ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Στον Σπίρτζη για τον σιδηρόδρομο οι κάτοικοι Καστελλόκαμπου-Προαστείου

Μεγάλη αντιπροσωπεία κατοίκων και συλλόγων της Πάτρας προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της διέλευσης της νέας σιδηροδρομικής γραμμής από την πόλη, καθώς και την επέκταση-συνέχιση της λειτουργίας του δρομολογίου του ήδη υπάρχοντος τοπικού τρένου, θα επισκεφθεί στις 18 Δεκεμβρίου το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Χρήστο Σπίρτζη, όπως γνωστοποιεί σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα των Πολιτιστικών και Εξωραϊστικών Συλλόγων Καστελλόκαμπου, Παραλίας Προαστείου (Δράση), Προάστιο (Δροσιά), Προάστιο Μποζαΐτικα, Έσω-Έξω Αγυιά και Τερψιθέα, Άγιος Διονύσιος, Ρίον.

Το υπόμνημα της Συντονιστικής Επιτροπής των Συλλόγων:

«…Η κυβέρνηση, με αυτή της την πρόταση, μας εμπαίζει. Επιμένουμε στην πρότασή μας για περιμετρική διέλευση του τραίνου από το Ρίο. Σε καμία περίπτωση δεν θα αποδεχτούμε μετά το Ρίο οποιαδήποτε επιφανειακή διέλευση της ηλεκτροκίνητης σιδηροδρομικής γραμμής. Εάν, με ευθύνη της Κυβέρνησης, απορριφθεί, απαιτούμε την πλήρη υπογειοποίηση της γραμμής από το Ρίο έως το νέο λιμάνι».

Τέλος στο ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης των Κατοίκων στις 29/10/2017 μεταξύ άλλων αναφέρονται: «…σε καμία περίπτωση δεν θα αποδεχτούμε μια χάραξη που θα διαιρεί βίαια τον πυκνοδομημένο ιστό της πόλης μας και θα την αποχωρίζει από το παραλιακό μέτωπο.

Δεν θα αποδεχτούμε μετά το Ρίο οποιαδήποτε επιφανειακή διέλευση της ηλεκτροκίνητης σιδηροδρομικής γραμμής και διεκδικούμε την πλήρη υπογειοποίηση της διέλευσης, από το Ρίο έως το νέο λιμάνι, αλλά και για όλο το Δήμο Πατρέων».

© 2019 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search