GASTRONOMY

Κρέας με μελωμένες μελιτζάνες

Μέτριας δυσκολίας / Προετοιμασία: 15΄, Μαγείρεμα: περίπου 2 ώρες   Υλικά (για 4 άτομα)

1,2 κιλά κατσίκι, κατά προτίμηση μπούτι, κομμένο σε 4 κομμάτια (με το κόκαλο) ή μοσχάρι κατά προτίμηση ελιά ή σπάλα, σε μεγάλες μερίδες

3 μελιτζάνες φλάσκες, σε κύβους περίπου 3 - 4 εκ.

2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες

3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες

1 κουτ. σούπας ντοματοπελτές

2 - 3 ολόκληρα κλωναράκια φρέσκιας μαντζουράνας (φρέσκια μαντζουράνα φέρνουν -συνήθως σε γλαστράκια- ορισμένα μεγάλα σούπερ μάρκετ. Επίσης, ενημερωμένα μανάβικα και φυτώρια. Αν δεν βρούμε, βάζουμε 1 κουτ. γλυκού ξερή μαντζουράνα, κοπανισμένη, ή ρίγανη)

60 ml ελαιόλαδο

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

 

Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το αφήνουμε στην άκρη.

 

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα με βαρύ πάτο ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για περίπου 4 - 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει (όσο γίνεται, ειδικά αν είναι με το κόκαλο) από όλες τις πλευρές.

 

Βγάζουμε το κρέας με τρυπητή κουτάλα σε μια πιατέλα. Στην ίδια κατσαρόλα και στο ίδιο λάδι σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά για περίπου 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει λίγο. Προσθέτουμε τον πελτέ και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.

 

Ρίχνουμε το κρέας και 250 ml ζεστό νερό (τόσο ώστε σχεδόν να το σκεπάζει) και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σιγομαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα αν έχουμε επιλέξει το κατσίκι ή 1 ώρα και 20 λεπτά αν έχουμε επιλέξει το μοσχάρι.

 

Ρίχνουμε τις μελιτζάνες και τη μαντζουράνα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου άλλα 40 - 45 λεπτά, μέχρι το κρέας σχεδόν να... λιώσει και οι μελιτζάνες να μελώσουν. Αποσύρουμε και αφήνουμε το φαγητό να «ξεκουραστεί» για περίπου15 λεπτά. Πετάμε τα κλωναράκια μαντζουράνας.

 

Σερβίρουμε απλώς με ψωμί και λίγο γιαούρτι.

 

Τι πίνουμε Ας στραφούμε στη Μακεδονία και ας επιλέξουμε μια καλοφτιαγμένη Γουμένισσα ή κάποιο άλλο χαρμάνι με βάση το Ξινόμαυρο.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το 2023, ενώ οι Ελληνίδες και οι Έλληνες συγκαταλέγονται μεταξύ των Ευρωπαίων με προσόντα ανώτερα από τα απα . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εργασίες σύνδεσης νέου δικτύου ύδρευσης θα πραγματοποιηθούν στην Εγλυκάδα, αύριο Παρασκευή 26 Απριλίου. Λόγω των εργασιών, από την ΔΕΥΑΠ, ανακοινώνεται ότι από τις 8 π.μ. έως τις . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Σε έκτακτη χρηματοδότηση του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος (ΟΣΕ ΑΕ) με ποσό ύψους 25 εκατ. ευρώ για τα έτη 2024 και 2025 και σκοπό τη ριζική ανανέωση και τον εκσυγχρονισμό των . . .
ΕΛΛΑΔΑ

«Μπαμπά μου (μπανταούλη μου όπως σε έλεγα), σε αγαπάω απέραντα και θα μου δίνεις τεράστια δύναμη μέχρι να έρθω να σε συναντήσω και εγώ» γράφει σε ανάρτησή του ο Γιάννης Καλλιάνος, . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εργασίες σύνδεσης νέου δικτύου ύδρευσης θα πραγματοποιηθούν στην Εγλυκάδα, αύριο Παρασκευή 26 Απριλίου. Λόγω των εργασιών, από την ΔΕΥΑΠ, ανακοινώνεται ότι από τις 8 π.μ. έως τις 3 μ.μ. αύριο, θα υπά
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η εισήγηση του Πέτρου Ψωμά στο Δημοτικό Συμβούλιο: «Έρχονται σήμερα προς ψήφιση νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για το κέντρο της Πάτρας που θα αλλάξουν τη λειτουργία της πόλης ριζικά. Δυστυχώς θα γ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ενα επεισόδιο μεταξύ δύο γιατρών, το οποίο φέρεται να έλαβε χώρα το πρωί της Πέμπτης, σε χώρο εντός του Νοσοκομείου Πύργου, εξετάζει τόσο το Α.Τ. Πύργου, όσο και η διοίκηση του Γ.Ν. Ηλείας. Σύμφωνα μ
Image
Image

Search