ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

Δέκατα: Πότε πρέπει να ανησυχούμε και γιατί

Οι συχνές διακυμάνσεις της θερμοκρασίας μας μπερδεύουν… Πότε λίγα ρούχα, πότε πολλά, το κρύωμα είναι αναμενόμενο. Όταν αρχίζετε να μην αισθάνεστε καλά και το θερμόμετρο δείχνει γύρω στο 37 μην πανικοβάλεστε.

Τα δέκατα, κατά μία έννοια, είναι ένδειξη ότι το ανοσοποιητικό σας αντιδρά με πυρετό όταν προσβάλλεται από έναν ιό.Οι ιώσεις, συνήθως προκαλούν δέκατα που διαρκούν λίγες μέρες. Οπότε είναι ένα κρυολόγημα που θα περάσει μόνο του.

Επιστημονικές μελέτες υποδεικνύουν ότι η αυξημένη θερμοκρασία του σώματος μπορεί να βοηθά τον οργανισμό, με την έννοια ότι ενεργοποιείται καλύτερα η άμυνά του .

Μια άλλη αιτία που τα προκαλεί είναι αντίδραση σε φάρμακα.Μόνο στην περίπτωση που τα δέκατα επιμένουν για αρκετές ημέρες και εφόσον κρατήσετε ημερολόγιο θερμομέτρησης ειδοποιείστε το γιατρό σας.

Τις πρωινές ώρες το θερμόμετρο θα δείξει πάνω από 37,0 ενώ το απόγευμα θα ανέβει λίγο περισσότερο. Σε κάθε περίπτωση επαναλάβατε τη διαδικασία, γιατί μερικές φορές όταν αισθάνεστε περισσότερο ζεστοί η κρυώνετε γιατί πολλές φορές η μέτρηση ειναι λάθος. ( ορισμένα θερμόμετρα μπαίνουν στο στόμα και άλλα στη μασχάλη. )

Μεγάλη προσοχή απαιτείται όταν πρόκειται για ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς, δηλαδή πάσχουν από κακοήθειες, υποβάλλονται σε χημειοθεραπείες, λαμβάνουν κορτικοειδή σε μεγάλες δόσεις ή έχουν κάνει μεταμόσχευση μυελού των οστών, νεφρών, ήπατος.

Το διαβάσαμε στο medicalnews

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Κατεσβέσθη πυρκαγιά σε όχημα,  που προκλήθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, τα ξημερώματα, επί της οδού Ζυγοβίστιου, στα Ζαρουχλέϊκα της Πάτρας. Για την άμεση επέμβαση επιχείρη . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο μια γυναίκα αστυνομικός η οποία παρασύρθηκε από όχημα το βράδυ της Παρασκευής στη συμβολή των οδών Πειραιώς και Αλμυρ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακόμα δύο κατηγορούμενοι από την πλευρά της ΕΡΓΟΣΕ αφέθηκαν ελεύθεροι μετά τις απολογίες τους στην Ελληνίδα Ευρωπαία Ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα για τη σύμβαση 717 που αφορά στη . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας των Ευρωεκλογών εγγυάται η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Κατεσβέσθη πυρκαγιά σε όχημα,  που προκλήθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, τα ξημερώματα, επί της οδού Ζυγοβίστιου, στα Ζαρουχλέϊκα της Πάτρας. Για την άμεση επέμβαση επιχείρησαν 5 πυροσβέστες με
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοίνωση της Δ.Ε.Ε.Π. ΝΔ Αχαΐας: Πενήντα χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και 50 χρόνια ιστορίας της Νέας Δημοκρατίας. Μισό αιώνα δυναμικής πολιτικής παρουσίας του κόμματος, που ίδρυ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Έκδοση διεθνούς δημόσιας πρόσκλησης για την πλήρωση πέντε (5) θέσεων εξωτερικών μελών στο Συμβούλιο Διοίκησης (Σ.Δ.) του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου σύμφωνα με το άρθρο 10 του ν. 4957/2022 (Α΄1
Image
Image

Search