ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

Πόσο αντέχει στο ψυγείο ένα ανοιχτό μπουκάλι με κρασί

Δεν είναι μια και δυο οι φορές που ανοίξαμε κρασιά και τα βάλαμε στο ψυγείο. Πόσο διαρκούν όμως;

Σύμφωνα με τον οινολόγο, Collin Lilly, όχι. “Πιστεύω ότι όταν ανοίγεις ένα μπουκάλι κρασί, κάνεις μια προσωπική επένδυση και θα πρέπει να το πίνεις ολόκληρο σε μία νύχτα”, δηλώνει.

“Όταν καταναλώνεις το μισό μπουκάλι κρασί, το υπόλοιπο γεμίζει από ένα κενό αέρος. Με τον καιρό, οι φαινόλες, οι ενώσεις δηλαδή που επηρεάζουν τη γεύση του κρασιού, διαλύονται και αλλοιώνουν τη γεύση του ποτού”. Άσχημα τα νέα δηλαδή…

Άρα μάλλον να μην ανοίγουμε εκείνο το δεύτερο μπουκάλι, έτσι; “Όχι, δεν αξίζει τα χρήματα”, απαντά η οινολόγος. “Το κρασί συνεχίζει να ωριμάζει με μεγάλη ταχύτητα”. Το καλύτερο είναι να το καταναλώνεις μέσα σε 4-6 ώρες από το άνοιγμα. Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα, η γεύση του μπορεί να αλλάξει ελαφρώς, αλλά προς το καλύτερο, σε αντίθεση με το εάν το αφήσεις για πάνω από 24 ώρες.

Για να είμαστε ξεκάθαροι: Εάν το αφήσεις στο ψυγείο για μερικές μέρες, θα χαλάσει και θα σου προκαλέσει στομαχόπονο; Όχι. Σε καμία περίπτωση. Απλά θα χάσει λίγο τη μεστή του γεύση και το πλούσιο άρωμά του. Εάν, ωστόσο, σου αρέσει να πίνεις 2-3 φορές την βδομάδα ένα ποτηράκι, δεν χάθηκε κι ο κόσμος! Μια χαρά θα το απολαύσεις.

πηγή: olivemagazine.gr

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Παναθηναϊκού κατέκτησε τον τίτλο μετά τη νίκη της επί του Ολυμπιακού στο "Μελίνα Μερκούρη" με τις πράσινες να γνωρίζουν στην αποθέωση το Σάββατο το βράδ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Το ματς κόντρα στον ΠΑΟΚ την Κυριακή (28/4) το βράδυ στην Τούμπα ήταν το δέκατο στη φετινή Stoiximan Super League στο οποίο η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί το προβάδισμά που πήρε . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Με πρόστιμα συνολικού ύψους 65 χιλιάδων ευρώ τιμωρήθηκαν από τη EuroLeague Basketball η ΚΑΕ Παναθηναϊκός κι ο Εργκίν Αταμάν, για όσα έγιναν μετά από το Game 1 της σειράς των playof . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, με αφορμή την είσοδο αγνώστων στην Ακρόπολη και την διάρρηξη στο υπουργείο Εσωτερικών. Σε ανάρτηση . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στην προσφορά 250 φωτιστικών σωμάτων, για την κάλυψη των αναγκών φωτισμού του περιβάλλοντος χώρου του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας», προχώρησε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.  Στην διαδι
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

«Το μήνυμα των 100 χρόνων του ΤΕΕ δεν έχει μόνο επετειακό περιεχόμενο, αλλά αναφέρεται και στο μέλλον. Αναφέρεται στα εξίσου πολλά και σπουδαία που έχουμε μπροστά μας». Αυτό υπογράμμισε ο Πρόεδρος του
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συντονισμός ενεργειών και δράσεων  για να ενισχυθούν πρώτιστα οι υποδομές σε συνδυασμό με την  ψηφιακή αναβάθμιση των συστημάτων του ΕΚΑΒ  κυριάρχησαν στην συνάντηση που είχε την Μ.Δευτέρα 29 Απριλίου
Image
Image

Search