. Οριστικά. Μετά από δώδεκα (12) χρόνια, που έμοιαζαν να μην έχουν τέλος, ο Παναθηναϊκός AKTOR είναι ξανά στο Final Four. Σε ένα παιχνίδι που οι άμυνες τσάκιζα . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η σιέστα των πασχαλινών διακοπών ολοκληρώνεται και τα κόμματα αρχίζουν να ζεσταίνουν τις μηχανές τους ενόψει ευρωεκλογών. Ετσι και στην Πάτρα οι κομματικοί μηχανισμοί ετοιμάζουν τις εξορμήσεις τους,
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ Αχαΐας διοργανώνει  ανοιχτή πολιτική εκδήλωση την Πέμπτη 9η Μάϊου 2024 και ώρα 7:30 μμ το απόγευμα στο Θέατρο Επίκεντρο, Νόρμαν 16 και Αγίου Διονυσίου 36, στην Πάτρα με θέμα:  «ΕΥΡΩΠΗ:
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Αναβίωσε για άλλη μια χρονιά το έθιμο των ιπποδρομιών στον Άγιο Γεώργιο Μεσολογγίου. Με έξι κούρσες παρουσία εκατοντάδων θεατών οι οποίοι καταχειροκρότησαν τους συμμετέχοντες. Νωρίτερα στην  εκκλησία
Image
Image

Search