ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

Δέκα κόλπα για να εξαφανίσετε τις δυσάρεστες οσμές στο μπάνιο

Το να διατηρούμε τα σπίτια μας πεντακάθαρα είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό αλλά δύσκολο έργο. Απαιτείται συνεχής προσπάθεια και ακριβώς όταν νομίζετε ότι έχετε τελειώσει, εμφανίζεται κάποιο περίεργο σημείο ή μυρωδιά. Και το μπάνιο είναι συνήθως ένα μέρος που κανείς δεν θέλει να καθαρίσει, ωστόσο, στην πραγματικότητα μπορεί να είναι το πιο εύκολο – αν χρησιμοποιείτε κάποια κόλπα. Στην πραγματικότητα, μπορεί ακόμη και να γίνει ένα ευχάριστος και υπέροχος χώρος που κανείς δεν θα ξαναπαραπονεθεί για το ότι πρέπει να το καθαρίσει.

Για την ημέρα και συλλέξαμε 10 υπέροχα κόλπα για να διατηρήσετε το μπάνιο σας υπέροχο.

1. Κρατήστε τις πετσέτες σας στεγνές
 

Η αποθήκευση των πετσετών όταν είναι ακόμα βρεγμένες είναι κακή ιδέα σε οποιοδήποτε δωμάτιο του σπιτιού. Αλλά κυριώς στο μπάνιο, είναι ιδιαίτερα κακό καθώς είναι ένας χώρος με πολύ υγρασία. Συνιστάται να στεγνώνετε τις πετσέτες, αμέσως μετά τη χρήση τους, στον ήλιο. Στη συνέχεια, μπορείτε να τις κρεμάσετε ξανά στο μπάνιο όταν είναι λίγο στεγνες, αλλά είναι προτιμότερο να τις διατηρείτε κάπου με ακόμη λιγότερη υγρασία. Επιπλέον, είναι επίσης πολύ σημαντικό να τις πλένετε συχνά και να τις κρεμάτε αντί να τις διπλώνετε όταν τις αποθηκεύετε.

2. Επωφεληθείτε από την όξινη δύναμη του λεμονιού.
 

Το λεμόνι είναι ένας από τους καλύτερους φίλους σας όσον αφορά τον καθαρισμό και την απομάκρυνση των μυρωδιών. Εκτός από το ότι αφήνει ένα ευχάριστο άρωμα και εξουδετερώνει τις οσμές, είναι ένα ισχυρό φυσικό καθαριστικό. Αυτές οι ιδιότητες προέρχονται από τα υψηλά επίπεδα κιτρικού οξέος που περιέχει. Στην ιδανική περίπτωση, ο τρόπος με τον οποίο πρέπει να χρησιμοποιείσετε το λεμόνι είναι να το τρίψετε σε όλο το μπάνιο αφού πρώτα καθαρίσετε τα έπιπλά με το συνηθισμένο σας καθαριστικό. Με αυτόν τον τρόπο, η επίδρασή του θα διαρκέσει περισσότερο στις επιφάνειες και θα ολοκληρώσει τη δουλειά.

3. Χρησιμοποιείστε  έλαια.
 Τα αρωματικά έλαια είναι εξαιρετικοί σύμμαχοι όταν πρόκειται για το άρωμα του σπιτιού σας και την αποφυγή κακών μυρωδιών. Είναι σαφές ότι λειτουργούν και στο μπάνιο σας. Το κλειδί για τη χρήση αρωματικών ελαίων σε αυτό το συγκεκριμένο δωμάτιο είναι να μουλιάσετε μια μπάλα βαμβακιού σε βρεφικό λάδι – ή οποιοδήποτε άλλο αιθέριο έλαιο της επιλογής σας – και να το τοποθετήσετε στρατηγικά γύρω από το μπάνιο. Για παράδειγμα, μπορείτε να τοποθετήσετε ένα μέσα στο καλάθι απορριμμάτων πριν βάλετε μια σακούλα σε αυτό έτσι ώστε κάθε φορά που το ανοίγετε, ολόκληρο το δωμάτιο θα γεμίζει με ένα ωραίο άρωμα. Ένα άλλο καλό σημείο είναι στο ρολό χαρτιού τουαλέτας ή στην κούπα ή το ποτήρι στο οποίο κρατάτε την οδοντόβουρτσα σας.

4. Μίγμα από νερό και μαλακτικό.
 

