ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Εκδήλωση του Ωρίωνα για "την επιστημονική αλήθεια"

Την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018, στις 21:00 το βράδυ θα διεξαχθεί η επόμενη εκδήλωση της Αστρονομικής Εταιρείας Πάτρας «Ωρίων». Η προγραμματισμένη ομιλία της βραδιάς θα έχει τίτλο «Για την επιστημονική αλήθεια» και ομιλητής θα είναι ο Ευτύχης Παπαδοπετράκης, αφυπηρετήσας Πανεπιστημιακός στο Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Πατρών.
Περίληψη ομιλίας: Η έννοια της επιστημονικής αλήθειας δεν μπορεί να διερευνηθεί, να μελετηθεί, ανεξάρτητα από το επιστημονικό γίγνεσθαι. Ανεξάρτητα από την ιστορία της, μια ιστορία 2500 χρόνων. Με βάση λοιπόν τα δεδομένα που η επιστημονική έρευνα πάνω στο προηγούμενο υλικό έχει φέρει, μέχρι στιγμής, στο φως, ισχυριζόμαστε ότι μπορούμε να διακρίνουμε τρία στάδια στην ιστορία της επιστήμης: Ένα προεπιστημονικό εμπειρικό, το στάδιο του ραγδαίου ποιοτικού μετασχηματισμού του συνόλου των γνώσεων αυτών και το στάδιο της σχετικά αυτοτελούς ανάπτυξης της επιστήμης.
Ο χώρος διεξαγωγής της εκδήλωσης θα είναι το αμφιθέατρο ΒΑ που βρίσκεται στο ισόγειο του Κτηρίου Β του Πανεπιστημίου Πατρών. Το Κτήριο Β, γνωστό επίσης και ως Κτήριο μηχανικών Η/Υ, βρίσκεται πίσω από την Πρυτανεία. Οι διαλέξεις είναι ανοιχτές και ελεύθερες για όλο το κοινό όπως και όλες οι εκδηλώσεις του συλλόγου.
www.orionas.gr.
Facebook: http://www.facebook.com/orionasgr
Twitter: http://twitter.com/orionasgr 

© 2019 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search