ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρχεται ξανά στην Πάτρα ο ΠτΔ Προκόπης Παυλόπουλος

Το διήμερο 13-14 Ιανουαρίου (Σάββατο και Κυριακή), θα επισκεφθεί εκ νέου την Αχαική πρωτεύουσα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, με σκοπό να εγκαινιάσει τη "Στέγη Κωστή Παλαμά".

Το άνοιγμα θα «υπογραμμιστεί» από ένα ενδιαφέρον συνέδριο, η διοργάνωση του οποίου «έρχεται» να καταδείξει ότι ο σκοπός της ανάπλασης του πατρικού σπιτιού του ποιητή δεν περιορίζεται στενά στη διάσωση του κτιρίου- που ήταν ασφαλώς και αυτή ένα μεγάλο χρέος για την πόλη- αλλά αποσκοπεί στη μετατροπή του χώρου σε εργαλείο και αφορμή για πολύπλευρες πνευματικές αναζητήσεις ευρείας κλίμακας.

Το συνέδριο θα φιλοξενηθεί στη Δημοτική Βιβλιοθήκη. Και αυτή είναι μία από τις τρεις πτυχές της συνεργασίας που θα έχει η Στέγη Γραμμάτων «Κωστής Παλαμάς», ο φορέας που θα έχει υπό την επιμέλειά του κτίριο και τη λειτουργία του, με τον Δήμο Πατρέων.
Οι άλλες δύο είναι η διάθεση της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων για μια συναυλία- χαιρετισμό στο άνοιγμα της οικίας και η φιλοξενία της συναυλίας στο Δημοτικό Θέατρο, ένα επίσης εμβληματικό κτίριο της πόλης.
Η Στέγη προσβλέπει σε στενή συνεργασία με τον Δήμο προκειμένου οι σκοποί του φορέα να αγγίξουν τις ευρύτερες δυνατές ομάδες νεολαίας και πολιτών της περιοχής.

Το Συνέδριο θα εστιάσει στα βιογραφικά του ποιητή, σε ειδικές πτυχές του έργου του, στο πνευματικό περιβάλλον της Πάτρας του 19ου αιώνα, τον τρόπο με τον οποίο «είδε» την πόλη ο ποιητής, αλλά και τη θέση που είχαν στο έργο του οι πατρινοί λόγιοι και λογοτέχνες.

Θα «βρει θέση» στις συνεδρίες ένα άλλο μεγάλο πνευματικό «παιδί» της εποχής, που επίσης έτυχε να γεννηθεί στο ίδιο σπίτι, η Ματθίλδη Σεράο.
Μεταξύ των εισηγητών, ο γνωστός πανεπιστημιακός, δημοσιογράφος και συγγραφέας που έχει ιδιαιτέρως μελετήσει την Πάτρα της περιόδου εκείνης, Νίκος Μπακουνάκης, που ο ίδιος είναι πατραϊκής καταγωγής.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ένα αδιανόητο περιστατικό σημειώθηκε χθες το βράδυ σε κεντρικό σημείο του Πύργου που είχε σαν αποτέλεσμα ένας νεαρός να μεταφερθεί με τραύματα στο κεφάλι στο γενικό νοσοκομείο του . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣΣύλληψη αλλοδαπού για παράνομη οπλοκατοχή Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ τηςΥποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας αλλοδ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες του Δήμου Πατρέων σχετικά με το περιστατικό ηλεκτροπληξίας μαθητή Λυκείου χθες το μεσημέρι, σε σχολικό συγκρότημα σε προάστιο της Πάτρας. Αμέσως με . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η πόλη της Πάτρας μεταμορφώνεται σε έναν ζωντανό κινηματογραφικό προορισμό από τις 28 έως τις 31 Μαρτίου, φιλοξενώντας το Urban Film LUX. Αυτή η μοναδική εκδήλωση προσκαλεί τους κ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΪΑΣΣύλληψη αλλοδαπού για παράνομη οπλοκατοχή Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ τηςΥποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας αλλοδαπός άνδρας, διότι σ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών ο Νικόλαος Κεραμιδάς, μετά από πολύμηνη μάχη με ασθένεια. Γεννημένος το 1957, ξεκίνησε να εργάζεται σε εκτελωνιστικό γραφείο από το 1969 σε ηλικία 13 ετών. Διετέλεσ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη, προχθές το πρωί, στον Πύργο , από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε, κακουργηματι
Image
Image

Search