ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αχαία: Αντιδρούν οι οπτικοί στις αλλαγές του ΕΟΠΥΥ για τα γυαλιά οράσεως

Ξεκάθαρο «Όχι» λένε τέσσερις φορείς του κλάδου των οπτικών στις συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ, σχετικά με το νέο τρόπο στη διαδικασία που δρομολογεί ο Οργανισμός για την προμήθεια γυαλιών και ειδών οράσεως για τους ασφαλισμένους του.

Είναι χαρακτηριστική η κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν η Πανελλήνια Ένωση Οπτικών Οπτομετρών, ο Σύλλογος Οπτικών Οπτομετρών Ελλάδος, ο Σύλλογος Οπτικών Οπτομετρών Βορείου Ελλάδος και η Ελληνική Ακαδημία Οπτομετρίας, που ζητούν από τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ,  την απόσυρση της εκβιαστικής-όπως την χαρακτηρίζουν- προτεινόμενης σύμβασης και καλούν τον Οργανισμό σε ουσιαστικό διάλογο.

«Οι σύλλογοι Οπτικών –Οπτομετρών της Ελλάδας, δηλώνουμε αντίθετοι στην υπογραφή της συγκεκριμένης σύμβασης η οποία θα οδηγήσει σε λουκέτο εκατοντάδες μικρομεσαίες οικογενειακές επιχειρήσεις, λόγω του ότι απαιτεί από τα καταστήματα Οπτικών να παρέχουν με πίστωση 90 ημερών τα εμπορεύματα και τις υπηρεσίες τους, ενώ την ίδια στιγμή δεν παρέχει την δυνατότητα συμψηφισμού σε ότι αφορά την πληρωμή του ΦΠΑ προς το κράτος. Με λίγα λόγια ο ΕΟΠYΥ θέλει να δίνει παροχές με τα χρήματα των Οπτικών καταστημάτων.»

© 2019 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search