Πάτρα- Επέτειος Πολυτεχνείου: "Βροχή" από μολότοφ - Φωτιές σε κάδους - Καμία σύλληψη

Νεότερα: Σε πέντε προσαγωγές προχώρησε το Σάββατο η τοπική Ελληνική Αστυνομία για τα επεισόδια που σημειώθηκαν κατά την διάρκεια της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Λίγη ώρα αργότερα οι νεαροί αφέθηκαν ελεύθεροι. 

20:35: Τα πνεύματα ηρέμησαν με την Ελληνική Αστυνομία ωστόσο να παραμένει σε ετοιμότητα στο κέντρο της πόλης, Σύμφωνα με τις πληροφορίες από τους αστυνομικούς έχουν γίνει πέντε προσαγωγές 

20.00 Ομάδες αντιεξουσιαστών πέταξαν μολότοφ, φωτωβολίδες και έβαλαν φωτιά σε κάδους στη συμβολή των οδών Κορινθου και Αγίου Νικολάου.

19,46 "Βροχή" από μολότοφ τώρα στο κέντρο της Πάτρας

ΝΕΟΤΕΡΑ

Ξεκίνησε υπό βροχή λίγο μετά τις 6 το απόγευμα ,  η πορεία φοιτητητικών συλλόγων  και μελών του ΚΚΕ. Οι συγκεντρωθέντες ξεκίνησαν από την Πλατεία Γεωργίου και κινήθηκαν στο κέντρο της Πάτρας, πέρασαν από το μνημείο Τεμπονέρα , για να καταλήξουν και πάλι στη Πλατεία Γεωργίου.

Στις 18.00 ξεκίνησε η πορεία των φοιτητικών συλλόγων . ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

 

 

 

Δύο πορείες θα πραγματοποιηθούν στην Πάτρα για την επέτειο του Πολυτεχνείου.  Η πρώτη θα γίνει στις 17:00 το απόγευμα στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης την οποία διοργανώνει το ΠΑΜΕ με συμμετοχή του Δήμου. Μετά τις ομιλίες θα ακολουθήσει πορεία η οποία θα περάσει από το μνημείο του Νίκου Τεμπονέρα στα Υψηλά Αλώνια.

Μια ακόμη συγκέντρωση και πορεία οργανώνεται από τους φοιτητικούς συλλόγους. Θα ξεκινήσει από το Παράρτημα του Πανεπιστημίου στην οδό Κορίνθου στις 18:00 το απόγευμα. και αυτή η πορεία θα περάσει από το μνημείο του αγωνιστή καθηγητή Ν.Τεμπονέρα.