Χοιρινή τηγανιά με κρέμα γάλακτος

Λαχταριστή και αρωματική συνταγή

Υλικά για 4 άτομα

  •     1 κιλό χοιρινή τηγανιά κομμένη σε μπουκιές
  •     250 γρ. μανιτάρια λευκά, τεμαχισμένα
  •     250 γρ. κρέμα γάλακτος
  •     1 ποτ. κρασ. κρασί λευκό
  •     ¾ φλιτζ. ελαιόλαδο
  •     ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  •     αλάτι
  •     πιπέρι

Εκτέλεση

  •     Σοτάρετε το κρέας στο ελαιόλαδο για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει χρώμα απ' όλες τις πλευρές.
  •     Προσθέτετε τα μανιτάρια και ψήνετε για 2 περίπου λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.
  •     Σβήνετε με κρασί. Αφήνετε μερικά λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  •     Ρίχνετε το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι και προσθέτετε 1 ½ φλιτζ. καυτό νερό.
  •     Συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να μείνει στο τηγάνι το κρέας με το λάδι του.
  •     Λίγο πριν αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος. Συνεχίζετε το βράσιμο μέχρι να αρχίζει να πήζει η σάλτσα.

Σερβίρετε προαιρετικά την τηγανιά με ρύζι ή πουρέ πατάτας.