Ακολουθεί ένα ακόμη καλό κόλπο για να διασφαλιστεί ότι οι πετσέτες σας μυρίζουν πάντα καλά, ειδικά αυτές που χρησιμοποιείτε πιο συχνά (όπως πετσέτες προσώπου και τα λοιπά). Δεδομένου ότι αυτές οι πετσέτες εκτίθενται συνεχώς σε κακές μυρωδιές και βακτήρια από το δέρμα σας, μπορείτε να ψεκάσετε ένα μείγμα νερού και μαλακτικού ρούχων πάνω τους. Ένα μείγμα νερού, μαγειρικής σόδας και μαλακτικού μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως χειροποίητο αποσμητικό χώρου.

5. Βασιστείτε στη μαγειρική σόδα.
 

Ένα άλλο προϊόν οικιακού καθαρισμού στο οποίο μπορούμε πάντα να βασιστούμε είναι η μαγειρική σόδα. Η μαγειρική σόδα είναι ήδη γνωστή ότι απαλλάσσει από τις δυσάρεστες και ισχυρότερες οσμές. Στην ιδανική περίπτωση, πρέπει να το χρησιμοποιείτε κάθε φορά που καθαρίζετε συνδυάζοντάς την με βραστό νερό. Στη συνέχεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μείγμα που προκύπτει ρίχνοντάς στις επιφάνειες που θέλετε να καθαρίσετε. Αφήστε το να καθίσει για λίγο πριν το αφαιρέσετε. Εάν θέλετε πραγματικά να εισχωρήσει εις βάθος, μπορείτε να συνδυάσετε αυτήν τη μέθοδο με τις προτάσεις καθαρισμού από το νούμερο 2.

6.Αρωματίστε τη βούρτσα της τουαλέτας σας.
 

Παρά τον κανόνα, η βούρτσα τουαλέτας δεν είναι καταδικασμένη να έχει πάντα δυσάρεστη και άσχημη μυρωδιά. Αντίθετα, μπορεί πραγματικά να γίνει ένας πολύ καλός τρόπος για να προσδώσετε στο μπάνιο σας μια ευχάριστη μυρωδιά. Στην πραγματικότητα, ένα από τα λιγότερο γνωστά και πιο αποτελεσματικά κόλπα που χρησιμοποιούν οι ιδιοκτήτες ξενοδοχείων είναι να αρωματίζουν τις βούρτσες τουαλέτας τους. Ναι, διαβάσατε σωστά, αρωματίζουν τη βούρτσα τουαλέτας. Αφού ολοκληρώσετε τη διαδικασία καθαρισμού, συνιστάται να προσθέσετε μερικές σταγόνες από αιθέριο έλαιο στη βούρτσα έτσι ώστε να εξατμιστεί, λίγο-λίγο, αφήνοντας πίσω της ένα ευχάριστο άρωμα.

7. Τοποθετήστε αρωματικά σαπούνια στο μπάνιο.
 

Ένα πολύ σημαντικό πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν σκέφτεστε τις μυρωδιές στο μπάνιο είναι η επιλογή σαπουνιού που χρησιμοποιείτε. Ανάλογα με τις προτιμήσεις σας, μπορείτε να επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε ένα αρωματικό σαπούνι ή έναν συνδυασμό διαφορετικών αρωματικών σαπουνιών. Σε κάθε περίπτωση, αυτό που είναι σαφές είναι ότι το άρωμα που εκπέμπουν θα επηρεάσει την γενική μυρωδιά του δωματίου. Εάν αυτό που θέλετε να επιτύχετε είναι ένας χώρος με ευχάριστο άρωμα, επιλέξτε αρωματικά σαπούνια, ειδικά αν πρόκειται να εκτεθούν, για παράδειγμα στο νεροχύτη.

8. Προσθέστε απορρυπαντικό στη δεξαμενή τουαλέτας.
 

Εκτός από όλα τα προϊόντα που διατίθενται για να κάνουν το τρεχούμενο νερό πιο φρέσκο ​​στην τουαλέτα, υπάρχει επίσης μια μικρή συμβουλή που μπορείτε να ακολουθήσετε για να το κάνετε πιο αρωματικό. Απλώς προσθέστε λίγο απορρυπαντικό (που έχει ένα ευχάριστο άρωμα, φυσικά) στο νερό που θα απελευθερωθεί μόλις πατήσετε το καζανάκι για να ξεπλύνετε την λεκάνη. Με αυτόν τον τρόπο, θα απελευθερωθεί ένα ευχάριστο και φρέσκο άρωμα που θα παραμείνει στον αέρα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

9. Φτιάξτε σπιτικά αποσμητικά χώρου.
 

