ΕΛΛΑΔΑ

Ξανά εκτός φυλακής ο Δημήτρης Κουφοντίνας(VIDEO)

Νέα διήμερη άδεια πήρε από σήμερα Παρασκευή ο Δημήτρης Κουφοντίνας. Πρόκειται για την δεύτερη άδεια που παίρνει το μέλος της 17Ν, καθώς έχει συμπληρωθεί το χρονικό όριο που είναι απαραίτητο μετά την τελευταία του άδεια από τις φυλακές Κορυδαλλού. Ο Κουφοντίνας βγήκε στις 9 το πρωί και θα επιστρέψει σε δύο ημέρες, την ίδια ώρα. Εξω από τις φυλακές είχαν συγκεντρωθεί ορισμένα άτομα τα οποία τον υποδέχθηκαν και η δικηγόρος του κ. Κούρτοβικ.

Η δικηγόρος του η κ. Κούρτοβικ είπε ότι η άδεια του Δ. Κουφοντίνα είναι στα πλαίσια μιας κανονικότητας που ρυθμίζει ο νόμος. Εύχομαι ότι στο μέλλον θα το αντιληφθείτε ως μια κανονικότητα και δεν χρειάζεται να είστε εδώ», είπε μεταξύ άλλων η δικηγόρος του Κουφοντίνα. Ο καταδικασμένος σε 11 φορές ισόβια Δημήτρης Κουφοντίνας είχε λάβει την πρώτη του άδεια, μετά την καταδίκη του, τον Νοέμβριο του 2017. Η χορήγηση άδειας είχε προκαλέσει έντονο σκηνικό έντασης μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης και η είδηση είχε κάνει τον γύρο του κόσμου.

Ο καταδικασμένος για τη συμμετοχή του στη δράση της 17 Νοέμβρη βγήκε από τη φυλακή χαμογελαστός. Οι πρώτοι που είδε ήταν η σύζυγός του και ο γιος του. Υπήρχαν και λίγα άτομα που τον περίμεναν για να τον υποδεχτούν. Τον χειροκρότησαν, τον καλημέρισαν και μετά ο Κουφοντίνας μπήκε στο λευκό Starlet για να φύγει για Βαρνάβα. Αν και ο Ρουβίκωνας είχε απευθύνει κάλεσμα για την υποδοχή του Κουφοντίνα, λίγοι ήταν εκείνοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα.

Η Αγγελική Σωτηροπούλου και ο Έκτωρας Κουφοντίνας βρέθηκαν από τους πρώτους στις φυλακές Κορυδαλλού. Ήθελαν να είναι εκεί όταν ο Δημήτρης Κουφοντίνας θα περνούσε για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες την πόρτα της φυλακής. Ο «Λουκάς» της 17 Νοέμβρη, ο άνθρωπος που έχει καταδικαστεί για 11 από τις δολοφορίες της τρομοκρατικής οργάνωσης, εξασφάλισε νέα διήμερη άδεια. Θα βγει σήμερα το πρωί και θα επιστρέψει στη φυλακή το πρωί της Κυριακής. Ο Δημήτρης Κουφοντίνας υπέβαλε το δεύτερο αίτημά του στις 11 Ιανουαρίου, με τη συμπλήρωση διμήνου από την πρώτη φορά που βρέθηκε εκτός φυλακών στις 9 Νοεμβρίου του 2017.

Οι όροι για να βγει ο Δημήτρης Κουφοντίνας

Με την ομόφωνη απόφαση του συμβουλίου των φυλακών, στον Κουφοντίνα επιβλήθηκαν οι όροι για διαμονή στο σπίτι στο Βαρνάβα. Κατά τη διήμερη άδεια του δεν πρέπει να απομακρυνθεί απο τον δήμο τέως Βαρνάβα και υποχρεούνται να παρουσιάζεται δυο φορές την ημέρα στο ΑΤ της περιοχής. Με την πάροδο του χρόνου ο Δημήτρης Κουφοντίνας, εφόσον τηρεί τους όρους, θα αρχίσει να λαμβάνει άδειες με μεγαλύτερη χρονική διάρκεια. Στέιτ Ντιπάρτμεντ:

Οι τρομοκράτες δεν αξίζουν διακοπές από τη φυλακή! Η νέα άδεια που παίρνει ο Δημήτρης Κουφοντίνας ενόχλησε, ξανά, τις ΗΠΑ. Η διήμερη αποφυλάκιση του «Λουκά» της 17 Νοέμβρη ήταν το πρώτο θέμα στην ενημέρωση από την εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Όπως ενημέρωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, εξέφρασε ήδη την ενόχλησή του για τη διήμερη άδεια που πήρε ο Δημήτρης Κουφοντίνας. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του mignatiou.com, η ελληνική κυβέρνηση απάντησε στον Αμερικανό πρέσβη πως ότι δεν έχει σχέση με το θέμα και δεν δύναται να επηρεάσει την ελληνική δικαιοσύνη.

Search