Για 40 μέρες η Πάτρα αποκόβεται από το νηολόγιο της Ανκόνα- Τεράστιο πλήγμα για την τοπική οικονομία

Nέο οικονομικό πλήγμα και μάλιστα μέσα στην τουριστική καλοκαιρινή περίοδο που διανύουμε, πρόκειται να δεχθεί το λιμάνι της Πάτρας και γενικότερα η πόλη, καθώς οι Μινοϊκές Γραμμές από την επόμενη Πέμπτη 19 Ιουλίου και για περίοδο 40 ημερών, θα κόψουν τα δρομολόγια των πλοίων τους από Πάτρα προς Ανκόνα και θα τα διοχετεύουν από Ηγουμενίτσα


Σύμφωνα λοιπόν με το νέο πλάνο της συγκεκριμένης ακτοπλοϊκής εταιρείας και ίσως κάποιων ακόμα που ενδέχεται να ακολουθήσουν, τα πλοία θα έχουν νηολόγιο από Ανκόνα προς Κέρκυρα και ακολούθως προς Ηγουμενίτσα και θα επιστρέφουν Ανκόνα χωρίς να «δένουν» στην Πάτρα.
Η επίσημη εξήγηση της εταιρείας είναι η περικοπή εξόδων, αφού φαίνεται ότι η Πάτρα ως λιμάνι προορισμού, κρίνεται ασύμφορο, σε σχέση βέβαια με τα ανταποδοτικά οικονομικά οφέλη που παρέχει η πόλη και η κίνηση των επιβατών.


Όπως είναι αυτονόητο, αυτή η εξέλιξη θα προκαλέσει οικονομική ασφυξία στην Πάτρα, που θα απωλέσει κέρδη και φήμη.
Αντιθέτως βέβαια, ενισχύεται αντίστροφα η Ηγουμενίτσα, η οποία θα κερδίσει το σύνολο των επιβατών, με ό,τι ευεργετικό αυτό συνεπάγεται για την τοπική οικονομία και κοινωνία.

Το κακό είναι, ότι παράγοντες του λιμανιού, φοβούνται, ότι ενδεχομένως, το «κόψιμο» της Πάτρας από το νηολόγιο να μην είναι παροδικό, αλλά μόνιμο. Κάτι που θα προκαλέσει ανεπανόρθωτες ζημιές στην οικονομία της πόλης και της περιοχής.