ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

Πώς αντιμετωπίζουμε τις θερμικές κράμπες;

Με τον υδράργυρο να «σκαρφαλώνει» κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, αυξάνονται σημαντικά και οι περιπτώσεις ασθενειών που σχετίζονται με την θερμότητα. Αν ειδικά παθαίνετε τώρα το καλοκαίρι κράμπες, πιθανότατα να μην υπάρχει κάποιος λόγος ανησυχίας.

Εμφανίζονται συχνότερα αυτήν την περίοδο, επειδή η ζέστη επηρεάζει την ομαλή κυκλοφορία του αίματος. Μπορεί από την άλλη, να σας «πιάσουν» όταν κολυμπάτε στην θάλασσα για πολύ ώρα και με έντονο ρυθμό, καταβάλλοντας μεγάλη προσπάθεια. Στην πλειονότητά τους δεν φαίνεται να υποκρύπτουν κάποιο ζήτημα υγείας και μπορεί κανείς να απαλλαγεί εύκολα από αυτές.

Τι είναι οι κράμπες θερμότητας;

Οι κράμπες θερμότητας αποτελούν μία από τις λιγότερο σοβαρές ασθένειες που σχετίζονται με τις υψηλές θερμοκρασίες και συνήθως προκύπτουν από την αδυναμία του σώματος να προσαρμοστεί στις υψηλότερες θερμοκρασίες. Περιγράφονται συνήθως ως επώδυνοι, ακούσιοι σπασμοί συγκεκριμένου μυός και τείνουν να εμφανίζονται κατά την διάρκεια έντονης άσκησης σε ζεστά περιβάλλοντα. Αυτό όμως, δεν σημαίνει ότι μπορεί να εμφανιστούν μόνο σε αθλητές ή κατόπιν μιας έντονης προπόνησης. Οι κράμπες μπορεί να εμφανισθούν κατά την διάρκεια ή και μετά από οποιαδήποτε έντονη δραστηριότητα σε ζεστό περιβάλλον για αυτό και ορισμένοι άνθρωποι εμφανίζουν, καθώς κολυμπούν.

Ποια είναι τα συμπτώματα;

Τα συμπτώματα συνήθως περιλαμβάνουν μυϊκές κράμπες, πόνο ή και σπασμούς στην κοιλιά, τα πόδια ή και τα χέρια. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι οι κράμπες θερμότητας αφορούν μόνο τους σκελετικούς μύες και ότι δεν υπάρχει εμπλοκή οποιουδήποτε άλλου συστήματος στο σώμα. Πριν την έναρξη της θερμικής κράμπας, ενδεχομένως να εμφανιστούν στιγμιαίοι σπασμοί ή και σφίξιμο στην συγκεκριμένη περιοχή. Στην περίπτωση που αισθανθείτε κάτι παρόμοιο, θα ήταν καλό να ξεκουραστείτε και να πιείτε άφθονο δροσερό νερό για να ενυδατωθείτε, καθώς η ενυδάτωση σε συνδυασμό με την χαλάρωση μπορεί να αποτρέψει την κράμπα από το να εμφανιστεί.

Πρόληψη και θεραπεία

Οι κράμπες θερμότητες είναι σχετικά εύκολο να αποφευχθούν. Ένας απλός τρόπος είναι η διατήρηση ισορροπημένων επιπέδων ηλεκτρολύτη και ενυδάτωσης πριν, κατά την διάρκεια αλλά και μετά την φυσική άσκηση ή την έντονη σωματική δραστηριότητα. Μην εκτίθεστε πολλές ώρες στη ζέστη και στον ήλιο ή στο πολύ κρύο. Πριν πέσετε για ύπνο, κάντε αρκετές διατάσεις στα πόδια σας, για να τονώσετε την κυκλοφορία του αίματος. Στην περίπτωση που θα περάσετε πολλές ώρες εκτός σπιτιού και θα είστε δραστήριοι, πιείτε άφθονο νερό και καταναλώστε τρόφιμα με αλάτι. Αν αρχίσετε να αισθάνεστε κράμπες τότε θα ήταν καλό να σταματήσετε αυτό που κάνετε και να χαλαρώσετε. Στην συνέχεια τεντωθείτε λίγο και πιείτε άφθονο νερό για να ενυδατωθείτε.

.vita.gr

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ένα αδιανόητο περιστατικό σημειώθηκε χθες το βράδυ σε κεντρικό σημείο του Πύργου που είχε σαν αποτέλεσμα ένας νεαρός να μεταφερθεί με τραύματα στο κεφάλι στο γενικό νοσοκομείο του . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣΣύλληψη αλλοδαπού για παράνομη οπλοκατοχή Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ τηςΥποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας αλλοδ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες του Δήμου Πατρέων σχετικά με το περιστατικό ηλεκτροπληξίας μαθητή Λυκείου χθες το μεσημέρι, σε σχολικό συγκρότημα σε προάστιο της Πάτρας. Αμέσως με . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η πόλη της Πάτρας μεταμορφώνεται σε έναν ζωντανό κινηματογραφικό προορισμό από τις 28 έως τις 31 Μαρτίου, φιλοξενώντας το Urban Film LUX. Αυτή η μοναδική εκδήλωση προσκαλεί τους κ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣΣύλληψη αλλοδαπού για παράνομη οπλοκατοχή Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ τηςΥποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας αλλοδαπός άνδρας, διότι σ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών ο Νικόλαος Κεραμιδάς, μετά από πολύμηνη μάχη με ασθένεια. Γεννημένος το 1957, ξεκίνησε να εργάζεται σε εκτελωνιστικό γραφείο από το 1969 σε ηλικία 13 ετών. Διετέλεσ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη, προχθές το πρωί, στον Πύργο , από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε, κακουργηματι
Image
Image

Search