ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

Το Remdesivir έλαβε την πλήρη έγκριση του FDA ως θεραπεία κατά του κορωνοϊού

Το αντιιικό φάρμακο Remdesivir ως θεραπεία του κορωνοϊού ενέκρινε πλήρως το FDA.

Το Remdesivir, που αναπτύχθηκε από την Gilead Sciences, έλαβε άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης από το FDA τον Μάιο, το οποίο επέτρεψε στα νοσοκομεία και τους γιατρούς να χορηγούν το φάρμακο σε ασθενείς με COVID-19.

«Από την αρχή της πανδημίας της COVID-19, η Gilead έχει εργαστεί αδιάκοπα για να βοηθήσει στην εξεύρεση λύσεων σε αυτήν την παγκόσμια κρίση υγείας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Gilead, Daniel O’Day, στο CNBC.

«Είναι απίστευτο που είμαστε σε θέση σήμερα, λιγότερο από έναν χρόνο από τις πρώτες αναφορές περιστατικών για τη νόσο που είναι τώρα γνωστή ως COVID-19, να έχουμε μια εγκεκριμένη από το FDA θεραπεία στις ΗΠΑ, που είναι διαθέσιμη για όλους τους ασθενείς που έχουν ανάγκη», πρόσθεσε.

Νωρίτερα αυτό τον μήνα, μια παγκόσμια μελέτη που χρηματοδοτήθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας διαπίστωσε ότι το Remdesivir δεν βοήθησε τους ασθενείς να ζήσουν ή ακόμη και να ανακάμψουν γρηγορότερα, ωστόσο μια μελέτη των ΗΠΑ διαπίστωσε ότι το φάρμακο μείωσε τον χρόνο ανάρρωσης για ορισμένους ασθενείς κατά περίπου ένα τρίτο.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Συγκλονιστική ήταν, για μια ακόμη φορά, η Μαρία Καρυστιανού, η μητέρα της 20χρονης Μάρθης Ψαροπούλου, που έχασε τη ζωή της στα Τέμπη, στην ομιλία της στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρ . . .
ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο αναπληρωτής περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας, Χαράλαμπος Μπονάνος, έκανε μια ιδιαίτερη ανάρτηση στο fb, στον απόηχο του Πατρινού Καρναβαλιού: Μετά το ξεφάντωμα, ώρα για αναστοχασμό κ . . .
ΑΠΟΨΕΙΣ

Η βουλευτής Αχαΐας της Νέας Αριστεράς, Σία Αναγνωστοπούλου, έκανε μια ιδιαίτερη ανάλυση, εν είδει σχολίου, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για την τακτική της ΝΔ και τα πολιτικά αντ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Ολυμπιακός έχει ως βασική επιλογή στην δεξιά πλευρά της άμυνας τον Ροντινέι, έχει κλείσει ήδη για το καλοκαίρι τον Πορτογάλο Κοστίνια από τη Ρίο Άβε, αλλά στην Βραζιλία τον συνδέ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά ξέσπασε σε σταθμευμένο όχημα στην συμβολή των οδών Ηλείας και Γερμανού στην Πάτρα, το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας. Στο σημείο σπεύδει πυροσβεστική και αστυνομία. Η φωτιά, σύμφωνα με πληροφορίες
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων:  Η μεγάλη γιορτή του Πατρινού Καρναβαλιού, του Καρναβαλιού τηςΕλλάδας, έφθασε στο τέλος της.Όλες οι εκδηλώσεις στέφθηκαν με επιτυχία και ειδικά το τελευταίοτριήμερο, κατ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η περιφερειακή παράταξη «Μαζί Αλλάζουμε – Δυτική Ελλάδα» με επικεφαλής τον Κώστα Καρπέτα,θέτει τρία σημαντικά θέματα που απασχολούν τους κατοίκους των Περιφερειακών Ενοτήτων Αχαΐας,Ηλείας και Αιτωλοακ
Image
Image

Search