ΚΟΙΝΩΝΙΑ

10 χρόνια και 6 μήνες με αναστολή στον Αγγλούπα για την απόπειρα ανθρωποκτονίας στην Γωγώ Φαρμάκη

Σε φυλάκιση δέκα ετών και έξι μηνών με αναστολή καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Αγγλούπας για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της αδερφής της πρώην φίλης του, Όλγας Φαρμάκη, Γωγώς.

Το δικαστήριο αναγνώρισε στον 40χρονο το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας όχι, όμως και αυτό του πρότερου έντιμου βίου που ζήτησε.

Ο εισαγγελέας στην εισήγησή του ήταν «καταπέλτης» για τον Αγγλούπα αφού του καταλόγισε προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης και εξαπέλυσε μύδρους εναντίον του.

«Από την αυτοψία δεν βρέθηκαν τα ενδύματα της παθούσας, ενώ βρέθηκαν μόνο δυο κηλίδες αίματος. Είναι αδιανόητο σε ένα τέτοιο πλήγμα να μείνουν μόνο δυο κηλίδες. Κατά την άποψη μου κάποιος επισκέφτηκε το σπίτι και το καθάρισε. Επίσης η Όλγα Φαρμάκη διέγραψε μηνύματα από το κινητό της αδελφής της. Όλα τα ανωτέρω δείχνουν ότι υπήρχε ένα σχέδιο συγκάλυψης της πράξης και όχι ότι ήταν να ατύχημα. Η παθούσα σε διάφορες καταθέσεις της στην αρχή καταθέτει με λεπτομέρεια το πως πραγματικά έγινε. Μετά πηγαίνει στον ανακριτή και ανακαλεί όσα είχε πει, υποστηρίζοντας ότι ήταν υπερβολική» είπε χαρακτηριστικά ο εισαγγελικός λειτουργός .

«Δεν ήθελα να σκοτώσω, δεν το ήθελα»

Από την πλευρά του ο Αλέξανδρος Αγγλούπας ισχυρίστηκε πως «είναι ένα πολύ λυπηρό γεγονός για μένα. Ήταν ένας πολύ σοβαρός τραυματισμός τον οποίο προκάλεσα εγώ. Όμως δεν το ήθελα. Σε καμία περίπτωση δεν έβγαλα πιστόλι να σκοτώσω». Μάλιστα, ο επιχειρηματίες επέμεινε στην εκδοχή του ατυχήματος και στο πείσμα της Γωγώς Φαρμάκη να τον εκδικηθεί γιατί, εξαιτίας του τραυματισμού της, η ίδια έχασε τις σπουδές της στην Αμερική.

«Επρόκειτο να ταξιδέψω στην Πάτρα για ένα κατάστημα που είχαμε. Υπήρχε μια κόντρα με την Όλγα (σ.σ. αδελφή της παθούσας) σχετικά με το αν θα την έπαιρνα μαζί. Όταν πήγα σπίτι μου είπε ότι είχε φτιάξει σακβουαγιάζ. Της λέω που είναι μου λέει πάνω. Είχε ξυπνήσει η Γεωργία είχε και το σκυλί. Όταν φορούσα κοστούμια και σακάκια όπως εκείνο το βράδυ είχα το όπλο σε θήκη. Όπως πάω να σκύψω με εμπόδιζε το όπλο. Όπως πάω να το βγάλω ακούω μπαμ. Τα χάνω. Μου πέφτει το πιστόλι στο πάτωμα. Κοιτάζω τη Γωγώ μου λέει αχ βλέπω αίματα. Ούρλιαζε η Όλγα που ερχόταν από πίσω», περιέγραψε ο Αγγλούπας αναφερόμενος στην μοιραία ημέρα.

«Ήθελα να τον εκδικηθώ»

Η Γωγώ Φαρμάκη ισχυρίστηκε ενώπιον του δικαστηρίου ότι την εποχή που έγινε το ατύχημα ήθελε να πληγώσει τον δράστη: «Εκείνη τη μέρα ο Αλέξης θα ερχόταν στο σπίτι στο παλαιό Φάληρο να πάρει την αδελφή μου να πάνε στην Πάτρα. Ήταν 6 το πρωί. Ήρθε στο σπίτι ανέβηκε πάνω. Είχε μια αντιπαράθεση με την Όλγα σχετικά με το αν θα την πάρει στην Πάτρα, αλλά όχι κάτι τρελό. Ανέβηκε στον πάνω όροφο να χαιρετίσει εμένα και το σκυλάκι μου. Έκανε μια κίνηση και άκουσα ένα μπαμ».

etypos

© 2020 AchaiaNews. All Rights Reserved.

Search