ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

Ο παράγοντας – έκπληξη που αυξάνει τον κίνδυνο άνοιας

Αυξημένο κίνδυνο να εμφανίσουν άνοια αντιμετωπίζουν οι ηλικιωμένοι που ζουν σε περιοχή με πολύ θόρυβο, σύμφωνα με νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την καθηγήτρια Σάρα Άνταρ της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, που έκαναν τη δημοσίευση στο περιοδικό για θέματα Αλτσχάιμερ και άνοιας «Alzheimer & Dementia», ανέλυσαν στοιχεία για 5.227 άτομα άνω των 65 ετών, εκ των οποίων το 30% είχαν ήπια γνωστική διαταραχή (μπορεί να αποτελεί πρόδρομη φάση της άνοιας), ενώ το 11% είχαν νόσο Αλτσχάιμερ.

Διαπιστώθηκε, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, ότι όσοι άνθρωποι ζούσαν σε σπίτια κοντά στα οποία στη διάρκεια της ημέρας υπήρχε θόρυβος μεγαλύτερος κατά δέκα ντεσιμπέλ, είχαν κατά μέσο όρο 36% μεγαλύτερη πιθανότητα εμφάνισης ήπιας γνωστικής διαταραχής και 30% μεγαλύτερο κίνδυνο άνοιας.

«Αυτά τα ευρήματα δείχνουν ότι τα υψηλότερα επίπεδα θορύβου μπορεί να έχουν επίπτωση στους εγκεφάλους των ηλικιωμένων και να τους δυσκολέψουν να λειτουργήσουν στην καθημερινότητα χωρίς βοήθεια. Αυτό είναι σημαντικό εύρημα, με δεδομένο πόσα εκατομμύρια άνθρωποι ζουν σήμερα σε κοινότητες με υψηλά επίπεδα θορύβου», δήλωσε η Άνταρ και επεσήμανε ότι η σχέση θορύβου-άνοιας δεν έχει τύχει της δέουσας προσοχής έως τώρα.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού επί της Άστον Βίλα με 4-2 και ο πιθανός αποκλεισμός των Άγγλων από τον τελικό του Conference League έχει ξεκινήσει μια νέα συζήτηση στο "Νησί" και δη α . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Σε πέμπτο παιχνίδι (8/5, 20:00) στο Πριγκιπάτο θα αναδειχθεί ο νικητής της συναρπαστικής προημιτελικής σειράς (2-2) της EuroLeague ανάμεσα σε Φενέρμπαχτσε και Μονακό. Οι Μονεγάσκοι . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για το Μεγάλο Σάββατο (4/5): Αρχικά στο Ιόνιο, τα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα νεφ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ιδιαίτερα αυξημένα θα είναι τα μέτρα ασφάλειας κατά τη μεταφορά του Αγίου Φωτός στην Ελλάδα λόγω του πολέμου στο Ισραήλ.Με τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας να βρίσκεται σε εξέλιξη, . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από τον Κοινωνικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων (ΚΟΔΗΠ) ανακοινώνονται τα εξής: Συνεπείς με την πολιτική μας κατεύθυνση που μας υπαγορεύει να αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες των παιδιών και των οικογενειών
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

https://www.youtube.com/watch?v=6bFrKLL8zi0&ab_channel=%CE%9B%CE%A5%CE%A7%CE%9D%CE%9F%CE%A3%CE%A4%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CF%8C%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από την Γενική Διεύθυνση Έργων και Περιβάλλοντος (Διεύθυνση Περιβάλλοντος Ενέργειας και Πρασίνου – Τμήμα Κοιμητηρίων), του Δήμου Πατρέων, γίνεται γνωστό, σήμερα Μ. Παρασκευή, 3 Μαΐου, η Περιφορά των Ε
Image
Image

Search