ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πανεπιστήμιο Πατρών: Επετειακή εκδήλωση για τα 40 χρόνια του Τμήματος Ιατρικής

Τη Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 19.00 στο Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο θα πραγματοποιηθεί επετειακή εκδήλωση για τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την ίδρυση του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου μας (1977-2017). Την εκδήλωση θα προσφωνήσει η Πρύτανις, Καθηγήτρια Β. Κυριαζοπούλου, ενώ θα χαιρετίσουν ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας, Καθηγητής Δ. Καρδαμάκης, ο Πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής, Καθηγητής Δ. Γούμενος και ο Αναπλ. Καθηγητής ΩΡΛ Στέφανος Ναξάκης, ως ένας από τους πρώτους αποφοίτους του Τμήματος (1977-1983).

Θα ακολουθήσει επετειακό αφιέρωμα για τα 40 χρόνια του Τμήματος και ομιλία με τίτλο: «Φυσική και Ιατρική» από τον Καθηγητή Δημήτριο Νανόπουλο, Τακτικό Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, Distinguished Professor of High Energy Physics, Texas A&M  University, USA. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με μουσική παρέμβαση από την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πατρέων.

Στο μεταξύ αύριο, Σάββατο, 4 Νοεμβρίου 2017 (ώρα: 13.30), θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο, εκδήλωση προς τιμήν του Ομότιμου Καθηγητή Ορθοπαιδικής Ηλία Λαμπίρη, ο οποίος υπηρέτησε για σειρά ετών στο Τμήμα Ιατρικής και συνέβαλε τα μέγιστα στο εκπαιδευτικό, ερευνητικό και κλινικό έργο, αλλά και στη λειτουργία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου. Η εκδήλωση διοργανώνεται στο πλαίσιο του Σεμιναρίου Ορθοπαιδικής «AOTraumaCourse — Fragility Fractures and Orthogeriatrics».

 

© 2019 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search