GASTRONOMY

Λαχταριστή λεμονόπιτα

Υλικά για 4-6 άτομα

Για την τάρτα

    2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    2/3 φλιτζανιού φρέσκο βούτυρο
    1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
    6 κουταλιές της σούπας νερό

Για τη γέμιση

    4 αυγά (χωριστά κρόκους - ασπράδια)
    1 πρέζα αλάτι
    250 γραμμάρια ανθότυρο
    200 ml κρέμα γάλακτος
    300 γραμμάρια ζάχαρη
    4 λεμόνια
    1 κουταλιά του γλυκού βούτυρο
    ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Για την τάρτα

    Κοσκινίζετε το αλεύρι, προσθέτετε το αλάτι και τρίβετε μέσα το βούτυρο. Ζυμώνετε προσθέτοντας σταδιακά το νερό.
    Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί 10 λεπτά και είναι έτοιμη.
    Στη συνέχεια αλείφετε με βούτυρο ένα πυρίμαχο σκεύος διαμέτρου 24 εκ., και απλώνετε μέσα την ζύμη τάρτας σπρώχνοντας να κολλήσει στα τοιχώματα και τριγύρω από το σκεύος σπρώχνετε τη ζύμη προς τα μέσα.
    Τοποθετήστε πάνω στη ζύμη μια μεμβράνη και από πάνω της φασόλια (αυτό το κάνουμε για να μη φουσκώσει η ζύμη) ψήστε τη στο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 35 λεπτά.

Για τη γέμιση

    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
    Στη λεπτή επιφάνεια του τρίφτη τρίψτε 2 λεμόνια και παίρνετε το ξύσμα. Στη συνέχεια ρίχνετε το ανθότυρο σ’ ένα μπολ και δουλέψτε το μέχρι να αποκτήσει λεία υφή.
    Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα λεμονιού και χτυπάτε το μείγμα με το σύρμα.
    Χτυπάτε τους κρόκους με 150 γραμμάρια ζάχαρη μέχρι να φουσκώσουν.
    Έπειτα ανακατεύετε τους κρόκους με το μείγμα τυριού. Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.
    Αφού έχει ψηθεί η τάρτα ρίχνετε την κρέμα λεμονιού και από πάνω την μαρέγκα και ξανά ψήνετε για 7 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα χρυσαφί η μαρέγκα. Κόβετε το υπόλοιπο λεμόνι σε πολύ λεπτές ροδέλες.
    Ρίχνετε την υπόλοιπη ζάχαρη και 130 ml νερό σ’ ένα μικρό τηγάνι και όταν το σιρόπι βράσει, βάζετε μέσα τις φέτες λεμονιού και βράζετε για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
    Στραγγίζετε τις ροδέλες. Πασπαλίζετε το χλιαρό γλυκό με ζάχαρη άχνη και γαρνίρετε με τις φέτες λεμονιού. Τοποθετείτε στο ψυγείο για να σφίξει η κρέμα.





Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ζημιές σε υποδομές προκλήθηκαν στην Ζαχάρω, από τον σεισμό 5,7 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις Στροφάδες, το πρωί της Παρασκευής. Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr, από την ισχυρή . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση που πραγματοποίησε η Πανελλήνια Εταιρεία Γηριατρικής & Γεροντολογίας και η ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α Ν. Αχαΐας την Τετάρτη 27 Μαρτίου στην Αίθουσα της Γηρια . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μετά την πρωινή σεισμική ακολουθία που αναστάτωσε το νομό Ηλείας, και με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Νίκου Κοροβέση, όλα τα σχολεία του νομού εκκενώνονται, ενώ τα παιδιά . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 830 ευρώ από την 1η Απριλίου ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκη . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ζημιές σε υποδομές προκλήθηκαν στην Ζαχάρω, από τον σεισμό 5,7 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις Στροφάδες, το πρωί της Παρασκευής. Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr, από την ισχυρή σεισμική δόνηση σημ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση που πραγματοποίησε η Πανελλήνια Εταιρεία Γηριατρικής & Γεροντολογίας και η ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α Ν. Αχαΐας την Τετάρτη 27 Μαρτίου στην Αίθουσα της Γηριατρικής (Ν.Ε.Ο Πατρών
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μετά την πρωινή σεισμική ακολουθία που αναστάτωσε το νομό Ηλείας, και με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Νίκου Κοροβέση, όλα τα σχολεία του νομού εκκενώνονται, ενώ τα παιδιά που δεν μπορούν να α
Image
Image

Search