ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

Πως επιστρέφουν στην κανονικότητα όσοι νόσησαν από κορονοϊό

Οδηγίες σχετικά με την επιστροφή στις κοινωνικές συναναστροφές μετά τον κορονοϊό εξέδωσε το Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ.

1. Συμπτώματα λοίμωξης COVID-19 με ή χωρίς εργαστηριακή επιβεβαίωση

Για την επιστροφή στις κοινωνικές συναναστροφές απαιτούνται:

-3 ημέρες χωρίς πυρετό ΚΑΙ

-Βελτίωση συμπτωμάτων ΚΑΙ

-10 ημέρες από την αρχική εμφάνιση των συμπτωμάτων

Ενδέχεται ο θεράπων ιατρός να συστήσει την πραγματοποίηση δοκιμασίας PCR για την ανίχνευση γενετικού υλικού SARS–CoV-2. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να υπάρχουν δύο διαδοχικές αρνητικές δοκιμασίες για την επιστροφή στις κοινωνικές συναναστροφές, επιπλέον των ανωτέρω.


3. Ανοσοκατεσταλμένοι λόγω υποκείμενης νόσου ή φαρμακευτικής αγωγής

-Άτομα με καταστάσεις που εξασθενίζουν το ανοσοποιητικό τους σύστημα μπορεί να χρειαστεί να μείνουν στο σπίτι περισσότερο από 10 ημέρες.

-Θα πρέπει να υπάρχει επικοινωνία με τον θεράποντα ιατρό για εξειδικευμένες και εξατομικευμένες οδηγίες.

Στην περίπτωση διενέργειας δοκιμασίας PCR για την ανίχνευση γενετικού υλικού SARS–CoV-2 θα πρέπει να υπάρχουν δύο διαδοχικές αρνητικές δοκιμασίες για την επιστροφή στις κοινωνικές συναναστροφές.
4. Στενή επαφή με κρούσμα COVID-19

Παραμονή κατ’ οίκον για 14 ημέρες μετά την έκθεση στο κρούσμα με βάση το χρόνο που απαιτείται για την ανάπτυξη ασθένειας.

Τις οδηγίες συνόψισαν οι Ιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Μαρία Γαβριατοπούλου, Ιωάννης Ντάνασης και Θάνος Δημόπουλος (Πρύτανης ΕΚΠΑ).

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Οι δραματικές στιγμές κατά τις οποίες διαπιστώθηκε ο θάνατος της Μαλένας αλλά και οι ώρες που προηγήθηκαν όταν νοσηλευόταν στο «Ελπίδα» αναβίωσαν ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστη . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σύσκεψη συντονισμού των συναρμόδιων υπηρεσιών για τον έλεγχο της αγοράς κρέατος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 υπό την προεδρία του Αντ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η αφρικανική σκόνη έχει καλύψει όλη την έκταση της Αττικής. Το πέπλο αφρικανικής σκόνης που «πνίγει» τον αττικό ουρανό δημιουργεί ένα απόκοσμο σκηνικό. Αυτό που είχε ήδη δημ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αστυνομικός καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε συνολική ποινή κάθειρξης 7 ετών και 8 μηνών για εμπλοκή σε παράνομη διακίνηση μεταναστών, μέσω του . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Οι δραματικές στιγμές κατά τις οποίες διαπιστώθηκε ο θάνατος της Μαλένας αλλά και οι ώρες που προηγήθηκαν όταν νοσηλευόταν στο «Ελπίδα» αναβίωσαν ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου μέσα από τις μα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σύσκεψη συντονισμού των συναρμόδιων υπηρεσιών για τον έλεγχο της αγοράς κρέατος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Λόγω εργασιών αντικατάστασης τμήματος του δικτύου του κεντρικού αγωγού ύδρευσης της ΔΕΥΑΠ, την Πέμπτη 25 Απρίλη από τις 8.30 π.μ. έως 5 μ.μ., θα υπάρξει πλημμελής έως και πλήρης διακοπή υδροδότησης, σ
Image
Image

Search