ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αριστείο Κοινωνικής Προσφοράς στους Εθελοντές της Κοινωνικής Πρόνοιας του Ε.Ε.Σ. Πάτρας

Την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018, η Διοίκηση και ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γ.Ν. Παίδων Πατρών «ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟ» πραγματοποίησε εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας τους .
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο εκπρόσωπος του Επισκόπου Πατρών Χρυσοστόμου Πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Σκιαδαρέσης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κος Απόστολος Κατσιφάρας, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας κος Γιώργος Αγγελόπουλος και ο Πρόεδρος του  Κοινωνικού Τομέα Δήμου Πατρέων κος Θεόδωρος Τουλγαρίδης.
Σε χαιρετισμό που απηύθυνε η Διοικήτρια του νοσοκομείου κα. Βασιλική Γεωργιοπούλου ευχαρίστησε τόσο τις εθελοντικές οργανώσεις όσο και τους εθελοντές για την παρουσία και τη συνεχή υποστήριξή τους και έκανε αναφορά στο έργο της κάθε εθελοντικής οργάνωσης.
Στη συνέχεια ακολούθησε η βράβευση τους ξεχωριστά, για την πολύτιμη προσφορά τους.
Στην βράβευση παρευρεθήκαν από τον τομέα της Κοινωνικής Πρόνοιας του Τμήματός μας τέσσερις από τις εθελόντριες της ομάδας που δραστηριοποιείται στο νοσοκομείο και η κοινωνική λειτουργός κα. Μαρία Θεοδωρακοπούλου. Το Αριστείο Κοινωνικής Προσφοράς παρέλαβε η κα. Παναγιώτα Μιαούλη υπεύθυνη της ομάδας εθελοντών Κοινωνικής Πρόνοιας του Γ.Ν. Παίδων Πατρών «ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟ».  

Οι Εθελοντές της Κοινωνικής Πρόνοιας του Περιφερειακού Τμήματος Πάτρας  Ε.Ε.Σ  για περισσότερο από μια δεκαετία σε εβδομαδιαία βάση προσφέρουν την αλληλεγγύη και την υποστήριξη τους καλύπτοντας  τις ανάγκες των  νοσηλευόμενων παιδιών και των γονιών τους. Συγκεκριμένα, προσφέρουν συναισθηματική στήριξη και συντροφιά και παράλληλα συμμετέχουν σε δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης (Κινητή Δανειστική Βιβλιοθήκη ,Ζωγραφική, Επιτραπέζια Παιχνίδια).Επίσης ανταποκρίνονται και σε έκτακτα περιστατικά φύλαξης και φροντίδας παιδιών που απομακρύνονται από το οικογενειακό τους περιβάλλον σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία και το νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τη Διοίκηση και το Σύλλογο  Εργαζομένων του Γ.Ν. Παίδων Πατρών «ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟ» για την αναγνώριση του έργου μας και τη βράβευση των εθελοντών μας ,οι οποίοι θα συνεχίσουν  να στηρίζουν τα παιδιά που το έχουν ανάγκη.

Search