ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

Σαρηγιάννης για Αττική: Μέχρι 5 Φεβρουαρίου θα υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων

Μέχρι τις 5 Φεβρουαρίου θα υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική, εκτίμησε ο καθηγητής Υγειονομικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής στο ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

 

Αναφερόμενος ειδικά στην Αττική, σημείωσε ότι μέχρι τα μέσα του Φεβρουάριου θα υπάρχει σταθεροποίηση των κρουσμάτων και την τελευταία εβδομάδα θα υπάρχει αύξηση περίπου στα 600 κρούσματα την ήμερα στο λεκανοπέδιο.

 

Σχετικά με τα νέα μετά για το λιανεμπόριο εξήγησε στο ΣΚΑΪ ότι θα βοηθήσουν στο να μειωθεί ο συνωστισμός στα μέσα μεταφοράς, λέγοντας ότι στα καταστήματα τα μέτρα τηρούνταν ενώ τόνισε πως θα ήταν πιο ασφαλές να ανοίγαμε τα γυμνάσια χωρίς click away και τα υπόλοιπα.

 

Λινού: Τα μέτρα που δεν πάρθηκαν και φτάσαμε στην έκρηξη κρουσμάτων κοροναϊού στην Αττική

Για το πως οδηγήθηκε η Αττική σε τρίτο lockdown μίλησε η καθηγήτρια  Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Αθηνά Λινού.

 

Η κ. Λινού αναφέρθηκε στο πώς φτάσαμε ως εδώ και από το πρωί του Σαββάτου η Αττική ανήκει και επίσημα στις «κόκκινες» περιοχές της χώρας.

 

Όπως τόνισε «ήταν αναμενόμενο να αυξηθούν τα κρούσματα διότι κεντρικά μέτρα δεν είχαν ληφθεί. Ενώ υπάρχει η τηλεργασία για το 50% των εργαζομένων, ελάχιστα εφαρμόστηκε και η εμπειρία μου είναι ότι δεν είχε εφαρμοστεί καν στον δημόσιο τομέα και αυτό δείχνει μια άγνοια».

 

Επίσης αναφέρθηκε και στις συγκοινωνίες όπου δεν έχει ληφθεί μέριμνα για την αποσυμφόρησή τους, ενώ και τα μέτρα για το άνοιγμα των σχολείων σε μεγάλο βαθμό δεν τηρήθηκαν, όπως για παράδειγμα τα τεστ στους εκπαιδευτικούς. Παράλληλα υπογράμμισε πως είναι θετικό το ότι δεν ανοίγουν τα λύκεια στις κόκκινες περιοχές και αυτό θα πρέπει να εξετάζεται κάθε εβδομάδα.

 

«Είναι απαραίτητο να αυξηθούν τα τεστ μεταξύ των εκπαιδευτικών που εξ’ ανάγκης βλέπουν πολλά παιδιά. Υπάρχουν χώροι που δεν αξιοποιούνται όπως θέατρα, χώροι του Δήμου, που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν. Στις οικογένειες, πρέπει να θυμηθούμε την κατάσταση στο πρώτο κύμα που καθαρίζαμε ακόμη και τις σακούλες των τροφίμων» τόνισε η κ. Λινού στο OPEN. 

 

Καπραβέλος : Παίζουμε με τη φωτιά – Διαφωνώ με το άνοιγμα των σχολείων

Καμπανάκι για το άνοιγμα περαιτέρω δραστηριοτήτων χτυπά και ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» Νικόλαος Καπραβέλος.

 

Ο κ. Καπραβέλος εξέφρασε την  ανησυχία ότι θα ζήσουμε στην Αττική το ίδιο σενάριο με την Θεσσαλονίκη και την αντίθεση του με το άνοιγμα των σχολείων.

 

«Ανησυχώ πολύ ειδικά για την Αττική, βλέπω να παίζεται το ίδιο σενάριο με την Θεσσαλονίκη» ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τονίζοντας πως δεν είναι σωστή απόφαση να ανοίξουν τα σχολεία αυτή την στιγμή.

 

Δεν μπορεί η Αττική να μπαίνει στο κόκκινο και να αυξάνουμε την κινητικότητα αυτή την στιγμή σημείωσε, υπογραμμίζοντας πως «παίζουμε με την φωτιά».

 

«Η αύξηση της κινητικότητας στην Αττική με ανησυχεί πολύ γιατί υπάρχει συγκέντρωση πληθυσμού, οι πολίτες πρέπει να χρησιμοποιήσουν ΜΜΜ» σημείωσε μεταξύ άλλων. 

 

Πώς εξελίσσεται η κάλυψη των ΜΕΘ

Στην Αττική το ποσοστό κάλυψης είναι στο 57%, δηλαδή 43% των ΜΕΘ είναι κενές, ενώ σύμφωνα με τα χθεσινά στοιχεία, όπως είπε η Ματίνα Παγώνη, υπάρχει 44% κάλυψη ΜΕΘ  σε όλη την επικράτεια και 56% κενές ΜΕΘ, γεγονός που σημαίνει, όπως εξήγησε, ότι υπήρχε το περιθώριο η επιτροπή να προχωρήσει στην εισήγηση για περαιτέρω άνοιγμα των σχολείων.

 

Σημειώνεται πως αλλαγές στα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν στη χώρα λόγω της πανδημίας της λοίμωξης Covid-19, φέρνει από σήμερα, Σάββατο, ο Χάρτης Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας που επανέρχεται με αποτέλεσμα να διαμορφώνονται δύο επίπεδα υγειονομικής ασφάλειας στη χώρα.

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μετά την πρωινή σεισμική ακολουθία που αναστάτωσε το νομό Ηλείας, και με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Νίκου Κοροβέση, όλα τα σχολεία του νομού εκκενώνονται, ενώ τα παιδιά . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 830 ευρώ από την 1η Απριλίου ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκη . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

29.3.24 | 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης»Το 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης», διοργανώνεται από το «Olympia Forum», υπό την αιγίδα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης με συν . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ένοχη για την ανθρωποκτονία της πρωτότοκης 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας κρίθηκε από τη Δικαιοσύνη η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία παρά τη σθεναρή επιμονή της ότι είναι αθώα και δεν σκ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μετά την πρωινή σεισμική ακολουθία που αναστάτωσε το νομό Ηλείας, και με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Νίκου Κοροβέση, όλα τα σχολεία του νομού εκκενώνονται, ενώ τα παιδιά που δεν μπορούν να α
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

29.3.24 | 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης»Το 4ο Αγροτικό Συνέδριο – Έκθεση «Επί Γης», διοργανώνεται από το «Olympia Forum», υπό την αιγίδα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης με συνδιοργανώτρια την Περ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εντοπίστηκε πτώμα στην οδό Προύσσης στην Πάτρα. Στο σημείο έσπευσε  η ΕΛ.ΑΣ. για να διαπιστώσει τι ακριβώς έχει συμβεί. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ο άνδρας που βρέθηκε νεκρός ήταν ηλικίας 37 ετώ
Image
Image

Search