Εδώ και αρκετά χρόνια η κατασκευή σπιτικών αποσμητικών χώρου έχει γίνει ένα είδος τάσης και πολλοί είναι αυτή που αποφάσισαν να την αγκαλιάσουν, κυρίως λόγω του πόσο πρακτική και φθηνή είναι η όλη ιδέα συγκρίτικά με την αγορά έτοιμων προϊόντων. Η κατασκευή σπιτικού αποσμητικού χώρου είναι πραγματικά πολύ απλή. Τα μόνα πράγματα που θα χρειαστείτε είναι ένα ωραίο γυάλινο μπουκάλι, ξυλάκια, νερό, αλκοόλ και τα αγαπημένα σας αιθέρια έλαια. Εάν δεν έχετε αποφασίσει ακόμη ποια έλαια σας αρέσουν περισσότερο, έχουμε δημιουργήσει μια σύντομη λίστα με τα πιο δημοφιλή έλαια που συνήθως χρησιμοποιούνται για να προσδώσουν ένα άρωμα στα σπίτια.

Λεβάντα
Τεϊόδεντρο
Ευκάλυπτος
Μέντα
Γλυκό πορτοκάλι
Λεμονόχορτο
 
10. Αερισμός του χώρου σε καθημερινή βάση.
 

Εκτός από όλα τα παραπάνω, το πιο απλό και υγιεινό κόλπο από όλα είναι και το πιο προφανές: επιτρέψτε στον αέρα να κυκλοφορεί μέσα στο μπάνιο. Ο εξαερισμός του δωματίου θα επιτρέψει την εκροή οσμών. Συνιστάται να ανοίγετε τα παράθυρα κάθε μέρα για τουλάχιστον 15 λεπτά, που σύμφωνα με τις ενεργειακές εταιρείες, θα πρέπει να είναι τόσο όσο για να βεβαιωθείτε ότι μπαίνει καθαρός αέρας  χωρίς να χρειάζεται να ξοδέψετε πολύ ενέργεια για να θερμάνετε τον χώρο τους χειμερινούς μήνες. Όχι μόνο θα αναπνέετε πιο φρέσκο αέρα, αλλά και τυχόν ιοί ή βακτήρια που μπορεί να έχουν συσσωρευτεί από την τελευταία φορά που αερίσατε τον χώρο θα εξαφανιστούν.

enimerotiko


Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΑΠΟΨΕΙΣ

Δεν πέρασαν λίγα 24ωρα από την κιτς φιέστα του κ. Γεωργιάδη με τα απογευματινά χειρουργεία και η πολιτική της κυβέρνησης που υπονομεύει τη λειτουργία του δημόσιου συστήματος υγείας . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής επιτίθεται με σφοδρότητα προς τους υπευθύνους για την παράνομη δράση πλανοδίων. Συγκεκριμένα αναφέρει: Το τριήμερ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Από το πρωί της Παρασκευής ξεκίνησαν στην Πάτρα τα πρατράγουδα από "επισκέπτες" που δεν ήρθαν για διασκέδαση αλλά ίσως για να γεμίσουν τη τσέπη τους, ή ακόμα και για αν ζητιανέψουν . . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

  Μία ιδιαίτερα σημαντική εκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή και κατοχή της μαρτυρικής Κύπρου, θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα την Πέμπτη 21 Μαρτίου, . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής επιτίθεται με σφοδρότητα προς τους υπευθύνους για την παράνομη δράση πλανοδίων. Συγκεκριμένα αναφέρει: Το τριήμερο της κορύφωσης των
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας προγραμματίζει για αύριο Τετάρτη 20 Μαρτίου, στις 11το πρωί στον ΕΛΓΑ Πάτρας και στις 12 το μεσημέρι στην Αποκεντρωμένη Περιφέρεια, ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου «Μπακόπουλος Ντρί
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μικρή ήταν η ποσότητα ναρκωτικών που βρήκαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας στο σπίτι ενός άνδρα σε περιοχή του Αγρινίου, ωστόσο κατέσχεσαν παράνομα όπλα και ερευνούν αν εμπλέκεται σε άλλα αδικήματα. Συ
Image
Image

Search